Bataviawerf start jubileumjaar met bruisend Paasweekend

02/04/2015

Dit jaar bestaat de Bataviawerf 30 jaar en dit wordt gevierd met volop activiteiten en evenementen het hele jaar door. De aftrap van dit feestjaar is tijdens het Paasweekend met leuke activiteiten voor jong en oud.

Naast een Paasspeurtocht kunnen bezoekers op de foto in 17de eeuwse kleding. Ook kan men mee doen aan de kanonniersopleiding aan boord van de Batavia en rolpaard trekken op de werf. Op zaterdag 4 en maandag 6 april wordt er tijdens de demonstratie kanonschieten daadwerkelijk geschoten. Een broodje bakken boven het kampvuur of een spijker smeden in de smederij behoren tevens tot de mogelijkheden. Alle ambachten zijn in bedrijf en de bezoeker kan naast een interessante rondleiding, zelf de handen uit de mouwen steken bij het trekzagen, schaven en spijker slaan. Kinderen kunnen zelf een VOC-tegel knutselen, een springtouw maken of een Michiel de Ruyter-kopje hakken in de beeldsnijderij. Op zondag 5 april staat het knopen van de speciale Karaakmat op het programma.

Op 2de Paasdag komt de Batavia tot leven door re-enactmentgroep ‘Leven aan Boord’. Zij nemen de bezoekers mee terug in de tijd en laten ze het echte zeemansleven aan boord van de Batavia meemaken.

Het paasweekend is de aftrap voor het jubileumjaar van de Bataviawerf. De komende maanden zullen er tal van activiteiten en evenementen in het kader van Bataviawerf 30 jaar georganiseerd worden zoals het Weekend van de Gouden Eeuw op 6 en 7 juni 2015.

Voor meer informatie over het Paasweekend en Bataviawerf 30 jaar, zie www.bataviawerf.nl.