‘Van een persoonlijk geschreven kaartje wordt iedereen toch blij!’

01/09/2015

Communicatiebureau fresh focus doneert ansichtkaarten aan zorginstellingen Lelystad

Een kaartje schrijven en ontvangen is volgens communicatiebureau fresh focus altijd leuk. Om deze reden heeft zij enkele jaren geleden een unieke kaartenlijn ontworpen en op de markt gebracht. “Om op een laagdrempelige manier iets te kunnen betekenen voor onze samenleving hebben we besloten onze kaarten te doneren aan Lelystadse zorginstellingen”, aldus Sanne van Ommen. “Het sturen en ontvangen van een handgeschreven kaart verbindt en maakt jong en oud blij. Daar dragen we graag aan bij!”

Bestemd voor Lelystadse ouderen
fresh focus wilde graag iets nuttigs doen met de collectie eigen ontworpen kaarten. Sanne: “Ik raakte in gesprek met Welzijn Lelystad en samen hebben we bedacht dat de zorginstellingen Coloriet en Woonzorg Flevoland de kaartjes goed konden gebruiken. Veel ouderen vinden het namelijk fijn post te krijgen en zelf te schrijven. Dan is de keuze snel gemaakt!”

Postmaatje.nl en andere doeleinden
Coloriet en Woonzorg Flevoland zijn erg blij met de kaarten en gaan ze gebruiken voor hun cliënten.  Coloriet zal ze onder andere inzetten bij het project Postmaatje (postmaatje.nl) waar mensen met behulp van een kaartje worden samengebracht. Met als doel de eenzaamheid van ouderen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Woonzorg Flevoland zal de kaarten gaan gebruiken binnen Kleinschalig Wonen, zodat dementerende ouderen met hulp van de medewerker een kaartje kunnen sturen aan hun familie.