Masterplan Floriade Almere 2022 - Go Greener!

02/06/2015

In 2022 is Almere het toneel voor de wereldtentoonstelling Floriade. Deze zevende editie staat in het teken van de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector. 
Download het Masterplan Floriade Almere 2022 – Go Greener! via http://floriade.almere.nl/fileadmin/files/floriade/BL_I._Floriade_2022_masterplan_2022.pdf.

De Almeerse Floriade gaat ook verder: kennis, producten en technologieën uit de tuinbouw worden ingezet om oplossingen te vinden voor urgente en mondiale verstedelijkingsvraagstukken op het gebied van voedsel, energie, water en gezondheid.

Tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling worden oplossingen verkend en ontdekkingen gedaan die bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame en leefbare stad. Onder de vlag van Growing Green Cities combineert de Floriade, gelegen aan het Weerwater met zicht op het moderne stadscentrum, het beste van verschillende werelden: de vernieuwingsdrang in de Nederlandse tuinbouwsector, het streven van Almere om een ‘groene’ stad te zijn, het leven in de delta en de innovatieagenda van de Nederlandse economie. Deze ambities – in 2012 vastgelegd in het bidboek – zijn in dit masterplan vertaald in plannen, acties en beslispunten. Daarnaast bevat het de noodzakelijke informatie over het organisatiemodel, de business case en de partners waarmee wordt samengewerkt. Dit masterplan is met recht een volgende mijlpaal op weg naar de Floriade.

Het Masterplan is inmiddels vastgesteld door het college en aangeboden aan de gemeenteraad. Iedereen is van harte welkom tijdens de politieke markt om de behandeling van het Masterplan Floriade 2022 bij te wonen.

.Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen via floriade@almere.nl of via 036 527 72 88.