Welkom Winkel Lelystad: locatie gezocht

15/12/2015

Op verzoek van het COA en gemeente Lelystad initieert Rode Kruis een Welkom Winkel in Lelystad waar vluchtelingen op vertoon van een voucher na aankomst in de noodopvang een kledingpakket kunnen ophalen.  Het COA is op zoek naar een locatie waar deze pakketten kunnen worden uitgedeeld. 

De ruimte die gezocht wordt dient op max 2.5 kilometer afstand van de beide locaties te liggen:  De Schepenen (achter de rechtbank)
en Zuiderwagenplein (oude politiebureau), minimum afmeting plm. 40m2, Toilet, kleine keukenruimte met stromend water, verwarming.
Goed bereikbaar voor vluchtelingen en als het enigszins kan aan voorzijde en achterzijde bereikbaar (dit ivm. aanvoer van kledingpakketten).
Omdat de vluchtelingen 7-12 al aankwamen is er zeer grote spoed wenselijk om een dergelijke locatie supersnel in te richten.

Voorlopig is er afgelopen vrijdag 11 december wel al een locatie gevonden om ingeleverde kleding te sorteren, deze locatie ligt helaas te ver af van de noodlocaties om als uitgifte locatie te dienen. 

Vriendelijke groet Pam Louman, bestuurslid vrijwilligersmanagement Rode Kruis Lelystad