Jongeren krijgen hulp bij vinden van baan

01/07/2015

Flevoland - JCI Flevoland helpt jongeren tussen de 21 en 27 jaar bij hun zoektocht naar een baan. Jongeren volgen in een kosteloos traject van drie maanden verschillende workshops en trainingen. Lees meer De eerste bijeenkomst van het 1000 kansen project vindt plaats op zaterdag 10 oktober en wordt gehouden in Lelystad. Aanmelden kan vanaf eind juni.

Werkzoekenden leren zichzelf onder andere te presenteren, krijgen handvatten bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief en CV, leren netwerken en pitchen en krijgen een persoonlijkheidsprofiel van Insights. Ook staat er een bedrijfsbezoek op het programma.

Het 1000 kansen project werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Van de acht deelnemers vonden uiteindelijk zes jongeren binnen een half jaar een baan. ‘We kijken terug op een succesvolle editie en zetten ons ook dit jaar graag vrijwillig in om jongeren te helpen bij de zoektocht naar werk,’ aldus de leden van JCI Flevoland.

De jonge ondernemers en professionals van JCI Flevoland zetten hun kennis, ervaring en netwerk in om werkzoekenden verder te helpen. ‘De jeugdwerkloosheid is met 16 procent in Nederland een groot maatschappelijk probleem. In de huidige economische omstandigheden, waar de banen niet voor het oprapen liggen, is het niet vanzelfsprekend dat mensen aan het werk zijn.’

1000 Kansen is een project van JCI Nederland en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor meer informatie en opgave: http://www.jciof.nl/index.php/1000kansen

Er worden maximaal 15 deelnemers toegelaten op volgorde van inschrijving en op basis van motivatie.