IBM delegatie bezoekt fullservice internetbureau Toomba

18/08/2015

Een delegatie van IBM heeft onlangs internetbureau Toomba bezocht. Eigenaar Sander Bruinsma van Toomba: “IBM was met 6 man sterk in ons pand; nieuwsgierig hoe wij zo uit konden groeien, en de FD Gazelle Award konden winnen.”

Martijn Steltman en Sander Bruinsma zijn jaren geleden met hun internetbureau begonnen. Inmiddels is Toomba uitgegroeid tot een volwaardige onderneming, en zelfs de FD Gazelle Award 2014 kon winnen. Sander Bruinsma: “En IBM was nieuwsgierig hoe we dit bereikt hebben. Daarnaast wilden ze weten hoe we met veranderingen omgaan en hoe wij innovaties toepassen.” Toomba onderzoekt daarnaast regelmatig waar IBM Bluemix zich kan verbeteren. “Bij de ontwikkeling van apps vertellen wij aan IBM onze ervaring en sleutelen we samen hoe we het tot een fantastisch product kunnen maken.” Tijdens een gezamenlijke ‘walking lunch’ lichtten web developers Toomba’s aanpak en werkvormen toe. “Heel informeel en gezellig was het. En informatief, voor zowel de IBM’ers als voor ons zelf.” De delegatie van IBM reageerde enthousiast. “Het is mooi om te zien hoe klein bedrijf groot kan zijn”, zei een van de afgevaardigden.

Grote veranderingen door verschuiving diensten naar Cloud

Sander Bruinsma vertelt: “Binnen IBM zijn er grote veranderingen gaande door de verschuiving van de diensten naar de cloud. Niet alleen hun producten veranderen, maar ook de manier van werken wijzigt. Waar voorheen alles werd voorgekauwd door het management, zal er nu meer van het individu worden verlangd. En dat laatste,” legt hij uit, “passen wij bij Toomba al toe. IBM heeft met hun bezoek aan ons kunnen zien dat werknemers veel eigen verantwoordelijkheid hebben, én dat alles is ingesteld op het faciliteren van de groei en het wegnemen van obstakels.”

IBM delegatie

De delegatie van IBM die Toomba bezocht, was zes man sterk; van commercieel tot technisch, van management tot uitvoerend. Onder hen waren Heino Wichers
 (IBM Sales/Architect Manager), Bert van Amerongen (IBM Client Executive), Jan Schravesande
 (IBM Cliënt Technical Advisor), Gert Hekkenberg 
(IBM Software IT Architect), Rene Reijnen 
(IBM Software Account Manager) en Patrick Bruinsma
(IBM Software Client Architect).

Na het bezoek aan Toomba heeft de IBM delegatie nog een bedrijfsbezoek gebracht aan Holland Composites in Lelystad.