Overleg met de gemeente

02/02/2016

Woensdag 27 januari vond opnieuw overleg met de gemeente Lelystad – in de persoon van wethouder Jop Fackeldey met van ambtelijke zijde Carolien Gase en Tom Veldhuis – plaats. De BKL werd vertegenwoordigd door directeur Irene Medema en voorzitter Andries Greiner.

Aan de orde kwamen:

  • de ontwikkeling van de luchthaven en de rol van de Lelystadse ondernemingen en nog te vestigen ondernemingen. De wethouder betoogde dat wat de gemeente aan economiestimulering doet in het teken van werkgelegenheid staat. Dat onderschrijft de BKL, maar met als aanvulling dat het om werkgelegenheid van alle mogelijke niveaus gaat, waarbij goede vacaturevervulling essentieel is.
  • de vraag welk type bedrijvigheid goed op het Omalaterrein past,
  • regels met betrekking tot bewegwijzering,
  • ontwikkeling Stadshart (effectuering rapport Paul Tankink),
  • de toeristische agenda die momenteel vanuit de gemeente, maar met betrokkenheid van City Marketing en het bedrijfsleven, wordt samengesteld.
  • diverse individuele ondernemerskwesties.

Het volgend overleg staat gepland voor 23 maart a.s. Te bespreken onderwerpen kunt u aangeven via info@bedrijfskring.nl. Voor nadere informatie zijn Irene en Andries beschikbaar.