Uitnodiging voor BKL leden: Première in Agora op 4 september van twee nieuwe Lelystadfilm (16.30 – 18.30 u)

01/09/2015

Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) organiseert een festivaldag in Lelystad voor vijfhonderd scholieren en hun docenten uit het hele land. Op die dag kijken ze hun zelfgemaakte films en doen verschillende workshops. Op 14 september 2015 vindt de elfde editie plaats. Daarnaast organiseert het NFFS ook scholingsdagen voor docenten, regelt het bezoek van NFFS-ers aan internationale en Nederlandse filmfestivals en organiseert activiteiten die film en beeldtaal in het onderwijs bevorderen.

De Gemeente Lelystad heeft 6x een prijs ter beschikking gesteld op de festivaldag. Deze prijs houdt in: begeleiding door professionele filmmakers bij het maken van een korte film die wordt opgenomen in Lelystad.

In 2013 is deze prijs gewonnen door een Lelystadse groep filmmakers onder leiding van Robert Hardy. In 2014 is de prijs gewonnen door een groep van Dalton Den Haag, Nikki Ong, Danique van Dijke en Bodine Sutorius.

Beide films zijn deze zomer aan de gemeente gepresenteerd en kunnen nu in première gaan. Dat is een feestelijk moment en we nodigen u van harte uit dit met ons mee te vieren. Maar er is ook een dringende extra reden om u hierbij uit te nodigen. Het NFFS is op zoek naar ondersteuning nu gemeentes gedwongen worden hard te bezuinigen.

Datum: 4 september 2015  
Tijdstip:16.30 – 18.30 
Locatie: Agoratheater Lelystad

Dus kom 4 september naar de Agora vanaf 16.00 (inloop)

Help het NFFS deze feestelijke première te vieren. Help het NFFS Lelystad als standplaats te behouden. Help het NFFS om het Agoratheater in het hele land grotere bekendheid te geven.

Van tevoren aanmelden s.v.p. via Dorée de Kruijk, tel 0320 243212 Dkruijk@gmail.com www.nffs.nl