Archief

 • In gemeente Lelystad zijn veel scholen voor het primair onderwijs een jaar of 40 oud. Bovendien verandert de samenstelling van de bevolking, waardoor er een verschuiving optreedt in het aantal leerlingen per stadsdeel. Daarom heeft de gemeente Lelystad samen met de schoolbesturen een plan opgesteld voor de vervanging van een aantal scholen door nieuwbouw.

  lees meer
 • Lelystadse raadsleden Jarno Volmer (ChristenUnie), Michael Wijngaard (Leefbaar Lelystad) en Bart Schopman (lijst Schopman) hebben het BKL bestuur verzocht een initiatief met betrekking tot de beschikbaarheid van AED’s in Lelystad te ondersteunen. Het voorstel heeft als doel om over circa vijf jaar voldoende AED’s in de stad te hebben hangen.

  lees meer
 • Trotse ouders, docenten en coaches, maar ook praktijkbegeleiders waren getuige van de diploma-uitreiking aan de eerste Lelytalenten. Het was een feestelijke avond met afstudeerhoedjes, muziek, ballonnen, blije gezichten en opluchting.

  lees meer
 • Lelystad Airport Businesspark verwelkomt binnenkort een vestiging van Control Towers International (CTI). Op een kavel van 1,3 ha. aan de Archimedeslaan op Lelystad Airport Businesspark gaat CTI een logistieke hub bouwen. Algemeen directeur van CTI, Tal Haimovich, wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom en de directeur van OMALA, Rob Verhoeff, tekenden donderdag 4 juli de koopovereenkomst.

  lees meer
 • Lelystad is aantrekkelijk voor ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte plek om zich te vestigen. En dat wordt opgemerkt! In 2019 is Lelystad als regio samen met Almere en Zeewolde op de 4e plek geëindigd in de verkiezing Logistieke Hotspot van het Jaar. Een jaar eerder stond de regio nog ‘maar’ op plaats 12. Deze grote stijging zit ‘m wat betreft de experts onder andere in het vele beschikbare, goed gekwalificeerde en lokale personeel.

  lees meer
 • Op 8 juli jl. is het startsein gegeven voor het Lelystadse Wijkleerbedrijf voor de zorg. Het Wijkleerbedrijf biedt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats, met na een jaar een baan in de zorg. Het Wijkleerbedrijf is een samenwerkingsverband tussen Werkbedrijf Lelystad, ROC Flevoland, Woonzorg Flevoland, Coloriet, Triade Vitree en Calibris Advies.

  lees meer
 • Op donderdag 4 juli vond het BKL event Nautisch Netwerken plaats. In totaal stapten 55 BKL leden aan boord van de Abel Tasman. Een geslaagde, inspirerende middag die leden de kans gaf met mede-ondernemers te spreken. Natuurlijk werden de aanwezigen ook aan het werk gezet; onder deskundige begeleiding van de crew werden de zeilen gehezen! 

  lees meer
 • De Lelystadse Uitdaging presenteert met trots de digitale versie van het Jaarverslag 2018. Het was een jaar waarin veel bereikt is in Lelystad. Een jaar waarin maar liefst 224 matches zijn gemaakt met een maatschappelijke waarde van ruim €180.000, een fantastisch resultaat wat samen met ondernemers in Lelystad is bereikt.

  lees meer
 • Op maandag 24 juni 2019 was er een rondetafeldiscussie over de Banenafspraak. De banenafspraak is een afspraak tussen overheid en werkgevers en draait om het aan werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het panel zaten voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof, wethouder John van den Heuvel, Joris Coppes (Hakbijl Glass), Stefan de Munck, (VNO-NCW Flevoland, directeur infra regio noordwest Heijmans), Sandra van der Plas (Provincie Flevoland) en Onno Vermooten (Werkbedrijf Lelystad).

  lees meer
 • Hanzewerk, de lokale arbeidsbemiddelaar in Lelystad en lid van de Bedrijfskring Lelystad, krijgt een nieuwe eigenaar. Han van den Heuvel, tevens directeur en eigenaar van JaLo Bouwuitzendbureau, breidt zijn dienstverlening uit.

  lees meer
 • Tijdens de Bataviadag op zaterdag 29 juni verandert de werf in Batavialand in een 17e-eeuws decor: een levendige havenplaats waar ambachtslieden hun vaardigheden laten zien, zeemansliederen over de kade klinken en verhalen worden verteld. De dag opent met de start van de campagne ‘Breng de Batavia aan Land'.

  lees meer
 • Tijdens een bijeenkomst op 19 juni bij Kringloopwinkel De Groene Sluis werden 15 werkgevers benoemd tot Partner van Werkbedrijf Lelystad (WBL). Wethouder John van den Heuvel overhandigde samen met de directeur van WBL, Onno Vermooten, het bijbehorende certificaat met muurschild.

  lees meer
 • Bijna 60 deelnemers deden donderdag 20 juni mee aan de BKL Golf Cup 2019. Ondanks dat het weer in het begin niet leek mee te werken, werd het toch wederom een super geslaagde BKL Golf Cup! 

  lees meer
 • Op 1 juli zal Rob Dal bij VNO-NCW Midden starten als nieuwe regiomanager voor de regio’s Flevoland en VeluweVallei. Rob volgt Herald Immink op. 

  lees meer
 • Op vrijdag 7 juni was de BKL meedenk-sessie voor ‘kleine’ ondernemers. Een enthousiaste groep zelfstandige ondernemers brainstormden met bestuurslid Astrid Huitema en directeur Sandra Kamp over hoe de BKL kleinere ondernemers beter kan ondersteunen. Er werd gesproken over onderlinge verbinding, ondernemerschap en het vergroten van het netwerk.

  lees meer
 • Per 1 juli 2019 geldt de Wet Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven. Het VNO NCW Midden heeft een toolkit samengesteld met verschillende middelen die kunnen worden ingezet. In deze toolkit zit onder andere een brief en een flyer met de belangrijkste informatie over de wet.

  lees meer
 • MBO college Lelystad en Katapult nodigen alle BKL leden uit voor de bijeenkomst Circulaire Regionale Economie in het onderwijs in het Agora theater te Lelystad. Het-kan-dus-wel! Voor Onderwijs en Bedrijfsleven.

  lees meer
 • VNO NCW Flevoland, MKB Nederland en Lelystad Akkoord nodigen alle BKL leden uit om op maandag 24 juni aanwezig te zijn bij een rondetafelgesprek met Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland en ondernemer) over de inclusieve arbeidsmarkt c.q. de zogenaamde banenafspraak. 

  lees meer
 • Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen organiseert op 20 juni a.s. een feestelijke verkiezingsavond van de Flevolandse Zakenvrouw 2019. In het Aviodrome wordt door een vakkundige jury bekend gemaakt wie dit jaar de winnaressen zijn van de verkiezingen.

  lees meer
 • De stichting Flevopenningen nodigt alle BKL leden en hun relaties van harte uit voor de 4e editie van de Flevolandse Haringparty. De Flevolandse Haringparty wordt georganiseerd in samenwerking met FlevolandWerkt!.

  lees meer
 • Ondernemers uit Lelystad maken meer dan 500 schoolkinderen en gezinnen blij met een waardebon voor het Oogstevenement van De Lelystadse Boer. Ook Bedrijfskring Lelystad heeft hierin een bijdrage gedaan. 

  lees meer
 • In juli en augustus werkt provincie Flevoland aan de N302 Larserweg, tussen de Gooiseweg en Lelystad. De werkzaamheden zullen vertragingen opleveren en een aantal keren wordt de weg afgesloten. Op donderdag 6 juni as. organiseert de provincie een inloop over deze werkzaamheden.

  lees meer
 • Op donderdag 23 mei was een grote groep BKL leden (lees: 70 man!) aanwezig bij het BKL bedrijfsbezoek URETEK Benelux. Sandra ter Huurne vertelde trots over de werkzaamheden en activiteiten van het bedrijf en haar vader, Alwin ter Huurne, nam de aanwezigen mee terug naar het ontstaan van URETEK. Ook werd er een indrukwekkende demonstratie gegeven van de innovatieve technieken waarmee URETEK funderingen verstevigt en vloeren lift.

  lees meer
 • Dinsdag 23 april vond de zeer geslaagde bijeenkomst Floriade & Business voor heel ondernemend Flevoland en omgeving plaats. De ondernemers waren in KAF Almere uitgenodigd om bijgepraat te worden over Floriade Expo 2022 en over de stadswijk die na het event van 180 dagen zal verrijzen op het Floriadeterrein.

  lees meer
 • Jesse Clijnk is de allereerste student die na deelname aan het programma Lelytalent een SBB Boris praktijkcertificaat heeft ontvangen. Op 16 mei jl. ontving hij vol trots de praktijkverklaring uit handen van John Bakker, leermeester en eigenaar van restaurant ‘Bij John’ en zijn coach Gaatze Boersma, talentcoach bij het MBO Lelytalent in Lelystad.

  lees meer
 • Ondernemers Lenja Tol uit Lelystad en Liane Wolfert uit Swifterbant zijn genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019. Zij gaan ieder de strijd aan met 2 andere genomineerden uit hun categorie.

  lees meer
 • We gaan alweer richting de zomer. Wil je nog voor de zomervakantie iets te weten komen over jouw doelgroep? Dan is de tijd nu daar!  Op 13 juni verstuurt marktonderzoekbureau KiekendiefPerspectief namelijk weer een FlevoPanel Omnibus.

  lees meer
 • Uitzendorganisatie FlevoDirect Lelystad verhuist naar Stationsplein 184, recht tegenover het trein- en busstation. Sinds maandag 13 mei staan de deuren van FlevoDirect op deze toplocatie voor iedereen open.

  lees meer
 • Gister, op donderdag 16 mei 2019, vond De Ondernemersgame plaats; een interactief spel waar BKL leden, onder begeleiding van Lorraine Vesterink, leerden hoe zij hun eigen personeel op een nieuwe manier kunnen laten denken. Het was een succes! Karrar Al-Hasa'i van Koopjedeal is bekroond tot winnaar van de game. 

  lees meer
 • Op zondag 16 juni a.s. vindt de 35e editie van de Nationale Oldtimerdag. Het evenement heeft als locatie de Bataviaboulevard, gelegen tussen Batavia Stad Outlet Fashion en de Bataviahaven aan de oever van het Markermeer. Het VIP-paviljoen/restaurant ‘De Rede van Bataviahaven’ ligt in het hart van het opstelparcours. BKL leden zijn van harte uitgenodigd om die bijzondere dag als gast aanwezig te zijn, inclusief lunchbuffet. Met de parkeerkaart heb je vrij toegang naar de bewaakte VOC-parkeergarage.

  lees meer
 • Energieke Regio en het Energie Expertisecentrum Flevoland nodigen BKL leden van harte uit voor de informatie- en inspiratiebijeenkomst op dinsdag 4 juni 2019. Zij zijn er van overtuigd dat Lelystadse ondernemers met hun organisaties, veel kunnen bereiken op het gebied van verduurzaming. Maar waar moet je, als gebouweigenaar, beginnen? En welke financiële voordelen zijn te behalen? Via de bijeenkomst maak je op informele en inspirerende wijze kennis met Energieke Regio en het Energie Expertisecentrum Flevoland.

  lees meer
 • Vanaf vrijdag 17 mei zet Batavialand het scheepsmodel in de schijnwerpers: een collectie van zo’n 100 modellen is te bezichtigen en het modelbouwatelier geeft een kijkje in de keuken. Dat scheepsmodellen bouwen meer is dan een liefhebberij brengt de tentoonstelling Kleinscheeps uitgebreid in beeld. Sinds het begin van de vorige eeuw gebruiken wetenschappers het bouwen van modellen om kennis op te doen over scheepsconstructies. Deze wetenschappelijke modellen zijn veelal in hout en zonder versieringen.

  lees meer
 • Op donderdag 16 mei staat er weer een netwerkevent van Lelystad Network gepland. Ditmaal wordt er een leuke en informatieve bijeenkomst met 3-gangendiner georganiseerd bij Resto VanHarte (i.s.m. De Lelystadse Uitdaging en LelystadDoet).

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad is er voor alle ondernemers in Lelystad, groot én klein. Om laatstgenoemde groep zo goed mogelijk te ondersteunen, willen we een meedenk-sessie organiseren. Een sessie waarin de ‘kleine’ ondernemers (denk aan zelfstandigen zonder personeel) kunnen aangeven wat ze nodig hebben van Bedrijfskring Lelystad.

  lees meer
 • Woensdag 1 mei 2019, dag van de arbeid, bracht Paul Tang, Europarlementariër namens de Partij van de Arbeid, een werkbezoek aan Flevoland en bezocht in dat kader Werkbedrijf Lelystad. Naast Paul Tang waren bij dit bezoek aanwezig Jop Fackeldey, gedeputeerde, Jaap van Gelder en Dieuwertje Zantingh, namens PvdA Flevoland, Jerzy Soetekouw, wethouder Almere en namens Werkbedrijf Lelystad Onno Vermooten en Sander Post.

  lees meer
 • “We willen gezamenlijk werken aan een visie op gezondheid, preventie en zorg in Lelystad.” Die uitspraak werd gedaan op 12 maart 2019 tijdens de tweede klankbordgroep van (zorg)partners. Die klankbordgroep van verschillende Lelystadse (zorg)partners werd gevormd na het faillissement van het ziekenhuis. Ook de partners die zich ‘van nature’ richten op preventie en gezonde leefstijl deden al eens een dergelijke uitspraak. 

  lees meer
 • Op 25 april vond bij Kartcentrum Lelystad de ‘Race tegen de Eenzaamheid’ plaats, in gang gezet door eigenaar van het kartcentrum, Christian Snoek. Deze kartrace heeft het geweldige bedrag van € 1.185,- opgeleverd dat is geschonken aan Resto VanHarte.  

  lees meer
 • Chris Snoek van Kartcentrum Lelystad vroeg tijdens het jaarlijkse BKL Kart Event op 25 april 2019 aandacht voor Resto VanHarte. Dit goede doel brengt mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding. “Via buurtrestaurants bouwt Resto VanHarte aan een hechte gemeenschap en aan een betere buurt”, legt ondernemer Chris Snoek uit. “Deelnemers van het BKL Kart Event konden tijdens het event een vrijwillige donatie doen, uiteindelijk hebben we 1.185 euro opgehaald!”

  lees meer
 • Onlangs startten we de zoektocht naar een nieuw bestuurslid. Gelukkig duurde het niet lang tot we de juiste persoon gevonden hadden: Astrid Huitema, mede-eigenaar van Délifrance Lelystad, bleek dé vrouw voor de job. We stellen haar graag aan je voor.

  lees meer
 • Dinsdagmiddag 16 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing van dit jaar bekendgemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf van het jaar werd Medidis en Beste Talent van het jaar is Dimitri Heijenberg. Voor het inhoudelijke deel was topspreker Ynzo van Tony Chocolonely aangetrokken. Zijn inspirerende verhaal over het ontstaan van het idee, de bedrijfsfilosofie en het verhaal achter de cacao was geweldig en zette alle aanwezigen aan tot denken. Natuurlijk verliet niemand het pand zonder een reep!

  lees meer
 • LelySTART is de start van het culturele seizoen van Lelystad. Tijdens dit 3-daagse evenement organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad ‘Alles Kids!’, een evenement van kinderwens tot kleuterklas. Tijdens deze dag richten zij zich speciaal op jonge kinderen (0 tot 6 jaar) en hun ouders, een doelgroep die in Lelystad sterk vertegenwoordigd is en die tijdens LelySTART een speciale plek in de programmering verdient.

  lees meer
 • Kom zaterdag 20 april naar Batavialand om het allereerste waterfeest te vieren. Van stoommachine tot waterkanon, van bellen blazen tot dansen op livemuziek, het zal voor jong en oud een spetterend feest worden.

  lees meer
 • Tijdens de 15e editie van het Flevopenningen Ondernemersdiner zijn de winnaars van de drie Flevopenningen bekend gemaakt. De winnaars zijn: Sea Fresh van Urk (Flevopenning TOPonderneming), Isoniq van Urk (Participatie Flevopenning) en Olienevel filtratie van student Valiant Beekes (Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2019).

  lees meer
 • Na het succes van vorig jaar kunnen ondernemers en hun medewerkers op zaterdag 22 juni deelnemen aan de Rabobank Omloop Flevoland. De Rabobank Omloop Flevoland is het oudste toerfietsevenement van Flevoland en is een ware ontdekkingstocht op de voormalige Zuiderzeebodem. Leden van de BKL kunnen zich, indien gewenst, na aanmelding voorbereiden bij TC Flevoland. Vanaf woensdag 1 mei staan de trainingstochten van de vereniging ook open voor de aangemelde BKL leden.

  lees meer
 • Projectontwikkelaar WOONstraks heeft samen met Bouwbedrijf Noordersluis, Skaup architecten en gemeente Lelystad een feestelijke bijeenkomst gehouden om de bouwstart van appartementencomplex De HanzeGraaf in Lelystad te vieren.

  lees meer
 • Vier jaar na de transitie transformeert het sociaal domein (Jeugdhulp, Wmo en Participatiewet) van gemeente Lelystad naar een integrale omgeving waarbinnen inwoners ondersteuning krijgen. Korte lijnen en dicht bij de inwoners zijn belangrijke doelen van deze transitie en transformatie. Voor de aansturing en uitvoering van deze taken is informatie nodig die op een moderne wijze vanaf het ‘keukentafelgesprek’ (lees frontoffice) naar de uitvoering (ondersteuning) en administratie (backoffice) wordt getransporteerd. De gemeente is op zoek naar een partner die voor een periode van 5 jaar de backoffice administratie voor de Wmo en Jeugd gaat uitvoeren. 

  lees meer
 • Onder de speerpunten die in het jaarplan 2018-2019 van Bedrijfskring Lelystad centraal staan (Belangenbehartiging, Kennis en Netwerk), vallen verschillende onderwerpen. Denk aan de arbeidsmarkt en aan Lelystad Airport, die onder eerstgenoemde speerpunt vallen. Voorzitter Dirk Jan Verdoorn geeft een toelichting!

  lees meer
 • De unieke Grote Bijeenkomst ‘Floriade & Business’ voor heel ondernemend Flevoland wordt op dinsdag 23 april van 14.00 - 19.00 uur in KAF Almere gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Floriade Almere 2022 B.V en de VBA is hier sterk bij betrokken. Leden van Bedrijfskring Lelystad zijn van harte uitgenodigd.

  lees meer
 • De jury van de Leerwerkverkiezing Lelystad, bestaande uit Andries Greiner (voorzitter stuurgroep Lelystad Akkoord), wethouder John van den Heuvel, Jannie van den Berg (gemeente Lelystad) en Tom Lansink (VNO NCW) heeft uit de voordrachten de genomineerden gekozen die gaan strijden voor de titel “beste Leerwerkbedrijf 2018” en “beste Talent 2018”.

  lees meer
 • Op 14 maart was de “Dag van de 1000 voorbeelden”, een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in tal van plaatsen in Nederland, maar in Lelystad werd het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

  lees meer
 • Donderdag 14 maart vonden maar liefst 800 werkzoekenden de weg naar Flevolands grootste banenbeurs ooit. Onder het motto “Vliegensvlug Naar Werk!” werden er 314 matches gerealiseerd, wat betekent dat deze werkzoekenden concreet uitzicht hebben op werk.

  lees meer
 • De Flevopenningen 2019 worden op 12 april 2019 bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de 15e editie van het Flevopenningen Galadiner. Ook Uretek, winnaar van het BKL Gala 2019, maakt kans! De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. 

  lees meer
 • De gemeente Lelystad nodigt Lelystadse ondernemers van harte uit voor het Ondernemersontbijt 2019; dé gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeente en om jouw netwerk te versterken.

  lees meer
 • Op 27 februari jl. is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Inclusief Gresbo Post uit Nunspeet en Concern voor Werk. Vanaf oktober 2018 werken beide partijen al samen. De bezorgers van Concern voor Werk zijn vanaf die tijd actief met de bezorging van zakelijke post in Lelystad. Na de startfase was het tijd om de samenwerking officieel te bekrachtigen door Gert-Jan Gerrits (Inclusief Gresbo) en Onno Vermooten (Concern voor Werk).

  lees meer
 • Een halfuurtje later dan gepland arriveerde de premier gisteravond in Almere. Op Windeheim Flevoland was de zaal al volgestroomd. Onder hen studenten van het Honours Programme die acht stellingen formuleerden die ze op Rutte mochten afvuren. Vragen gingen niet alleen over zaken als het leenstelsel en het klimaat, maar ook over de pijngrens van studenten én die van de minister-president zelf.

  lees meer
 • Sinds enkele maanden heeft Valerie Kross een baan bij Lelystad Airport in het kader van de Banenafspraak. Voorheen was Valerie een drukke en succesvolle onderneemster totdat gezondheidsproblemen daar verandering in brachten. Deze vormden een belemmering om haar bedrijf voort te zetten.

  lees meer
 • BKL leden zijn van harte uitgenodigd voor de officiële kick-off bijeenkomst van Energie Expertisecentrum Flevoland op donderdag 14 maart 2019.

  lees meer
 • Per 31 december 2019 expireren de lopende overeenkomsten inzake Dagbesteding (inclusief vervoer), Ondersteuning Thuis en Huishoudelijke Ondersteuning en daarom moeten er nieuwe overeenkomsten afgesloten worden. 

  lees meer
 • Op 20 maart is het weer zo ver: we mogen naar de stembus. Dit keer kiezen we de mensen die ons vertegenwoordigen in Provinciale Staten van Flevoland. Voor sommige mensen voelt de provincie als ‘ver van mijn bed show’. Maar de provincie is veel dichterbij dan je denkt.

  lees meer
 • BKL lid Het Vergunningenhuis biedt ondersteuning aan grote bouwers en aannemers in Nederland op het gebied van bestuursrecht en vergunningen. Eigenaar van Het Vergunningenhuis, Ferry van de Coevering, is ook voorzitter van de roeivereniging Pontos; deze vereniging is de laatste maanden druk bezig met een actie voor KiKaRow, genaamd ‘KiKaCake’.

  lees meer
 • VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld 'ACM: toezicht op concurrentie'. Deze bijeenkomst is interessant voor BKL leden die bijvoorbeeld willen samenwerken met andere ondernemers of concurrentie van (lokale) overheden ervaren.

  lees meer
 • De vrijwilligers van het Jolpop Festival worden dit jaar met de Lelyprijs 2019 in het zonnetje gezet voor hun bijzonder verdiensten. BKL leden zijn van harte welkom bij de prijsuitreiking op 13 maart 2019.

  lees meer
 • Het bestuur van Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL) nodigt de BKL leden van harte uit voor een voorjaarsbijeenkomst op donderdag 21 maart 2019 aanvang 20.00 uur (inloop met een kopje koffie of thee vanaf 19.30 uur). Locatie: Bowling Centrum Lelystad, Badweg 19 te Lelystad.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft een Vooraankondiging gepubliceerd inzake de Europese aanbesteding “Zaakgericht Registreren”. Deze Vooraankondiging is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk  215853.

  lees meer
 • Zo goed als de helft van de inwoners van Flevoland, Overijssel en Gelderland is positief tot zeer positief over de uitbreiding van Lelystad Airport. "Ondanks alle acties die tegen de uitbreiding gevoerd zijn. Goed nieuws dus!", aldus Cees Okkerse, voorzitter van Lelystad Airport Moet Door.

  lees meer
 • Heb je een dringende onderzoeksvraag, maar geen behoefte aan een groot marktonderzoek? Of heb je slechts een paar vragen en niet het budget voor een volledig onderzoek? Dan biedt KiekendiefPerspectief uitkomst met de FlevoPanel Omnibus! Op 14 maart wordt er weer een FlevoPanel Omnibus verstuurd.

  lees meer
 • Het startsein voor de Verkiezingen voor Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar is gegeven. Ondernemers, vrouwelijke managers en directeuren die op 20 juni 2019 aanstaande de titel in de wacht willen slepen, kunnen zich weer aanmelden. Ken jij een ondernemende vrouw die aardig aan de weg timmert? Meld haar dan aan voor de nominatie! 

  lees meer
 • Multicopy Lelystad bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren hebben zij een jubileummagazine uitgebracht. Met dit magazine krijgen lezers een kijkje in de 'keuken' van Multicopy; een keuken waarin het bedrijf vandaag de dag totaal andere gerechten kan aanbieden dan 25 jaar geleden. Het magazine is gratis beschikbaar voor alle BKL leden.

  lees meer
 • Donderdag 14 maart is de Dag van de 1000 voorbeelden; een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in verschillende plaatsen in Nederland, maar in Lelystad wordt het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad is op zoek naar een partij die in staat is om een aantal producten op te stellen die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van weginspecties. Dit betreft producten die moeten voldoen aan de voorwaarden van de CROW met betrekking tot wegbeheer.

  lees meer
 • Bedrijventerrein Noordersluis is beloond met het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Basis Samenwerken. Burgemeester Ina Adema zal de officiële uitreiking van het certificaat op donderdag 21 maart 2019 om 09.00 uur verrichten bij Bouwbedrijf  Noordersluis, Vaartweg 88, 8243 PN Lelystad.

  lees meer
 • Op vrijdagavond 1 maart aanstaande vindt het Symposium “Goed gespoord van West naar Noord” plaats. BKL leden zijn van harte uitgenodigd. De avond wordt georganiseerd door D66 en CDA Noordoostpolder en het ondernemersplatform BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil bedrijfsverwijzingen buiten de dreven op haar industrie- en bedrijventerreinen, en in voorkomende gevallen ook in woonwijken, opnieuw vorm geven. De gemeente heeft een Marktconsultatie gepubliceerd inzake Bedrijfsverwijzingen. Deze Marktconsultatie is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk 212870.

  lees meer
 • In 2018 zijn de eerste stappen van de doorontwikkeling van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) naar een volwaardige Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Flevoland gezet. Nu de afronding van deze transitie in zicht komt is ook de nieuwe directeur bekend. De Raad van Commissarissen zal Marco Smit (46) voordragen aan de aandeelhouder voor benoeming tot directeur-bestuurder.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil in 2020 nog 100 kg restafval per inwoner en 75% afvalscheiding bereiken. Om deze doelstelling te bereiken, heeft de gemeenteraad besloten om het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken hun grondstoffen gescheiden aan te bieden en de service op het inzamelen van restafval aan te scherpen.

  lees meer
 • Op reguliere basis heeft Gemeente Lelystad behoefte aan tijdelijk extern personeel. Het betreft dan niet zozeer de invulling van bestaande vacatures, maar meer het invullen van open plaatsen als gevolg van het tijdelijk afwezig zijn van eigen personeel, het tijdelijk verlagen van de werkdruk of het creëren van tijdelijke flexibiliteit in het personeelsbestand. Het betreft voornamelijk tijdelijk extern personeel in principe tot en met schaal 8. 

  lees meer
 • Op vrijdag 1 februari neemt Irene Medema officieel afscheid als directeur Bedrijfskring Lelystad. “Het waren prachtige, leerzame jaren waarin ik ondernemend Lelystad goed heb leren kennen. Dit heb ik met ontzettend veel plezier gedaan en gaf me heel veel energie. Ik neem afscheid als directeur, maar stil zitten doe ik niet; met mijn eigen bedrijf, Dualhanded, blijf ik lid van de BKL en betrokken bij verschillende Lelystadse projecten. Gelukkig hebben we in Sandra Kamp een goede opvolger gevonden, waar ik het volle vertrouwen in heb.”

  lees meer
 • Per 1 februari neemt Sandra Kamp, onderneemster in hart en nieren (StiP Trainingen), de rol van Irene Medema over. “Irene heeft de afgelopen jaren als directeur van Bedrijfskring Lelystad een prachtig ‘huis’ neergezet, daar bof ik enorm mee. Aan mij de taak om hierop verder te bouwen. Dat wil ik onder andere doen door in gesprek te gaan met de leden; waarom ben je lid, wat heb je nodig en bovenal: wat kom je halen?”

  lees meer
 • Ben jij als BKL lid op zoek naar een nieuw kantoor met opslagruimte? Groothuis Bouwgroep en Ukje onderzoeken samen de mogelijkheid van een nieuw pand aan de Apolloweg. Een mooie plek met fenomenaal uitzicht.

  lees meer
 • Voorstanders van Lelystad Airport kunnen online een positieve zienswijze downloaden en digitaal, of per post, indienen bij de overheid. Dit kan tot 21 februari 2019. 

  lees meer
 • Na elf jaar neemt Jan Gras per 1 juni afscheid van het AGORA Theater in Lelystad om te genieten van een welverdiend pensioen.

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad organiseert samen met het MBO College Lelystad op 17 april 2019 een bedrijvenmarkt voor BKL leden met een MBO College/ROC verleden.

  lees meer
 • Op zaterdag 12 januari vond het BKL Gala plaats. Hoewel Trofee-genomineerden GSF Glasgroep en Koopjedeal ook ruimschoots aan de voorwaarden voldeden, maakte Hans Blom, voorzitter van de BKL Trofee Commissie, die avond bekend dat URETEK de BKL Trofee verdiende. BKL leden bekroonden Buytenplaets Suydersee tot winnaar van de BKL Award, de twee andere gegadigden voor de prijs waren Lelymare Horses en Ukje.

  lees meer
 • Per 1 februari 2019 wordt Jan Vriezen de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Erfgoedpark Batavialand in Lelystad. Hij is sinds 2016 nauw betrokken geweest bij diverse projecten van Batavialand, zoals voor het conserveringsstation van de IJsselkogge en ondersteuning van het management rond subsidieaanvragen en organisatie.

  lees meer
 • Marnix Binnema van de Binnema Groep zal per 1 december aanstaande toetreden tot het bestuur van de BKL. De Binnema Groep is leverancier van vrijwel alle diensten op het gebied van vastgoedonderhoud. In het nieuwe jaar verhuist het bedrijf van de Noordersluis naar industrieterrein Oostervaart. Marnix wil graag de verbinder zijn tussen de BKL ondernemers op de Oostervaart en de BKL. Als relatief jonge ondernemer wil hij meewerken aan het opzetten van een netwerk van jonge BKL ondernemers: hoe willen zij onderling netwerken en welke kennis willen zij delen?

  lees meer
 • LTVL bestaat 50 jaar! En om dat te vieren biedt de tennisvereniging Lelystadse inwoners (particulier en zakelijk) een leuke aanbieding: nieuwe LTVL-leden ontvangen 50% korting op het lidmaatschap* en voor 50 euro volg je de eerste 10 lessen!

  lees meer
 • De Flevopenningen 2019 worden op 12 april a.s. bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse uitgereikt. Dat zal gebeuren tijdens de 15e editie van het Flevopenningen Ondernemersevenement. De gemeente Noordoostpolder is de gastheer.

  lees meer
 • Vanwege de feestdagen en vakanties is Bedrijfskring Lelystad van 30 december tot en met 6 januari beperkt bereikbaar. Kaarten kunnen tot 5 januari besteld worden via de website: bestel kaarten Uiterlijk op 9 januari zullen alle bestelde (en betaalde) kaarten worden bezorgd op het bij ons bekende adres.

  lees meer
 • Op woensdag 23 januari 2019 organiseert PI Lelystad een Bedijfsvoorlichtingsdag. Doel van deze dag is om de aanwezigen een beeld te geven wat de vakopleidingen van PI Lelystad inhouden en wat werkgevers kunnen verwachten wanneer ze een ex-gedetineerde in dienst nemen.

  lees meer
 • Stefan Lohuis wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Flevoland. Hij volgt Inge Zwijnenberg op, die binnen de Rabobankorganisatie aan de slag gaat als kringdirecteur.

  lees meer
 • Vanuit belangenbehartiging is Bedrijfskring Lelystad ook bij deze ontwikkelingen betrokken bij de verbetering van de infrastructuur van en naar Lelystad. De komende jaren verbeteren gemeente Lelystad, provincie Flevoland en Rijkswaterstaat de infrastructuur in en om Lelystad met het oog op de ontwikkelingen in de regio, van Lelystad Airport, het bedrijventerrein tussen de stad en de luchthaven en de autonome groei van het verkeer op de doorgaande wegen in Flevoland, met name de A6. 

  lees meer
 • BKL leden worden van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsbijeenkomst 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen' bij Windesheim Flevoland op 8 januari 2019. VNO-NCW Flevoland is medepartner van deze bijeenkomst.

  lees meer
 • "We zijn er klaar voor en we willen graag samen met u een succes maken van Lelystad Airport." Dit zei Janneke Sparreboom, wethouder economische zaken van de gemeente Lelystad op 7 december tijdens een ontbijtbijeenkomst, georganiseerd door Lelystad Airport Moet Door.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad is voornemens een aanbestedingsprocedure te starten voor de aanschaf van Audiovisuele middelen (hierna AV-middelen) inclusief bijbehorende diensten en onderhoud. Het betreft algemene AV-middelen voor diverse locaties in het Stadhuis te Lelystad en specifieke AV-middelen voor de raadszaal en twee andere vergaderzalen waarin de gemeenteraad vergadert.

  lees meer
 • In de komende maand worden vele werknemers verblijd met een kerstpakket. Er zullen vast ook deze keer etenswaren of goedbedoelde artikelen in zitten die niet iedereen kan of wil gebruiken. De Lelystadse Uitdaging heeft het plan om deze overtollige artikelen te verzamelen en deze naar Voedselbank De Korenaar te brengen en een deel volgend jaar als cadeautjes voor de Verwendag 2019 te gebruiken (niet-eetbare artikelen).  

  lees meer
 • Op initiatief van de stuurgroep van het Lelystad Akkoord kwamen vorige week zo’n twintig ondernemers en onderwijsprofessionals bijeen om te brainstormen over het opzetten van een transferpunt onderwijs – bedrijfsleven. 

  lees meer
 • Op woensdag 21 november heeft de Lelystadse Uitdaging samen met het bedrijfsleven (en een flink aantal leden van Bedrijfskring Lelystad!) ruim 200 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aangeboden. 55 bedrijven en organisaties hebben zich samen met vrijwilligers ingezet om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen.

  lees meer
 • Het ziekenhuis in Lelystad wordt zondag tijdens een één uur durende manifestatie ,,omarmd’’. De actie is georganiseerd door de gemeenteraad van Lelystad, die alle mensen in de stad en omgeving die zich betrokken voelen bij het ziekenhuis heeft opgeroepen mee te doen.

  lees meer
 • Op de VvE Belang beurs in de Utrechtse Jaarbeurs is het SKW Certificaat voor beheerders van Verenigingen van Eigenaars overhandigd aan Fidata VvE Beheer uit Lelystad. Voor een volle zaal met VvE bestuurders, beheerders en andere belangstellenden. Don Klappe, directeur van Fidata licht toe: “Het SKW certificaat is een mooie kroon op ons werk en bevestiging dat wij aan de strengste eisen voldoen als het gaat om kwaliteit van dienstverlening en deskundigheid”.

  lees meer
 • Tijdens de innovatietafel op 19 december 2018, georganiseerd door gemeente Lelystad, worden de kansen voor kleinschalige gebiedsontwikkelingen en tijdelijke bestemmingen in Lelystad zoals Tiny Forests en wormhotels verkend. Welke opties en welke kansen zie jij?

  lees meer
 • De werkzaamheden aan de infrastructuur zijn in de eindfase terechtgekomen. Na maanden van hard werken, achter de schermen en onder de grond, is de infrastructuur van Lelystad Airport klaar voor opening van het vliegveld.

  lees meer
 • Voor zakelijke rijders verandert er veel op fiscaal gebied. Daarom organiseert Schurer-Kamphuis een informatiemiddag waarop je in één keer bijgepraat wordt. Kom naar de exclusieve informatiemiddag met fiscaal nieuws en nuttige tips! 

  lees meer
 • Na ruim zes jaar met veel plezier en gedrevenheid de rol van directeur Bedrijfskring Lelystad vervuld te hebben, heeft Irene Medema besloten haar rol beschikbaar te stellen. “Ik zou deze functie nog jaren kunnen blijven uitoefenen, toch vind ik het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders die vanaf dit punt Bedrijfskring Lelystad weer verder brengt”, aldus Irene.

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad zoekt in verband met het vertrek van de huidige directeur een nieuwe directeur, die in zijn/haar persoonlijk leven voldoende ruimte en tijd heeft om op freelancebasis de functie te vervullen.

  lees meer
 • Na een succesvolle eerste workshop op 22 november, organiseert woonwebwinkel IPPYS woondeco op 29 november voor een tweede keer de workshop ‘Kleur je interieur’. Een professionele interieurstyliste geeft de deelnemers adviezen en begeleidt bij het maken van een eigen stylingboard. De insteek is vooral praktisch; je gaat als deelnemer met bruikbare tips naar huis. Zodat je dat ene ‘lastige hoekje of kamertje’ in huis onder handen kunt nemen.

  lees meer
 • Vind je het interessant om te zien hoe andere ondernemers omgaan met snelle ontwikkeling in de markt en met de inzet van personeel? En wil je aan de slag met vragen over strategisch management? Laat je dan inspireren en denk mee op 28 november.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland nodigen BKL leden graag uit voor de innovatietafel ‘schone stadsdistributie: kansen voor schoon vervoer en verkorten van ketens’ op woensdag 28 november van 09.15 tot 11.30 uur in de Duurzaamheidswinkel te Lelystad (Stadhuisplein 51, tegenover het station).

  lees meer
 • Vrijdag 7 december a.s. organiseert de initiatiefgroep Lelystad Airport moet door! samen met Bedrijfskring Lelystad en met hulp van VNO/NCW Midden-Nederland een informatieve ontbijtbijeenkomst voor het geïnteresseerde bedrijfsleven in Flevoland, NW-Veluwe, Harderwijk en Westelijke Veluwerand.

  lees meer
 • Op zaterdag 12 januari barst hét ondernemersfeest van Lelystad los: het BKL Gala 2019! Ook dit keer staan de genomineerden voor de BKL Trofee en Award tijdens het BKL Gala centraal. Welke bedrijven gaan er met de prijs vandoor?

  lees meer
 • Gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland nodigen BKL leden graag uit voor de innovatietafel ‘textiel: kansen voor het verkleinen van de Lelystadse textielberg’ op woensdag 14 november van 09:15 tot 11:30 in de Duurzaamheidswinkel te Lelystad (Stadhuisplein 51).

  lees meer
 • Het is alweer november. Wat gaat de tijd toch snel! Wil je nog voor Sinterklaas en Kerst iets te weten komen over jouw doelgroep, dan is de tijd nu daar. Op 22 november wordt er namelijk weer een FlevoPanel Omnibus verstuurd. Wellicht ook interessant voor jouw organisatie om één of meerdere vragen te laten meelopen. 

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad heeft, samen met andere bedrijfskringen en vertegenwoordigd via het VNO- NCW, een brief aan de minister en Tweede Kamer gestuurd. In deze brief spreken we onze zorg uit over het failliete ziekenhuis; dit heeft in onze ogen consequenties voor het aantrekken van nieuwe bedrijven en medewerkers. 

  lees meer
 • Mede dankzij de gulle giften van het Lelystads bedrijfsleven via de Stichting Vrienden van de Voedselbank Lelystad, heeft de stichting hun lang gekoesterde wens om de oude en energieslurpende vries- en koelcontainers te vervangen kunnen vervullen.

  lees meer
 • Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening Lelystad 2015 (hierna: “APV”) mogen er in de gemeente Lelystad maximaal twee vergunningen voor speelautomatenhallen worden verleend. Per 1 januari 2019 zal er één vergunning voor een speelautomatenhal vrijkomen.

  lees meer
 • Flevoland heeft de ambitie om in 2030 dé grondstoffenleverancier van de circulaire economie te zijn. Dat is te realiseren, maar alleen als overheid, ondernemers en kennisinstellingen de handen ineen slaan. Daarom worden BKL leden uitgenodigd voor de Manifestatie Circulaire Economie op woensdag 7 november. 

  lees meer
 • Op donderdag 15 november van 14.30 - 17.00 uur organiseert Sportservice Flevoland in samenwerking met de Rabobank Flevoland en JOGG-Gemeenten Lelystad en Dronten een inspiratiesessie: Gezonde Werkvloer. 

  lees meer
 • De vierde editie van de twee keer per jaar uitkomende Lelystad Airportkrant is eind oktober verschenen. De krant wordt als bijlage bij in Flevoland uitgegeven huis-aan-huisbladen verspreid in de gehele provincie in een oplage van 180.000 exemplaren.

  lees meer
 • Dinsdag 27 november is het weer zover! De Lelystadse Uitdaging nodigt BKL leden uit voor de Beursvloer 2018. Tijdens dit evenement komen relaties van de Lelystade Uitdaging, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Lelystad, samen en worden er in een uur tijd zoveel mogelijk matches gemaakt met gesloten beurs.

  lees meer
 • Op zaterdag 3 november vindt de 3e editie van de informatiedag plaats op Lelystad Airport plaats. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de deuren van het luchthavengebouw aan het Terminalplein geopend. De infodag staat in het teken van innovatie en duurzaamheid.

  lees meer
 • Op zoek naar een leuk bedrijfs- of teamuitje in Lelystad? Of zoek je iets voor een vrijgezellenparty? BKL lid Dans4Fun zorgt voor een feestje waarbij de voeten van de vloer gaan. Danservaring is niet nodig. De passen worden je aangeleerd en na korte tijd kun je tegenover en met elkaar twisten.

  lees meer
 • Woensdag 21 november 2018 viert Ekris van 19.00 tot 22.00 de officiële opening van de vernieuwde vestiging in Lelystad. Het belooft een bijzondere avond te worden. Alle BKL leden mogen hierbij aanwezig zijn. 

  lees meer
 • Op donderdag 1 november, om 14.30 uur, organiseert VBA Themakring MVO de workshop 'Afval: van kosten naar kans'. Noem de termen circulaire economie en burgerlijke betrokkenheid en je komt uit bij gastspreker Marieke van der Werf. Momenteel is zij o.a. werkzaam als boegbeeld van de Provincie Flevoland aangaande de circulaire economie.

  lees meer
 • Zaterdag 3 november is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. Iedereen is welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De Infodag staat, onder het motto ‘Check-innovatie@LelystadAirport’, in het teken van innovatie en duurzaamheid.

  lees meer
 • Vandaag vindt de BKL Kennissessie AVG plaats (08.45 tot 10.30 uur). Wegens de vele aanmeldingen is de locatie gewijzigd naar de Okkerse & Schop zaal in het Agora Theater!

  lees meer
 • Veel inwoners van Lelystad hebben moeite met rondkomen. Voor hen is het lastig om in de basisbehoeftes te voorzien en er is geen ruimte voor leuke extra’s. Op 21 november worden deze inwoners in het zonnetje gezet en organiseert de Lelystadse Uitdaging in samenwerking met het bedrijfsleven een verwendag.

  lees meer
 • Ben je al een aantal jaar aan het ondernemen maar loop je vast op een aantal zaken en zoek je naar grip voor het vervolg? Of ken je een ondernemer die op zoek naar inspiratie voor de volgende stap? Dan ben je bij Smart Business Masters Lelystad aan het goede adres.

  lees meer
 • Op 13 november organiseert het Lelystad Akkoord de masterclass 'Sociaal Ondernemen', met gastspreker Renzo Deurloo. Vrienden van het Lelystad Akkoord kunnen zich kosteloos aanmelden.

  lees meer
 • "In iedereen schuilt talent. Je moet het alleen wèl zien en het aandacht geven", zegt Chris Heynen, eigenaar van Heynen Systems. Begin september kreeg het bedrijf bezoek van 7 jongeren die deelnemen aan het programma Lelytalent van MBO College Lelystad.

  lees meer
 • Op woensdag 24 oktober zijn BKL leden van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad. Ben jij ook zo benieuwd hoe het er in een gevangenis aan toe gaat? Wat doen de gedetineerden eigenlijk elke dag? Zijn het allemaal zware jongens? En wat kunnen de gedetineerden na hechtenis betekenen voor de maatschappij? Dit is je kans om de gevangenis in Lelystad te bezoeken!

  lees meer
 • Tijdens het zeer drukbezochte evenement Flevoland Groeit is vrijdag 28 september officieel het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Gedeputeerde Jop Fackeldey, Ger de Bruin (directeur Flevoland Capital) en Rob Schouten (directeur Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland) hebben gezamenlijk het fonds geopend.

  lees meer
 • Vanaf 1 oktober gaat Sukkel Glas in Hilversum verder onder de naam GSF Glasgroep. "Onze locatie aan de Nieuwe Havenweg 65 wordt dè plek waar zowel particulieren en bedrijven terecht kunnen voor interieurglas en professioneel schadeherstel", aldus Maarten Rood, directeur van GSF Glasgroep uit Lelystad.

  lees meer
 • Hanzewerk opent haar tweede locatie, een banenwinkel, in 't Lelycentre. Deze banenwinkel zal in oktober openen. Op dit moment zit Hanzewerk samen met JaLo Bouwuitzendbureau gevestigd op de Zaanstraat. "De Zaanstraat is een leuke en prettige locatie maar minder toegankelijk voor een groot deel van Lelystad. We zijn op zoek geweest naar een locatie welke voor iedereen centraal is en die hebben we nu gevonden", aldus Yorick Lindeman, eigenaar van Hanzewerk.

  lees meer
 • Ondernemersvereniging De Driehoek nodigt BKL leden uit voor een masterclass Social Business en Content Marketing door Antal de Waij. De masterclass staat in het teken van het organiseren van content voor jouw bedrijf: hoe pak je dat aan, hoe zorg je voor een goede content stroom?

  lees meer
 • BKL lid Buytenplaets Suydersee schitterde op 29 augustus in het programma 'Mijn zaak is de beste' (RTL4). Tijdens het programma namen drie ondernemers een kijkje bij elkaar, deze uitzending ging over campings die opvallen door een bijzondere aanpak of doelgroep. Piet en Marije Roskam vertellen in deze aflevering over hun camping Buytenplaets Suydersee, gevestigd in Lelystad. 

  lees meer
 • In 2011 heeft de BKL met het oog op de groeiende tekorten aan technisch geschoold personeel besloten het toen nieuwe Vakcollege, onderdeel van scholengemeenschap Arcus, te ‘adopteren’. Het Vakcollege is een vorm van voortgezet onderwijs waarin de leerlingen vanaf het eerste jaar een groot aantal uren per week praktisch, op techniek gericht onderwijs krijgen.

  lees meer
 • Gemeenten staan voor een enorme taak wat betreft de duurzaamheidsagenda. Denk onder andere aan circulaire economie, duurzamere consumptie- en productiepatronen en de energietransitie. Tegelijkertijd starten veel ondernemingen vanuit een sociale of ecologische missie, maar ervaren zij een gebrek aan financiering. Met de Global Goals Social Impact Challenge brengen VNG en BNG Bank ondernemers, gemeenten en financiering bij elkaar.

  lees meer
 • Lelystedeling en BMX’ster Tamar Vedder (24) heeft een aantal trouwe sponsoren die haar door dik en dun steunen. ‘We gunnen het haar. Voor ons is het een kleine moeite en het brengt Tamar weer wat dichter bij haar droom’, vertelt Chris Heynen, eigenaar van Tricover Lelystad.

  lees meer
 • Op 28 september vindt op Lelystad Airport de bijeenkomst Flevoland Groeit plaats. BNR maakt deze dag een uitzending vanuit Flevoland en de hele dag staat in het teken van Flevoland.

  lees meer
 • Ondernemers die zich graag willen inzetten als bestuurslid, projectleider, commissielid, trekker en/of aanjager voor de uitvoering van het jaarplan 2018-2018 van Bedrijfskring Lelystad, kunnen zich melden bij Irene Medema en/of dit formulier invullen.

  lees meer
 • Voorzitter Dirk Jan Verdoorn was afgelopen week op locatie bij Lelystad Airport en het SOLC, een nieuwe stichting in het stadshart. "Het was mooi om afgelopen week als voorzitter van de BKL aanwezig te zijn bij twee mooie bewegingen in Lelystad."

  lees meer
 • Ben je partner van het waterschap en overheden? En ben je als aanbestedende dienst benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij de marktpartijen en hoe zij met MVO thema’s omgaan? Kom je daarnaast graag in contact met marktpartijen om de dialoog aan te gaan? En ook met (andere) opdrachtgevers of met (andere) opdrachtnemers? Reserveer dan 12 september 2018 voor deelname aan de Marktdag Aanbesteden Flevoland.

  lees meer
 • De SGL is op zoek naar stageplaatsen voor ongeveer 15 tot 20 leerlingen in het komende schooljaar. Deze leerlingen komen verdeeld over het jaar vier keer een dag in het bedrijf meekijken waarbij ze onderzoeksvragen mee krijgen.

  lees meer
 • Op 22 en 23 september aanstaande wordt in Lelystad de Samenloop Voor Hoop georganiseerd. De Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een concours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Als bestuurslid van het Inloophuis Passie loopt Johan Tijink ook mee. Hij nodigt BKL leden uit om samen deel te nemen aan deze Samenloop Voor Hoop.

  lees meer
 • Vanaf vandaag maken we het voor BKL leden mogelijk om met een speciaal 'lid van de BKL'-logo én bijpassende e-mailhandtekening te laten zien dat ze lid van de BKL zijn. Het logo kan op de website geplaatst worden en de e-mailhandtekening, als vanzelfsprekend, in de e-mail.

  lees meer
 • Sinds 1 juli 2018 heeft Multicopy Lelystad/Almere een nieuwe eigenaar. Bedrijfsleider en commercieel manager Vincent Speur heeft de twee succesvolle vestigingen overgenomen van Peter en Erika Moes.

  lees meer
 • Kam & Bronotte Makelaars is supertrots dat ze ook dit jaar weer zijn opgenomen in de jaarlijkse Vastgoed Top 100 van de woningmakelaardij. Van alle makelaars in héél Nederland (ruim 9.000) staan ze op de 69e positie! Deze rangschikking is gebaseerd op daadwerkelijke verkooptransacties (bron FUNDA).

  lees meer
 • We hadden op woensdag 27 juni een geslaagde en interactieve Algemene Leden Vergadering bij één van onze leden: restaurant Next. Een deel van de vergadering is gebruikt om samen met de aanwezige BKL leden na te denken over de invulling van onze drie aandachtsgebieden: kennis, belangenbehartigen en netwerken. Dit leverde veel interactie en leuke ideeën op.

  lees meer
 • Het ISDN-netwerk stopt met ingang van 1 september 2019. Tijdens de BKL bedrijfsbezoeken heeft BKL lid Galaxy opgemerkt dat deze ontwikkeling leeft onder de leden en er nog gezocht wordt naar een goed alternatief. Met dit in gedachten heeft Galaxy exclusief voor leden van de BKL een Blijf Bereikbaar pakket samengesteld, om de overstap zo eenvoudig mogelijk te maken. Het Blijf Bereikbaar pakket bevat een moderne telefonie oplossing die bestaat uit:

  lees meer
 • Per 1 september 2018 zal directeur/bestuurder Hans Maris Batavialand verlaten om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Dit heeft hij de Raad van Toezicht laten weten. Maris is in januari 2011 gestart op de Bataviawerf en onder zijn leiding heeft de werf zich ontwikkeld tot een financieel gezonde organisatie die de afgelopen jaren steeds meer bezoekers wist te trekken.

  lees meer
 • Gisteravond bezochten we samen met circa 70 personen de PI Lelystad. "We hebben de aanwezigen laten zien wat er zich achter de hoge muren van de gevangenis afspeelt en hoe we ons inzetten om de gedetineerden zo goed als mogelijk de regie op hun leven terug te laten pakken op een positieve wijze", aldus Obe Veldman, directeur PI Lelystad. 

  lees meer
 • Heb je een dringende onderzoeksvraag, maar geen behoefte aan een groot marktonderzoek? Of heb je slechts een paar vragen en niet het budget voor een volledig onderzoek? Dan biedt KiekendiefPerspectief uitkomst met de FlevoPanel Omnibus! Je kunt hiermee bijvoorbeeld een vraag stellen over een actueel onderwerp, nagaan wat de naamsbekendheid en de bekendheid van jullie activiteiten is (en deze verder vergroten), wat men belangrijk vindt, wat men van een bepaald nieuw idee vindt, hoeveel behoefte er aan is, prijsbepaling, wat de doelgroep is en hoe die te bereiken.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft een Aankondiging van Opdracht gepubliceerd inzake de aanbesteding “Multifunctionals en printers”. Deze Vooraankondiging is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk 180464.

  lees meer
 • Volgend jaar krijgt de kust van Lelystad met als centrum de Batavia Haven, op 14, 15 en 16 juni een nieuw nautisch evenement: Suydersail 2019. De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) en Stichting Bataviahaven ondertekenden vandaag de intentieverklaring om dit evenement samen te organiseren. Het is de bedoeling dat “de grootste collectie varend erfgoed ter wereld” jaarlijks Bataviahaven in de 3deweek van juni, aandoet.

  lees meer
 • Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in aanbesteden? En wil je contact met opdrachtgevers of juist opdrachtnemers? Kom dan op 12 september 2018 naar de Marktdag Aanbesteden Flevoland, een event van VNO NCW samen met de Flevolandse bedrijfskringen.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil graag in en rond de kerstperiode haar centrum voorzien van sfeervolle verlichting. De sfeerverlichting kan dan fungeren als publiekstrekker met als gevolg nog meer mensen in het centrum van de stad wat de gezelligheid alleen maar ten goede komt.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad maakt voor haar dienstverlening naar haar burgers toe gebruik van verschillende applicaties. Omdat de verschillende contracten op het punt van expireren staan is dit voor gemeente Lelystad hèt moment om na te denken over de wijze van dienstverlening in de komende periode. De wereld verandert en de gemeentelijke organisatie verandert dus mee.

  lees meer
 • In Lelystad worden 3 bestaande scholengemeenschappen samengevoegd tot een Campus voor 3.900 leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. De Campus zal bestaan uit een deelschool voor het VMBO- en een deelschool voor het HAVO/VWO-onderwijs.

  lees meer
 • Op 22 juni organiseert de Stichting Flevopenningen op de Bataviawerf in Lelystad de derde provinciebrede Haringparty! Het grote evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Flevoland Werkt!, VNO-NCW Flevoland en de Provincie Flevoland. Traditiegetrouw zijn er op de grote Haringparty naast ondernemers uit heel Flevoland ook veel bestuurders en politici aanwezig.

  lees meer
 • Arnoud Booij (ASF-Fischer) en Marco Weernink (Werkcon) zijn toegetreden tot de Vrienden van het Vakcollege. Naast hen zijn Van der Feer, Schaap Shipcare, Van Dorp, Olde Rikkert en Rechtaan aangesloten. Joop van Campen is adviseur.

  lees meer
 • Op 30 mei 2018 heeft een Boeing 737-800 van Transavia in de namiddag en avond de vertrek- en aanvliegroutes van Lelystad Airport gevlogen. Deze door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat georganiseerde ‘belevingsvlucht’ was bedoeld om bewoners onder de vliegroutes van Lelystad Airport zo realistisch mogelijk éénmalig het geluid van een vliegtuig ‘in het echt’ te laten ervaren.

  lees meer
 • Zaterdag 2 juni deed een team van ongeveer 15 BKL leden mee aan de Omloop van Flevoland. Kop over kop, bij elkaar in het wiel en natuurlijk onderweg voldoende eten en drinken. Het BKL cyclingteam legde zaterdag 85 en 125 kilometer af tijdens de Omloop van Flevoland.

  lees meer
 • Op een warme voorjaarsmiddag in mei bezochten 50 BKL leden Toms Creek. Tom Bremer, winnaar van de BKL Award van dit jaar, ontving hen op zijn prachtige ranche. "Je waant je in een ander land. Zeker met zon en 30 graden. Meer dan de helft van de bezoekers waren hier nog nooit geweest. Een echte ontdekking in Lelystad dus!", aldus Irene Medema.

  lees meer
 • Al vroeg stroomden de deelnemers van de BKL Golf Cup op 31 mei het clubhuis binnen. Een warm onthaal met een gebakje van Banketbakkerij Prins en heerlijke koffie gezet door de dames van het Golf Event Center. Toen nog in het zonnetje. Zo’n 60 deelnemers voor de 18 holes en 15 voor de clinic stonden gezellig bij te kletsen.

  lees meer
 • Maurice Leeser start per 1 september aanstaande als directeur-bestuurder bij Sportbedrijf Lelystad. Hij volgt daarmee interim directeur Eelco Derks op, die tijdelijk het stokje van Marcel van Dongen heeft overgenomen.

  lees meer
 • Het Larserpad – de parallelweg naast de Larserweg - wordt opgeknapt en is daarom afgesloten voor het verkeer van maandag 4 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018. De werkzaamheden aan het Larserpad worden in drie fases uitgevoerd. Tijdens iedere fase wordt een gedeelte van het totale traject gedaan. Op deze manier wordt de overlast voor de weggebruiker beperkt.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft een Aankondiging van Opdracht gepubliceerd inzake de aanbesteding “Werkplekvoorzieningen”. Deze Vooraankondiging is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk 183229.

  lees meer
 • Op 21, 22 en 23 juni 2018 vindt Zoet Zee, Zilte Dromen plaats; een show met zang, dans & theater, opgevoerd door bekende en onbekende talenten uit Lelystad. Er is maar een beperkt aantal uitvoeringen, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn.

  lees meer
 • Op donderdag 31 mei wordt er van 06.30 tot 14.00 uur in Lelystad een fiets-event georganiseerd: Lelystad Fietst. Dit event is bedoeld voor alle werkgevers en werknemers in Lelystad en voor alle Lelystedelingen. Het gaat zowel om woon-werk als recreatief verkeer. Het event vindt plaats bij Mac3Park aan de Larserpoortweg 50 in Lelystad.

  lees meer
 • BKL leden zijn van harte uitgenodigd om op 29 mei tussen 17.00 en 17.30 uur bij de Algemene Ledenvergadering van VBA aan te sluiten, dat na afloop van de ALV zal plaatsvinden. Deze vergadering zal over de Floriade gaan. Aanmelden kan via de website.

  lees meer
 • De organisatiecommissie van de Nationale Oldtimerdag heeft in de voorbereiding op de 34e editie van de Nationale Oldtimerdag waar mogelijk gekeken naar lokale en regionale economische mogelijkheden. Onderdeel daarin is de samenwerking tussen het lokale bedrijfsleven en toeristisch-recreatieve activiteiten. Ook veel BKL leden zijn hierbij betrokken.

  lees meer
 • In het weekend van 11 en 12 mei hebben acht leerlingen van de SGL en Arcus samen meegedaan met de Young Solar Challenge. De leerlingen hebben een boot gebouwd die op zonne-energie vaart en streden het weekend onder de naam van Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

  lees meer
 • BKL leden zijn van harte uitgenodigd tijdens de Provada van 5 tot en met 7 juni op de stand van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), stand 12.01. Hier worden aanwezigen bijgepraat over de projecten en ontwikkelingen in al onze regiogemeenten. De Provada 2018 vindt plaats in de RAI, in Amsterdam.

  lees meer
 • 'Lelystad Airport gaat door'!' prijkt sinds dinsdagochtend met grote letters op het hek voor Lelystad Airport. Met een smiley erachter. De voorstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport zijn namelijk blij dat er schot in de zaak zit.

  lees meer
 • Op 26 april is BKL lid Tom Lansink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en en Johan van Peperzeel werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt, waaronder Tom Lansink en Johan van Peperzeel.

  lees meer
 • Tijdens de Leerwerkverkiezing wordt bekendgemaakt wie met de titel beste Leerwerkbedrijf 2017 naar huis gaat. Wethouder John van den Heuvel en Andries Greiner zullen de winnaars de titel en prijs overhandigen. Eén van de sprekers is Buck Juch, directeur Prevermo Groep BV en in Lelystad bekend als directeur van Fair Groep. Genomineerde bedrijven: Jamin Lelystad, Holland Composite, Micronic.

  lees meer
 • In de wereld van vandaag zijn plannen voor 12 maanden (of langer) vaak niet meer houdbaar. De praktijk wijst uit dat je na 6 maanden alweer aanpassingen moet doen op de uitgezette koers. Hoe houd je het overzicht? Wanneer stuur je bij? Hoe houd je je medewerkers aangesloten bij de steeds sneller opvolgende veranderingen? Met de Flevoland Business Versneller verdiep je in 6 praktische bijeenkomsten jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in jouw eigen organisatie.

  lees meer
 • Jop Fackeldey heeft bij zijn afscheid als wethouder van gemeente Lelystad op vrijdag 20 april 2018 de Cornelis Lelypenning ontvangen. De Cornelis Lelypenning is hem door de gemeenteraad toegekend als grote blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad en de samenleving en de uitzonderlijke wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn wethouderschap.

  lees meer
 • MBO College Lelystad en Techniek Opleidingen Flevoland (TOF) hebben hun samenwerking naar ‘the next level’ getild. Al sinds een jaar werken beide partijen nauw samen om een nieuwe generatie vakmensen voor de bouw op te leiden. Op 18 april werd in aanwezigheid van wethouder Elly van Wageningen de gezamenlijke nieuwe onderwijslocatie aan de Havenweg officieel geopend. Alle bouw opleidingen, niveau 2 en 3, van MBO College Lelystad verhuizen naar deze locatie.

  lees meer
 • Rij2op5 verleidt automobilisten minimaal 2 werkdagen per week de fiets te pakken naar het werk en daagt huidige fietsers uit nog meer te fietsen. Namens het gezamenlijke bedrijfsleven, gemeente Lelystad en provincie Flevoland wil Rij2op5 BKL leden uitnodigen voor een inspirerende sessie op het gebied van slim reizen, anders reizen en niet reizen.

  lees meer
 • De wereld verandert razendsnel. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? Waar liggen de kansen en bedreigingen? Heb je een succesvol bedrijf van minimaal 10 medewerkers en sta je voor een uitdagende nieuwe groeifase? Dan is deelname aan de Inspiratiereis van Rabobank Flevoland naar Silicon Valley een unieke manier om samen met gelijkgestemde ondernemers inspiratie, energie, inzichten en contacten op te doen voor het verder groeien van jouw bedrijf.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad verricht de komende periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in Lelystad. Via de website www.verkeerlelystad.nl kunnen inwoners de ervaringen en eigen beleving op het gebied van verkeer melden. Het maakt daarbij niet uit op welke manier zij aan het verkeer deelnemen: lopend, fietsend of bijvoorbeeld met de auto. De sluitingsdatum voor het onderzoek is 13 mei 2018.

  lees meer
 • Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april 2018 is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Uit handen van wethouder John van den Heuvel en voorzitter van de jury Andries Greiner ontving hij de trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.

  lees meer
 • Tijdens de 14e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala zijn de winnaars van de drie winnaars van de Flevopenningen bekend gemaakt. De winnaars zijn: Tanis Food Tec uit Lelystad (Flevopenning TOPonderneming), CameraNu.nl van Urk (Participatie Flevopenning) en Avant Arte van student Curtis Penning (Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018).

  lees meer
 • Op zaterdag 2 juni is de Rabobank Omloop Flevoland. We hebben het idee opgevat om met een groep BKL leden mee te doen: samen bewegen, doelen stellen, afzien, genieten en natuurlijk netwerken! Anne Hessels van Hessels & Hessels heeft zich als BKL lid opgeworpen om dit event te gaan trekken.

  lees meer
 • Op zaterdag 14 april om 10.30 uur vindt de opening van Tulpenroute Flevoland plaats bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is een tulpenmarkt met regionale producten, bezoekers kunnen van alles te weten komen over tulpen en er is een expositie over 100 jaar Zuiderzeewet, het thema van dit jaar.

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad is mede grondlegger van de Lelystadse Uitdaging en vraagt daarom jullie aandacht voor het Lelystad Sponordiner op 17 mei. Na het overweldigende succes van vorig jaar is het weer tijd voor het Lelystad Sponsordiner. Dit jaar niet met asperges vanwege de beperkte beschikbaarheid, maar wel met uitsluitend Lelystadse producten.

  lees meer
 • BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn en directeur Irene Medema hebben namens het bedrijfsleven een nota aangeboden met daarin de belangrijkste speerpunten voor het bedrijfsleven. Na een korte toelichting ontving de voorzitter van de raad, burgemeester Adema, het eerste exemplaar van deze adviesnota.

  lees meer
 • FlevoDirect is niet zomaar een uitzendbureau dat in Lelystad een vestiging heeft geopend. Absoluut niet. FlevoDirect scoort uitstekend met succesvolle matches, zeer lage percentages no show en betrokkenheid bij opdrachtgevers én kandidaten. Vanaf 3 april jl. zijn de deuren van FlevoDirect Lelystad aan De Schans 19-45 geopend voor werkgevers en werkzoekenden.

  lees meer
 • Op zaterdag 9 juni 2018 vindt, als opmaak voor de Nationale Oldtimerdag, voor de eerste maal (primeur) de verkiezing plaats van ‘De Jongste Autofanaat van Flevoland’. Dan wordt de meest aansprekende trapauto, skelter, kart, zeepkist, modelauto en Dinky Toy (collectie) van 2018 benoemd.

  lees meer
 • Maar liefst 80 leden van BKL en OvDD (de bedrijfskring van Dronten) bezochten op 29 maart 2018 het huisvestingproject van Level One Uitzendbureau aan de Visvijverweg in Swifterbant. Na het uitstekende ontvangst in de centrale ruimte, presenteerde directeur van Level One de achterliggende gedachten van het huisvestingproject.

  lees meer
 • Lelystad is een behandelcentrum rijker. Vrijdag 16 maart opende Coloriet Behandelcentrum op feestelijke wijze haar deuren op de locatie Jol 11-07. Iedereen kan hier met en zonder verwijzing terecht voor fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek. Wijkinwoners, huisartsen en zorgprofessionals waren aanwezig bij de opening. Wethouder Janneke Sparreboom complimenteerde de behandelaren met het ondernemerschap.

  lees meer
 • Weleens overwogen om met de fiets of e-bike naar het werk te rijden? Medewerkers van bedrijven op Flevopoort, Larserpoort en Lelystad Airport kunnen dit vanaf woensdag 21 maart, de eerste dag van de lente, uitproberen! In samenwerking met Lelystad Airport Businesspark en Bedrijfskring Lelystad start de gemeente Lelystad en provincie Flevoland in het voorjaar van 2018 de fiets-/E-bike-stimuleringscampagne ‘rij2op5’.

  lees meer
 • Profendum is businessclublid en sponsor van Landstede Basketbal. Landstede speelt op het hoogste niveau basketbal en beschikt over een mooie businesslounge. Voor de topwedstrijd Landstede Basketbal versus Zorg en Zekerheid Leiden, op 7 april aanstaande, heeft Richard Steenbergen, eigenaar van Profendum, 8 toegangskaarten tot de businesslounge beschikbaar. 

  lees meer
 • Heynen Systems bestaat 40 jaar. Het bedrijf staat stil bij het jubileum èn bij de groei die de Lelystadse onderneming momenteel doormaakt. Hoe? Door middel van kunst van Aleksander Willemse.

  lees meer
 • Op zaterdag 2 juni 2018 is de Rabobank Omloop Flevoland. Een aantal BKL leden hebben het idee opgevat om vanuit de BKL mee te doen en meerdere bedrijven uit te dagen in beweging te komen. Bij voldoende interesse willen we vanuit de BKL meedoen aan dit event en speciaal voor leden een programma en deelname pakket samenstellen. Dit programma volgt in week 14.

  lees meer
 • Woensdag 7 maart kwam de BKL Maakgroep bijeen in de nieuwe loods van Uxem. Deze groep BKL ondernemers produceren in Lelystad en delen hun kennis en ervaringen vanuit het vak. Tijdens de meeting was een rondleiding in de nieuwe loods een onderdeel van het programma.

  lees meer
 • Wethouder John van den Heuvel heeft namens het college de felicitaties overgebracht aan directeur Thierry de Jager voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2018. De Participatiepenning wordt voor de derde keer op 13 april uitgereikt tijdens de 14e editie van het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen in Zeewolde. Ook dit jaar zijn er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning.

  lees meer
 • Musicalartieste en presentatrice Antje Monteiro gaat het Flevopenningen Ondernemersgala 2018 presenteren. Het ondernemersevent wordt op vrijdag 13 april gehouden in De Ravelijn in Zeewolde. Het Flevopenningen Ondernemersgala 2018 wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Flevopenningen, Provincie Flevoland, Windesheim Flevoland, Flevoland Werkt!, Gemeente Zeewolde en VNO-NCW Midden. 

  lees meer
 • De combinatie leren en werken is erg belangrijk voor het behalen van een startkwalificatie om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van (leerwerk)bedrijven. Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten, organiseert het Lelystad Akkoord de Leerwerkverkiezing 2017.

  lees meer
 • Als bedrijf overtollig meubilair, apparatuur en materiaal beschikbaar stellen? De Lelystadse Uitdaging verbindt Lelystadse ondernemers en maatschappelijke organisaties en realiseert matches op het gebied van kennis, menskracht en materialen. Met de Spullenbank gaan ze de uitdaging aan om gebruikte spullen te matchen aan een sociaal maatschappelijk doel.

  lees meer
 • Op donderdag 22 februari was Bedrijfskring Lelystad te gast bij trofee winnaar Tanis Food Tec. Heel veel geïnteresseerden hadden zich op voorhand aangemeld. Vanwege het grote aantal bezoekers werd de groep in drieën gesplist.

  lees meer
 • De gemeente Lelystad heeft 4.450 m2 grond verkocht aan Van Peperzeel. Wethouder economische zaken Jop Fackeldey en algemeen directeur Johan van Peperzeel ondertekenden de koopovereenkomst in de buitenlucht met uitzicht op de grond waar de uitbreiding van Van Peperzeel gaat plaatsvinden.

  lees meer
 • Zestig studenten officemanagement associate degree van Windesheim Flevoland namen maandag 5 februari de bedrijfsprocessen bij Heynen Systems aan de Staalstraat in Lelystad onder de loep. ‘Ik wil graag de nieuwe generatie managers laten ervaren hoe leuk het is om een product te maken. Om daar betrokken bij te zijn’, zegt directeur Chris Heynen.

  lees meer
 • Alleswerkt.nu, BKL lid en gevestigd in het Mac3park aan de Bronsweg te Lelystad, is op 1 september 2017 verhuisd naar een groter kantoor binnen het huidige gebouw. Met het verhuizen naar een ander kantoor zijn ook de activiteiten veranderd. Vanaf september gaat Alleswerkt verder als LETSGO4LEDS.

  lees meer
 • Op 5 februari 2018 overhandigde voorzitter Cees Okkerse van “Lelystad Airport Moet Door” aan Minister Cora van Nieuwenhuizen een manifest van het bedrijfsleven dat de Minister oproept om in het belang van de Mainport Schiphol alles te doen wat in haar vermogen ligt om de opening van Lelystad Airport in april 2019 te bevorderen.

  lees meer
 • Tom Lansink, voorzitter van de Flevopenningen zegt: “De Ravelijn en dan in het bijzonder de locatie waar voorheen de Flevomeer Bibliotheek en de gemeente Zeewolde waren gehuisvest, is een uitstekende plek voor ons jaarlijkse ondernemersgala. We rekenen ook dit op zo’n 450 gasten die naar Zeewolde komen om de uitreiking van de Flevopenningen bij te wonen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit prestigieuze evenement wederom een groot succes zal worden.”

  lees meer
 • Het aantal elektrische auto's is in Nederland nog beperkt. Maar daar komt verandering in. Steeds meer merken komen met veelbelovende elektrische auto's op de markt. En steeds meer bedrijven/berijders overwegen de overstap te maken naar een elektrische auto. Een van de doelstellingen hierbij is het rijden van schonere kilometers. Speciaal voor BKL leden heeft LeaseMatch een actie. 

  lees meer
 • Het beleid van Gemeente Lelystad is gericht op het bevorderen van de duurzame leefomgeving. Duurzaam inkopen is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap waarbij People, Planet en Profit met elkaar in balans zijn. Gemeente Lelystad heeft op donderdag 8 december 2016 haar handtekening gezet onder het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

  lees meer
 • Heb je een dringende onderzoeksvraag, maar geen behoefte aan een groot marktonderzoek? Of heb je slechts een paar vragen en niet het budget voor een volledig onderzoek? Dan biedt KiekendiefPerspectief uitkomst met de FlevoPanel Omnibus!

  lees meer
 • Per 1 januari 2018 hebben Sanne van Ommen en Thirza Kluen, eigenaren van communicatiebureau fresh focus in Lelystad, IPPYS woondeco overgenomen. De twee ondernemers werken al jarenlang samen en delen naast hun passie voor de creatieve communicatie, ook hun passie voor mooie spullen. BKL leden shoppen met 10% korting op de website van IPPYS. Kortingscode BKL18IP. 

  lees meer
 • Yvonne Winter organiseert jaarlijks De Lelystadse Hippiemarkt. Dit is een gezellige markt, gelegen aan Bataviastad, met 150 kramen (fashion, woonaccessoires, beauty en health, foodtrucks etc.). Op 6, 7 en 8 juli 2018 vindt de derde edtie plaats. Lelystadse ondernemers kunnen via De Lelystadse Hippiemarkt het goede doel Het Vergeten Kind sponsoren.

  lees meer
 • Tien bedrijfskringen uit Flevoland en Gelderland en VNO NCW Flevoland ondertekenden dinsdagmorgen 30 januari een manifest voor spoedige opening van Lelystad Airport. ‘We verzoeken de minister alles te doen wat in haar vermogen ligt om Lelystad Airport op 1 april 2019 als vakantieluchthaven open te stellen’, aldus Dirk Jan Verdoorn, namens de ondernemers in de regio en voorzitter van Bedrijfskring Lelystad.

  lees meer
 • Het aftellen is begonnen! Je hebt nog 4 maanden de tijd voordat de nieuwe privacywetgeving van kracht wordt. Deze nieuwe wetgeving is vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG brengt met zich mee dat jouw organisatie, in vergelijking met de huidige wetgeving, aan nog strengere eisen moet voldoen. Zorg er dus op tijd voor dat je privacy proof bent! Okkerse & Schop Advocaten organiseert op maandag 29 januari gratis inloopspreekuren.

  lees meer
 • Tijdens de 22e Conventie van Franchise Services in Hotel Vianen zijn Peter en Erika Moes uitgeroepen tot de Franchisenemers van het Jaar 2017. Peter en Erika Moes zijn eigenaar van Multicopy The Communication Company | Lelystad en Almere. Zij namen daarnaast ook de Communication Company Award in ontvangst en behoren tot de top 2 van Multicopy The Communication Company. 

  lees meer
 • Voor iedereen die op 13 januari helaas niet bij het BKL Gala 2018 aanwezig kon zijn, hebben we de nieuwjaarsrede van voorzitter Dirk Jan Verdoorn als artikel op de website geplaatst. Een mooi, interessant verhaal waar de zaal in alle stilte naar geluisterd heeft. Veel leesplezier!

  lees meer
 • Tijdens het jaarlijkse BKL Gala van afgelopen zaterdag, heeft Tanis Food Tec de prestigieuze BKL Trofee in ontvangst genomen. Daarmee liet het bedrijf Farm Dairy en DCA Groep achter zich. De jury gaf aan dat het zeker geen makkelijke keuze was geweest; alle drie de bedrijven voldeden ruimschoots aan de voorwaarden. Diezelfde avond nam Toms Creek de BKL Award in ontvangst. De twee andere gegadigden voor deze prijs waren Promo Trade en Berrico Food Company.

  lees meer
 • Dinsdagavond 19 december vond in de Tweede Kamer het debat over de aansluitroutes van Lelystad Airport plaats. Door Minister Cora van Nieuwenhuizen is aangegeven dat zij vast wil houden aan de openingsdatum van 1 april 2019. Eerder op de dag overhandigde de initiatiefgroep ‘Lelystad Airport moet door’ een petitie aan de Vaste Kamercommissie met meer dan 10.000 handtekeningen van inwoners en bedrijven uit de regio om dat te bepleiten.

  lees meer
 • Een gezond bedrijfsleven is een voorwaarde voor continuïteit en groeiende werkgelegenheid in Nederland in het algemeen en de provincie Flevoland in het bijzonder. De landelijke en gemeentelijke overheden vinden al sinds lange tijd dat ook zij hier een rol in hebben. Niet alleen door het mogelijk te maken dat een bedrijf zich ergens bereikbaar en veilig kan vestigen, maar ook door ondersteuning te bieden als er sprake is van financiële tegenwind.

  lees meer
 • Het MBO College Lelystad is samen met verschillende Lelystadse partijen, waaronder het Werkbedrijf Lelystad en het Lelystad Akkoord een project gestart voor jongeren die moeite hebben met leren. Een flink aantal Lelystadse bedrijven heeft interesse getoond om deel te nemen aan dit  project. Het Goed is de eerste werkgever die officieel ‘ja’ zegt tegen een bijdrage aan dit mooie project.

  lees meer
 • Vanaf vrijdag 8 december is ‘Lelystad Airport moet door!’ een feit. De stichting heeft als doel de stem te laten horen van de zwijgende meerderheid die voor de uitbreiding van Lelystad Airport is. ‘Lelystad Airport moet door’ wil dat de vakantieluchthaven - zoals afgesproken - op 1 april 2019 opent.

  lees meer
 • Poppodium Underground organiseert op vrijdag 5 januari voor het eerst de Top 2000 Popquiz van Lelystad. Het doel is om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Het poppodium vraagt mensen en/of partijen uit Lelystad om zich op te geven.

  lees meer
 • Het jaar 2017 loopt ten einde en 2018 staat voor de deur. Studenten van de minor Ondernemerschap organiseren 9 januari 'Oud & Nieuw Innoveert'. Met dit event luiden medewerkers van Windesheim Flevoland, (student)ondernemers en leden van VNO-NCW Midden het nieuwe jaar in en vieren ze samen de innovatieve kracht van de gevestigde generatie én van startende ondernemers.

  lees meer
 • Restaurant Silver Wine & Dine nodigt alle BKL leden van harte uit voor een bedrijfsbezoek. Deze vindt plaats op dinsdag 12 december. Restaurant Silver Wine & Dine is sinds begin september gevestigd aan de Zilverparkkade 1 te Lelystad. Voor gastvrouw Corrie Hop is er met Restaurant Silver Wine & Dine een langgekoesterde droom in vervulling gegaan. Samen met de keukenbrigade laat ze de BKL leden graag genieten van vernieuwende gerechten, gebaseerd op klassieke technieken.

  lees meer
 • ANWB Gastvrij punten zijn locaties waar fietsers van harte welkom zijn om even af te stappen. Een uitbreiding van extra ANWB Gastvrij punten in Flevoland wordt gestimuleerd door een financiële stimuleringsregeling van de Provincie Flevoland.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad is op zoek naar een ondernemer die belangstelling heeft in het exploiteren van een speelautomatenhal. Omdat er maar weinig vergunningen voor een speelautomatenhal worden verstrekt, wordt een dergelijke vergunning aangemerkt als een ‘schaarse vergunning’.

  lees meer
 • We kunnen wel stellen dat de Lelystadse directeuren trots zijn op Lelystad. Deze stad bevat alles wat je nodig hebt voor een goede woonklimaat van je medewerkers: groeiende en bloeiende berdrijven, nieuwe bedrijvigheid, natuur, ruimte en cultuur. Het is een prachtige stad met volop kansen. We dragen het alleen te weinig uit.

  lees meer
 • Voor een vierde keer kwamen de Flevolandse bedrijfskringen bijeen om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit jaar te gast bij Bedrijfskring Lelystad. Hoogtepunten, maar ook uitdagingen werden gedeeld. Onderling bundelen de Flevolandse bedrijfskringen hun krachten als het gaat over de luchthaven en de Flevokust. “Samen sta je sterk en ben je van betekenis voor je leden”. 

  lees meer
 • Vrijdag 24 november kwam de BKL over de vloer bij hét poppodium van Lelystad. Alle gasten werden vriendelijk ontvangen door de enthousiaste vrijwilligers; jassen werden opgehangen en welkomstdrankjes werden besteld. Het feest kon beginnen!

  lees meer
 • A.S.F. Fischer BV, de Lelystadse importeur en conceptontwikkelaar van bevestigingsmaterialen neemt diamantgereedschappen specialist InterDynamics uit Oosterhout over. Per 24 november j.l. heeft een 100% aandelen overdacht plaatsgevonden.

  lees meer
 • Op 13 januari 2018 vindt het door ondernemers zeer gewaardeerde BKL Gala 2018 plaats. Dit jaar strijden DCA Groep, Farm Dairy en Tanis Food Tec voor de BKL Trofee. Berrico FoodCompany,  Promo Trade en Toms Creek maken op hun beurt weer kans op de BKL Award; een prijs die speciaal voor bedrijven met maximaal 15 medewerkers is bedoeld.

  lees meer
 • Onlangs was BKL te gast bij Only for Men in Lelystad, oftewel 'Het magazijn'. Het Magazijn is de grootste mannenmode outlet van Nederland. De winkel bevindt zich in Lelystad aan het Bataviaplein. Met een super locatie en een oppervlakte van ruim 1200 vierkante meter vind je hier alle herenmode die je als moderne man nodig hebt onder één dak.

  lees meer
 • Fullservice internetbureau Toomba uit Lelystad opende op 17 november 2017 het nieuwe kantoor. Het internetbureau heeft op 2 september 2017 zijn intrek genomen aan het pand op de Schans 18-02 in Lelystad.

  lees meer
 • Afgelopen woensdag heeft de Lelystadse Uitdaging 360 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aangeboden. Ruim 35 bedrijven en organisaties hebben zich samen met vrijwilligers ingezet om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen.

  lees meer
 • Heb je een dringende onderzoeksvraag, maar geen behoefte aan een groot marktonderzoek? Of heb je slechts een paar vragen en niet het budget voor een volledig onderzoek? Dan biedt KiekendiefPerspectief uitkomst met de FlevoPanel Omnibus!

  lees meer
 • Heeft jouw bedrijf Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap hoog in het vaandel staan? Of krijgt jouw vereniging of stichting niet alle klussen geklaard? Op de Beursvloer 2017 komt vraag en aanbod bij elkaar. Het doel? Zoveel mogelijk matches te maken. Doe jij ook mee?

  lees meer
 • De Peiling Ondernemersklimaat (POK) wordt verlengd tot 20 november. Hiermee hopen de gemeente Lelystad en de Bedrijfskring Lelystad dat meer ondernemers hun mening geven over het lokale ondernemersklimaat. De respons op de enquête is, zo stellen zij, tot nu toe te mager om een goed beeld te kunnen vormen.

  lees meer
 • Aankomende donderdag organiseren we bij Only for Men het maandelijkse BKL Meeting Point. Vanaf 17.00 uur zijn alle gasten welkom bij Museumweg 10 te Lelystad. Het volledige programma vind je hieronder.

  lees meer
 • Op 24 november vindt de Service Logistics Summit 2017 plaats. En omdat deze editie zoveel raakvlakken heeft met de ontwikkelingen die in Lelystad plaatsvinden op Lelystad Airport (Businesspark) en Flevokust Haven, nemen SLF, LAB en de gemeente de kosten voor deelname van de BKL ondernemers en andere Lelystadse ondernemers op zich (€ 295,- pp).

  lees meer
 • Het georganiseerd bedrijfsleven van Flevoland brengt nogmaals het belang van tijdige opening van het vliegveld onder de aandacht. Dit doen zij door een ingezonden brief aan alle colleges van B&W van gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoost polder, Urk en Almere.

  lees meer
 • Hogeschool Windesheim Flevoland organiseert donderdag 7 december een nieuwe editie van het Comakership Meetingpoint. Tijdens het evenement brengt de hogeschool organisaties en studenten met elkaar in contact voor het uitvoeren van Comakerships (praktijkopdrachten). Bedrijven en instellingen worden van harte uitgenodigd deel te nemen en hun opdrachten aan studenten voor te leggen.

  lees meer
 • Op 10 november is de nationale dag van de mantelzorgers, een dag waarop alle mantelzorgers in Nederland in het zonnetje worden gezet. Om de waardering en erkenning van mantelzorgers te onderstrepen en ze richting het einde van het jaar extra te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar, wordt de ‘Mantelzorger van het jaar’ verkiezing georganiseerd. Een extra bedankje en hart onder de riem voor diegenen die altijd voor anderen klaar staan.

  lees meer
 • Vijfduizend Lelystadse ondernemers krijgen een schriftelijke herinnering van de gemeente aan het verzoek een online-enquête in te vullen over het ondernemersklimaat in Lelystad en de gemeentelijke dienstverlening. De reminder aan deze Peiling Ondernemersklimaat heeft deels te maken met een technische storing waardoor niet alle verstrekte inlogcodes tijdig geactiveerd waren en de enquête in de beginperiode niet bereikbaar was. 

  lees meer
 • Voor Lelystadse ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie en advies voor een volgende stap in hun ondernemersleven, organiseert Ondernemersplein Lelystad in samenwerking met Bedrijfskring Lelystad de Smart Business Masters Lelystad. Vrijdagmiddag 17 november is daarvan de kick-off in het stadhuis van Lelystad. Inloop is vanaf 16.00 uur.

  lees meer
 • Afgelopen donderdag 19 oktober vond het BKL Meeting Point bij Galaxy plaats. Het bedrijfsbezoek stond in het teken van Veiligheid & Kennisdeling. Galaxy nam de aanwezigen kort mee in de oplossingen die het bedrijf biedt en samen met een gespecialiseerd advocatenkantoor werd er een interessante kennissesie over de nieuwe wet 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) gegeven.

  lees meer
 • Wil jij ook gezond oud worden en je werk lekker blijven doen? Sta dan stil bij je eigen vitaliteit, doe mee met de Open-Fitweek en meld je aan voor de startbijeenkomst op 16 november 2017. Tijdens deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij de voordelen van een gezonde leefstijl.

  lees meer
 • De gemeente Lelystad start binnenkort met een Peiling Ondernemersklimaat (POK) om te kijken hoe het lokale ondernemersklimaat zich verhoudt tot omliggende gemeenten. De uitkomsten van de Peiling Ondernemersklimaat, waarvoor zo’n 5.000 Lelystadse ondernemers de komende week schriftelijk worden benaderd, zouden zichtbaar moeten maken waar Lelystad zich de komende jaren mogelijk kan verbeteren.

  lees meer
 • Op de Beursvloer 2017 (28 november 2017) wordt vraag en aanbod met elkaar verbonden. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel. De Beursvloer 2017 zoekt nog superaanbieders!

  lees meer
 • Heeft jouw bedrijf maatschappelijk betrokken ondernemerschap hoog in het vaandel staan? Of krijgt jouw vereniging of stichting niet alle klussen geklaard? Op de Beursvloer 2017 wordt vraag en aanbod met elkaar verbonden. Het doel is zoveel mogelijk matches te maken. Doe jij ook mee?

  lees meer
 • Marktonderzoek- en adviesbureau KiekendiefPerspectief heeft onlangs het Fair Data keurmerk ontvangen van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA), de Nederlandse branchevereniging voor markt-, opinie- en beleidsonderzoek. Dit keurmerk biedt inzicht in welke (onderzoek)organisaties op verantwoorde wijze met data en persoonsgegevens omgaan.

  lees meer
 • De stad Amsterdam organiseert een wedstrijd. De eerste deelnemers worden uitgenodigd voor een marktconferentie. Geïnteresseerden dienen de enquête uiterlijk 25 oktober om 12.00 uur af te ronden. 

  lees meer
 • De provincie vroeg ons of wij binnen de BKL bedrijven kennen die geïnteresseerd zouden zijn in het plan van fietsonwikkeling naar de regio rondom Lelystad Airport. Dit in het kader van het Mirt onderzoek van enkele jaren geleden terug.

  lees meer
 • Ronald Beer (58), adviseur bij MT-Professional Devices BV, wandelde op donderdag 7 september Fitland binnen. De BKL had hier die middag een bedrijfsbezoek georganiseerd. En wat gebeurde er? Ronald verloor de challenge, maar won wél een prijs. Lees hieronder zijn verhaal.

  lees meer
 • Het Lelystad Akkoord organiseert een masterclass ’Inclusief ondernemen’. Deze masterclass bestaat uit 4 modules die aansluiten bij het thema Inclusief ondernemen. Het programma is modulair opgebouwd. Dit biedt Lelystadse ondernemers de mogelijkheid om vanuit de organisatie verschillende functionarissen aan te laten schuiven, afhankelijk van het thema.

  lees meer
 • Flow Media bestaat 5 jaar, is verhuisd naar Schans 19-33, Corinne Groenenberg vormt sinds kort een team met werknemer Sanne Bruinsma en vanaf 30 augustus 2017 is de vernieuwde website online.

  lees meer
 • Let op: de kick-off van Smart Business Masters Lelystad die gepland stond voor woensdagavond 4 oktober, is uitgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nu plaatsvinden tijdens de Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november 2017. Verdere informatie volgt.

  lees meer
 • De nieuwe naam werd op woensdagmiddag 27 september, tijdens het Flevo Zakenfestival, onthuld. 'Sprankl Reclame' kenmerkt het bedrijf dat sprankelende reclameuitingen verzorgt. De naam werd onthuld onder het genot van een glas Prosecco.

  lees meer
 • Op 19 oktober organiseert creatief communicatiebureau fresh focus een nieuwe workshop: Prikkel je creativiteit. ‘We hebben vaak vaste denkpatronen die weinig ruimte laten voor nieuwe ideeën en/of oplossingen’, licht mede-eigenaar Thirza Kluen toe. ‘In de drie uur durende workshop willen we juist die denkpatronen doorbreken.’

  lees meer
 • Zoek je iets unieks om jouw medewerkers dit jaar mee te verrassen? L’appétit heeft een ruim assortiment lekkernijen en mooie producten die alleen uit eerlijke grondstoffen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan de themapakketten “Happen van de plank”, “Franse picknick”, “Italiaans genieten” en “IJskoude beleving”.

  lees meer
 • Het bedrijfsbezoek dat vandaag gepland stond bij Heynen Systems is verzet. Dit is eerder al gecommuniceerd. Ter vervanging wordt er op 20 september een unieke ondernemersbijeenkomst georganiseerd, BKL leden hebben tot 13 september de tijd gehad om zich hiervoor aan te melden. 

  lees meer
 • Windesheim Flevoland organiseert op de dinsdagmiddagen een serie Masterclasses Ondernemen. Jonge startups én ervaren ondernemers delen hun ervaringen, bieden eye-openers en geven praktijkvoorbeelden. Informatie, netwerk én inspiratie staan centraal. Er is uitgebreid gelegenheid om ook je eigen vragen in te brengen.

  lees meer
 • Galaxy Business Networks uit Lelystad gaat een strategische samenwerking aan met Telfort Zakelijk. Reden voor deze samenwerking is het feit dat Galaxy zich geheel gaat richten op haar Veilig Verbonden (infrastructurele) diensten en niet meer op haar Mobile Only diensten.

  lees meer
 • De ontwikkeling van Lelystad Airport vraagt om vakmensen die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan alles wat er komt kijken bij het runnen van een luchthaven. Per 1 januari a.s. starten ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) met een eigen opleidingscentrum op de luchthaven.

  lees meer
 • Flevokust Haven maakt het voor ondernemers mogelijk om producten en goederen over het water te vervoeren. Samen met CTU Flevokust en provincie Flevoland laten wij al onze leden op 20 september graag kennismaken met deze unieke binnenhaven. 

  lees meer
 • De Flevomeer Bibliotheek heeft een flyer gemaakt met daarop hun aanbod van cursussen, speciaal voor ondernemers. Deze kan je hier downloaden. 

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft een Vooraankondiging gepubliceerd inzake de aanbesteding 'Aansprakelijkheidsverzekering'. Deze Vooraankondiging is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk 151411.

  lees meer
 • De IVIO Andries Greiner Prijs 2017 is weer van start; Flevolandse amateurschrijvers hebben tot 8 oktober de tijd om een verhaal in te sturen. Het thema is 'De Lijst'. In november worden twee winnaars bekendgemaakt, één in de categorie tot 25 jaar en één in de categorie voor 25 jaar en ouder.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad is onlangs een Europese niet-openbare aanbesteding gestart voor schoonmaakdiensten en glasbewassing. Deze aanbesteding is in percelen verdeeld.

  lees meer
 • De economie in Flevoland groeit weer! Met 2,3 procent, oftewel: iets beter dan het landelijk gemiddelde. Bedrijven investeren en groeien weer. Daardoor vinden al veel mensen die eerder werkloos waren een baan. Dat is goed, maar het kan nog veel beter! Vandaar dat Flevoland Werkt! vraag een aanbod bij elkaar brengt met het Regionale Banenevent 2017 op 19 september in het Stadhuis van Lelystad. 

  lees meer
 • De Bedrijfskring Lelystad en internetbedrijf BreedLink slaan de handen ineen om op korte termijn snel internet te realiseren op de Lelystadse bedrijventerreinen. Veel van de leden van de Bedrijfskring kampen met een trage internetverbinding. Irene Medema, directeur van de BKL: “Ons streven is om voor onze leden alle voorwaarden te scheppen om het maximale uit hun bedrijf te halen. Daar hoort een betaalbare, snelle en betrouwbare internetverbinding bij.”

  lees meer
 • NAUPAR | nautische partners zoekt een allround marketingcommunicatie specialist. Het ambitieuze team zoekt de expertise van een specialist zodat ze het bedrijf verder in de markt kunnen zetten. Kan jij goed strategisch schakelen, ben je visueel sterk en kun je mooie concepten over de bühne brengen? Dan gaat NAUPAR graag met je in gesprek. 

  lees meer
 • We spreken Nathalie Noteboom, eigenaresse van Noteboom 4 Woman; een populaire fashionwinkel die al sinds 2004 bestaat en inmiddels is uitgegroeid tot een grote winkel in de Kroonpassage. “We hebben een trouwe klantenkring in Lelystad”, vertelt Nathalie. Ook is Nathalie al van begin af aan lid van de Bedrijfskring. “Bij de oprichting van de winkel wilde ik meteen lid worden”, legt ze uit. “Ik zag er absoluut de meerwaarde van in, je wisselt kennis en ervaringen met elkaar uit en kunt elkaar inspireren.”

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft op dinsdag 4 juli een Aankondiging van Opdracht gepubliceerd inzake de aanbesteding “Schoonmaakdiensten en Glasbewassing”. Deze Aankondiging van Opdracht en de bijbehorende aanbestedingsdocumenten worden op TenderNed gepubliceerd. Het TenderNedkenmerk van deze aanbesteding is 145217.

  lees meer
 • Dat de zzp'er een belangrijke rol in onze economie is, is al enige tijd bekend. En de verwachting is dat die trend zich de komende jaren ook verder zal doorzetten. Steeds meer bedrijven ontdekken dat deze zelfstandige professionals door hun flexibiliteit en kennis van grote toegevoegde waarde kunnen zijn. Een zzp’er heeft als onafhankelijke partij een verfrissende blik op innovatie en geeft daarnaast een bedrijf de ruimte om zich op specifieke projecten te focussen. Er ontstaan nieuwe vormen van samenwerken en ondernemen. En de zzp’er speelt hierbij een belangrijke rol.

  lees meer
 • Werkbedrijf Lelystad (WBL) en het Praktijkonderwijs van Eduvier, de Steiger, werken nauw samen bij het vinden van banen voor leerlingen die klaar zijn met school en inwoners die in aanmerking komen voor de Banenafspraak. Dit is een landelijke afspraak tussen werkgevers, vakbonden en overheid om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

  lees meer
 • Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 29 juni 2017 nam voorzitter Andries Greiner afscheid van de Bedrijfskring Lelystad. Dit had hij eerder, op het BKL Gala in januari, al aangekondigd. “Na zes jaar wordt het tijd voor een ander”, zei hij toen mooi. Dirk Jan Verdoorn zal hem opvolgen. 

  lees meer
 • In gemeente Lelystad zullen de huidige 3 scholengemeenschappen, nu nog gehuisvest op 3 verschillende locaties, worden samengevoegd op één nieuwe locatie. De huisvesting zal plaats moeten bieden aan 3.500 - 4.000 leerlingen en alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

  lees meer
 • Op woensdag 21 juni vond onder zeer zonnige omstandigheden de BKL en JCI Haringparty plaats. Vanaf 16.30 uur wandelden circa 150 Lelystadse ondernemers het restaurant de Vier Engelen binnen. Toen iedereen voorzien was van een welkomstdrankje, startte de veiling van het vaatje haring. Vlak voor sluiting van de veiling werd het tot op dat moment opgehaalde bedrag verdubbeld door het laatste gezamenlijke bod van Ready for Living, AH Voorhof en Gorter Vastgoed. Zij mogen zich de blije eigenaren van het eerste vaatje haring noemen! Hiermee is de opbrengst van de veiling op het prachtige € 8.000 gekomen.

  lees meer
 • Op donderdag 15 juni 2017 vond de jaarlijkse BKL Golf Cup plaats. Ook deze keer stroomden de aanmeldingen al maanden van tevoren binnen. Ondernemend Lelystad had er zin in! “De Golf Cup is altijd al populair geweest, maar dit keer is het record absoluut gebroken”, licht Irene Medema, directeur van de BKL, toe. “Er stonden die middag maar liefst 68 ondernemers op de golfbaan!”

  lees meer
 • Voor dag en dauw vond op woensdag 21 juni de BKL Kennismakingssessie plaats. Spreker Evert-Jan Leij (van het bedrijf Fliink) zette de aanwezigen aan het denken door de vraag te stellen: “Waar word je gelukkig van en doe je ook inderdaad waar je gelukkig van wordt?”. Het leuke is dat de meeste ondernemers goed weten wat ze gelukkig maakt, maar door waan van de dag vervallen we gauw in bestaande patronen. In een wereld met veel concurrentie is het belangrijk onder woorden te brengen wat jouw bedrijf, product of dienst uniek maakt.

  lees meer
 • Jaarlijks wordt in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) door TNO, Ernst &Young, Ecorys en de Vrije Universiteit de staat van de economie van de MRA onderzocht. De resultaten daarvan worden in cijfers en nadere analyses gepubliceerd. Recent is de publicatie Economische Verkenningen MRA 2017 verschenen. Lelystad en Almere vormen samen een deelregio en profiteren c.q. dragen op hun eigen manier bij aan de economie binnen de gehele MRA.

  lees meer
 • Poppodium Underground is hét poppodium van Lelystad. Sterker nog: met een capaciteit van 400 bezoekers zijn zij het grootste poppodium van heel Flevoland! Underground is van iedereen en voor iedereen in Lelystad en omgeving. Sinds deze maand heeft Poppodium Underground zich aangesloten bij de BKL en dat vieren ze met een interessante introductiekorting. 

  lees meer
 • Op woensdag 31 mei verzamelden een flink aantal Lelystadse bedrijven zich bij het pand van het IT bedrijf Cloudcarrier. Hier werd die middag een interessante BKL Kennissessie georganiseerd. Mede eigenaar Michael Linszen vertelde tijdens deze sessie over het belang van goede telefonische bereikbaarheid voor bedrijven. De hamvraag luidde als volgt: “Wanneer heb je nog écht even stil gestaan bij hoe jij als bedrijf overkomt qua bereikbaarheid?” Na de kennissessie was de feestelijke opening van hun nieuwe locatie en hun eigen telefoonproduct Cloudcarrier Vast & Mobiel. Wethouder Rentenaar was aanwezig bij de feestelijke opening en sprak vol trots over de jonge Lelystadse ondernemers.

  lees meer
 • Duurzame groei van ondernemers is essentieel voor de ontwikkeling van de provincie Flevoland. De provincie beschikt daarom over diverse instrumenten, financieel en niet-financieel, die de ondernemer helpen om zijn bedrijf te versterken en te laten groeien. Eén van deze instrumenten is een nieuwe voucherregeling, die voor het eerst samen met de bedrijfskringen en VNO/NCW tot stand is gekomen.

  lees meer
 • Toomba en Extreme Media hebben met ondersteuning van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland een programma en een online platform, www.12Heroes.nl, ontwikkeld om de ICT sector binnen Flevoland te versterken. Een groot knelpunt op dit moment in de sector is het vinden en binden van ICT medewerkers, bedrijven krijgen steeds meer moeite hun vacatures in te vullen. ICT studenten kiezen voor banen buiten Flevoland. Pijlers in het programma zijn arbeidsmarkt, onderwijs en innovatie.

  lees meer
 • Per 1 juni 2017 is Bedrijfsjurist Lelystad gestart. Dit is een bedrijfsonderdeel van Rechtaan; zij richten zich op advisering van MKB t.a.v. juridische vraagstukken. Bedrijfsjurist Lelystad heeft gemerkt dat er in de moderne tijd behoefte is aan snel en kundig advies en daar spelen ze op in. 

  lees meer
 • Op zondag 25 juni 2017 organiseert Toerclub Flevoland uit Lelystad de Bike Challenge Festival Flevoland. Een evenement met diverse (fiets)uitdagingen waarbij de strijd tegen de elementen een belangrijke rol speelt. Met deze happening wil de organisatie de provincie Flevoland en haar hoofdstad promoten als ‘fietsprovincie’ en ‘fietsstad’ bij uitstek. BKL leden Rabobank, provincie Flevoland en de gemeente Lelystad zijn betrokken bij dit uniek evenement.

  lees meer
 • Vandaag bereikte ons het schokkende bericht dat over het familiebedrijf Van Campen Industries BV gisteren het faillissement is uitgesproken. Joop van Campen gaf in ons vandaag aan gesprek "Na 35 jaar ondernemerschap en de continue ontwikkeling van prachtige producten is dit een reuze schok voor iedereen. Momenteel wordt er door de curator met een grote onderneming gesproken over de mogelijkheden om bedrijfsactiviteiten over te nemen. Een doorstart is niet ondenkbaar dus.” 

  lees meer
 • Enthousiast leidde Ingmar en zijn vrouw Joanne Baars dinsdagmiddag de aanwezigen tijdens de foodgroupbijeenkomst rond in zijn bedrijf. Dat IB Group een veelzijdige en ambitieuze onderneming is, is een understatement.

  lees meer
 • "Stel je levert een product of dienst aan een BKL lid. Voel jij je verplicht om vervolgens ook bij hem of haar een dienst of product af te nemen?" Laat jouw mening achter via het online formulier, wij zijn benieuwd!

  lees meer
 • Harm Wierda van Credion Lelystad en Gerard Acda van ACDA Advies en Consultancy hebben elkaar gevonden in het adviseren van ondernemers. Credion is gespecialiseerd in de zakelijke financiering voor de ondernemer. ACDA Advies en Consultancy is gespecialiseerd in de financiële positie van ondernemer in privé.

  lees meer
 • Op 17 mei voerden BKL-voorzitter Andries Greiner en -directeur Irene Medema het regulier overleg met de gemeente, vertegenwoordigd door wethouder Jop Fackeldey en medewerker economische zaken Carolien Gase.

  lees meer
 • Op donderdag 18 mei 2017 vond voor de vierde keer het jaarlijkse BKL Kart Event plaats. Ruim 70 deelnemers streden bij Kartcentrum Lelystad om de titel ‘snelste team van Lelystad’. Uiteindelijk ging winnaar Affinity met de prijs naar huis. Aansluitend vond het BKL Meeting Point plaats, eveneens bij het Kartcentrum Lelystad. “Het event was nog nooit zo drukbezocht als deze editie”, aldus Irene Medema, directeur van de BKL. Dat is het resultaat van een fantastische aanpak door Christiaan Snoek van Kartcentrum Lelystad!

  lees meer
 • Op 23 juni vindt de Flevolandse Haringparty plaats op Urk. De Stichting Flevopenningen organiseert dit jaarlijkse evenement samen met Flevoland Werkt!, VNO-NCW Flevoland en de Provincie Flevoland speciaal voor ondernemers en bestuurders uit Flevoland. Aanmelden kan al!

  lees meer
 • Afgelopen vrijdag (19 mei) vond het Ondernemersgala van de Flevopenningen plaats. Het was een drukbezochte avond; ruim 560 ondernemers en bestuurders waren aanwezig. De Flevopenningen werden uitgereikt door Jan-Nico Appelman, Martin van den Hemel, Froukje de Jonge en Elly van Wageningen. Onder de vier winnaars zat BKL lid KFC Lelystad!

  lees meer
 • Hogeschool Windesheim Flevoland organiseert donderdag 1 juni een nieuwe editie van het Comakership Meetingpoint. Tijdens het evenement brengt de hogeschool organisaties en studenten met elkaar in contact voor het uitvoeren van Comakerships, stages en projecten. Bedrijven en instellingen worden van harte uitgenodigd deel te nemen en hun opdrachten aan studenten voor te leggen.

  lees meer
 • Promo Trade is gespecialiseerd in premiums, relatiegeschenken, kerstpakketten en promotioneel textiel. Eigenaar Aldert Sprey is zijn ‘droom’ in 2003 in het Mac3Park begonnen. “Hier groeide wij al snel uit ons jasje. Sinds 2008 zijn wij gehuisvest aan de Apolloweg. Hier beschikken wij over voldoende kantoor- en magazijn ruimte”, aldus Aldert. Rob Booij van ASF Fischer heeft Aldert circa 10 jaar terug aangeraden om zich aan te sluiten bij de BKL. Dit was voor Promo Trade een uitgelezen kans om zaken te doen met bedrijven in de regio.

  lees meer
 • Het BKL Meeting Point is de maandelijkse informele bijeenkomst van de vereniging. Hierbij biedt de BKL haar leden en introducés de gelegenheid om elkaar in een gezellige ongedwongen sfeer te ontmoeten. Afgelopen Meeting Point (20 april) werd druk bezocht en vond plaats bij MAC³PARK op de Albert Einsteinweg 4 te Lelystad. Multi-ondernemer Meine Breemhaar gaf een inspirerende presentatie over zijn ervaringen.

  lees meer
 • Eén op de zes werknemers combineert een betaalde baan met langdurige en intensieve zorg voor een naaste. In de zorgsector is dit zelfs één op de vier. Het is belangrijk dat de combinatie van werk- en mantelzorgtaken in de huidige maatschappij op de agenda komt. Op donderdag 29 juni 2017 organiseert Welzijn Lelystad voor de partners in het Mantelzorgconvenant en andere belangstellenden/werkgeversorganisaties een inspiratiebijeenkomst.

  lees meer
 • Inditex, een van ’s werelds grootste modeverkopers, gaat in Lelystad een nieuw distributiepunt bouwen. Het distributiepunt vormt een aanvulling op de activiteiten van ‘Inditex Central Logistics Platforms’ in Spanje. De bouw vergt een aanvangsinvestering van ca. € 100 miljoen. Op het in ontwikkeling zijnde Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven die in april 2019 als twin-airport van Schiphol met passagiersvluchten start, neemt Inditex in eerste instantie een kavel van 35 hectare af.

  lees meer
 • Afgelopen maand voerde Jack Schoone samen met voorzitter Andries Greiner een kennismakingsgesprek met de nieuwe luchthavendirecteur Hanne Buis. Samen met operationeel directeur Eric Lagerweij zal zij de komende tijd de luchthaven verder op de kaart zetten. Uit haar introductie werd duidelijk dat ze enthousiast is over haar nieuwe job en dat ze zich snel wil inwerken in de Flevolandse zakelijke netwerken. Dat begint uiteraard met de Bedrijfskring Lelystad!

  lees meer
 • MAC3PARK heeft vanuit PEC Zwolle extra kaarten gekregen voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Heerenveen. Welke bedrijven zijn geïnteresseerd? Geef je op via Lisanne Kesting en ontvang een officiële uitnodiging inclusief parkeerkaart!

  lees meer
 • BKL-lid Sandra Kamp is gedrags- en communicatietrainer en traint en coacht met haar bedrijf StiP slimme en snelle denkers om steviger te staan in communicatie en samenwerking. Ze heeft ruime ervaring met het trainen van Young Professionals die expert zijn in hun vakgebied. Ze leren makkelijk, denken snel maar vinden het vaak lastig vinden effectief te communiceren.

  lees meer
 • En dat voor maar € 250,-! Ja dat lees je goed. Dit is je kans op bijna gratis promotie voor je bedrijf, salon of studio. De Lelystadse Hippiemarkt is een begrip in Lelystad. Op 7 en 8 juli staan er 200 kramen, foodtrucks en een V.I.P. lounge. Natuurlijk vind je in hippie style verschillende barretjes en terrassen om lekker te relaxen. Ruim 10% van het sponsorgeld gaat dit jaar naar Het Ouderen fonds. De Lelystadse Hippiemarkt steunt altijd een goed doel.

  lees meer
 • Uvidis is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het produceren en het onderhouden van waterzuiveringsapparatuur op basis van UV-C licht. Uvidis levert haar systemen in circa 275 verschillende locaties in heel Nederland. Momenteel zoekt Uvidis een service- en onderhoudsmonteur.

  lees meer
 • Per 1 mei verhuist fresh focus naar De Schans 19-33. Het bureau neemt haar intrek in een ruim kantoor op de eerste verdieping. Hiervoor was het creatieve communicatiebureau ruim 10 jaar gevestigd aan de Zaanstraat in Lelystad. “We hadden behoefte aan meer ruimte en meer contact met andere bedrijven,” geven Sanne van Ommen en Thirza Kluen van fresh focus aan. Wat dat betreft zitten de dames op de nieuwe locatie helemaal goed; in het grote pand is nog veel plek voor andere ondernemers.

  lees meer
 • Bijna 200 werkzoekenden bezochten woensdag 19 april goed voorbereid een zestal stands van personeelsintermediairs uit Lelystad in het Stadhuis. Doordat de intermediairs de werkzoekenden ook advies gaven over hun CV, opleiding en toekomstige banen/vacatures, stonden er lange rijen bij de intermediairs. Dit was voor de mensen een mooie kans om ook onderling een gesprekje aan te gaan.

  lees meer
 • Woensdagmiddag 19 april werden tijdens een goed bezochte feestelijke bijeenkomst de winnaars van de Leerwerkverkiezing 2016 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2016 werd Bouwbedrijf Noordersluis en het Beste Talent 2016 werd Damian Schalkwijk. Beide winnaars namen een beeld, een oorkonde, een Lelypas en prachtige bloemen in ontvangst. De verkiezing werd gehouden bij het Werkbedrijf Lelystad.

  lees meer
 • Op woensdag 19 april organiseert Rotary Lelystad haar jaarlijkse charity filmavond. De film 'Levende rivier' van Ruben Smit - de maker van De Nieuwe Wildernist - draait die avond in de Agora. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel. Ruben Smit verzorgt de inleiding van zijn nieuwe productie. 

  lees meer
 • Ernst Daniël Smid, Martin Mans & Band en Jan Vayne komen op vrijdag 21 april naar het Congrescentrum De Pijler in Lelystad voor een gezamenlijk en groots concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Roparun.

  lees meer
 • Marco Weernink heeft samen met zijn broer Leo het bedrijf Werkcon van zijn vader overgenomen. Het bedrijf is in 1975 opgericht en de twee broers stonden al als kind ’s avonds met hun ouders in de zetterij het materiaal te verwerken wat een dag later op de bouw gemonteerd werd. Je kan dus wel zeggen dat het er met de paplepel is ingegoten. Inmiddels zijn de broers een jaar lid van de BKL. “We vonden het belangrijk om kennis op te doen én te delen met medeondernemers in Lelystad”, aldus Marco.

  lees meer
 • De organisatiecommissie van de Nationale Oldtimerdag heeft vorig jaar met interesse de notitie ‘Vitaal en Sterk Lelystad’ gelezen. Onderdeel daarin is de samenwerking tussen het lokale bedrijfsleven en toeristisch-recreatieve activiteiten. De commissie doet er alles aan om de Nationale Oldtimerdag te realiseren én verder uit te bouwen. Opvallend veel Lelystadse ondernemers zijn nauw bij dit evenement betrokken.

  lees meer
 • Op 10 mei organiseert de Lelystadse Uitdaging een Sponsor Aspergediner. Het diner wordt in samenwerking met Werkbedrijf Lelystad, Stichting De Lelystadse Boer en Lelystadse chef-koks mogelijk gemaakt. Het Werkbedrijf Lelystad wordt voor één dag omgetoverd tot een maatschappelijk 5-sterren restaurant. Lelystadse chef-koks zetten hun talent samen met leerling-koks in om met lokale producten een verrassend menu te bereiden.

  lees meer
 • Docenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en ruim dertig Lelystadse bedrijven ontmoetten elkaar vorige week tijdens de BKL Meet & Greet Comakership Windesheim. Zij onderzochten wat studenten van economische en technische opleidingen voor Lelystadse bedrijven kunnen betekenen.

  lees meer
 • De BKL wil nagaan hoe wij onze leden die willen gaan exporteren of op een andere manier internationaal willen ‘gaan’, kunnen helpen. Momenteel denken we aan het volgende: waarom het wiel opnieuw uitvinden? We hebben tussen onze leden een aantal prachtige bedrijven die al volop internationaal bezig zijn en de do’s and don’ts op dit gebied wel kennen. Wat zou het mooi zijn als deze bedrijven bereid zouden zijn om ondernemers die nog maar net internationaal bezig zijn of nog moeten beginnen, als tipgever/adviseur te helpen.

  lees meer
 • Op maandag 10 april wordt de eerste Lelystadse editie van het Ondernemersontbijt georganiseerd. Het ontbijt, speciaal verzorgd voor ondernemers in Lelystad, heeft als hoofdonderwerp het gemeentelijk inkoopbeleid: hoe kunnen (lokale) ondernemers meedingen naar door de gemeente Lelystad te vergeven opdrachten? Daarnaast is er aandacht voor het veiligheidsbeleid. Ondernemers kunnen zich aanmelden via de webpagina. Er is plaats voor maximaal 150 ondernemers.

  lees meer
 • Jaar in jaar uit maken we businessplannen, maar waarom eigenlijk? We spenderen heel veel tijd, geld en moeite om een stukje zekerheid op papier te krijgen: dit gaan we het komende jaar doen. We proberen onszelf ervan te overtuigen dat we op die manier de goede kant op gaan. Maar het is schijn, een fabeltje. Bespaar je de moeite en durf voor 2017 eens geen plan te maken.

  lees meer
 • Op 15 maart voerden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema regulier overleg met wethouder Jop Fackeldey en EZ-medewerker Ton Veldhuis. Aan de orde kwamen onder andere de huisvesting van de toekomstige VMBO-school en het integraal Veiligheidsplan van de gemeente.

  lees meer
 • Op 13 april aanstaande is de SVOL City Run. Dit evenement wordt georganiseerd door de drie samenwerkende scholengemeenschappen in Lelystad en het Roparunteam Lelystad. Met de Run – Bike – Run door Lelystad wordt er geld ingezameld voor de Roparun. Het traject is 9 km lang en passeert alle drie de scholen. Welke BKL leden willen een team vormen?

  lees meer
 • Het Flevo Zakenfestival krijgt een vervolg en het thema voor dit jaar is Face2Face, omdat persoonlijke ontmoetingen het meeste waard zijn. Het Flevo Zakenfestival wordt gehouden op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 in de AIS hangar op Lelystad Airport en richt zich op de gehele provincie Flevoland en de Westzoom van de Veluwe.

  lees meer
 • Hanzewerk verhuist per 1 mei naar de Zaanstraat 6J. De lokale arbeidsbemiddelaar zoekt hiermee de samenwerking op met Jalo Bouwuitzendbureau. ‘We delen niet alleen een kantoor, maar we delen ook kennis waardoor we de arbeidsmarkt nog beter kunnen bedienen’, zegt eigenaar Yorick Lindeman.

  lees meer
 • Makelaarskantoor De 4 Linden is gevestigd in Almere, Lelystad en Vollenhove (verkoopetalage). Het kantoor is gespecialiseerd in het verkopen én aankopen van bestaande- en nieuwbouwwoningen. “We houden ons ook bezig met huurwoningen en bedrijfspanden”, licht Gert van der Linden toe. Sinds 9 jaar is het bedrijf lid van de BKL. “Het fijne aan de BKL is dat het een hele directe organisatie is, met korte lijnen. Als je de directeur, Irene, wilt spreken, heb je haar in no time aan de telefoon”, aldus Gert.

  lees meer
 • De combinatie leren en werken is erg belangrijk voor het behalen van een startkwalificatie en vervolgens het volgen van een beroepsopleiding. Niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor leerlingen, de toekomstige werknemers. Praktijkervaring opdoen is hierbij van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van leerwerkbedrijven. Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten organiseert het Lelystad Akkoord de Leerwerkverkiezing 2016.

  lees meer
 • Voor Flevolandse ondernemers in de technische sectoren is er op maandag 10 april een interactieve ontmoetingsmarkt met het beroepsonderwijs. Doel: het opdoen van inspiratie, met elkaar in contact komen en vooral het samen verkennen van kansen voor het structureel verbeteren van de samenwerking in Flevoland.

  lees meer
 • Op maandag 27 maart organiseert het Ondernemersplein Lelystad een nieuwe editie van de startersmarkt: een informatieavond speciaal voor de startende en gevestigde ondernemers in Flevoland. Het centrale thema tijdens de startersmarkt is: Alternatieve Financiering.

  lees meer
 • Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2017. De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens), AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.

  lees meer
 • De vorig jaar gestarte nieuwe vestiging in Almere van de Auto Palace Groep heeft eind 2016 ook het dealerschap van Alfa Romeo en Jeep verworven. De vestiging is nu dealer van 5 merken: Hyundai, Mitsubishi, Fiat, Alfa Romeo en Jeep. Lelystad en Dronten worden vanuit Almere bediend.

  lees meer
 • Ondernemers opgelet: wie krijgt straks jouw onderneming? Ben je een ondernemer en heb je er wel eens over nagedacht wat er met een ondernemingsvermogen gebeurt bij overlijden of het stoppen van de onderneming? FKJ Notaris organiseert op 6 maart 2017 een informatieavond waarin gesproken wordt over de diverse juridische aspecten van het eindigen van een onderneming.

  lees meer
 • Op 10 februari voerden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema regulier overleg met wethouder Jop Fackeldey en medewerker Ton Veldhuis.

  lees meer
 • Woensdag 8 februari is de raamovereenkomst collectieve beveiliging tussen de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) en G4S ondertekend. Hiermee zal G4S voor een periode van 3 jaren (per januari 2017) de collectieve beveiligingsdiensten uit voeren voor deelnemers aangesloten bij de SBBF.

  lees meer
 • Peter Rijsenbrij is tien jaar geleden het evenementenbureau Rijsenbrij Producties gestart. Daarvoor zat hij ruim 25 jaar in de radio-, televisie- en evenementenwereld. “Na 25 jaar was het tijd om iets voor mezelf te beginnen. In de evenementenwereld draait het om contacten leggen, netwerken en mensen ontmoeten. De BKL is hier een mooi platform voor”, aldus Peter.

  lees meer
 • Donderdag 16 februari is het BKL Meeting Point bij Extreme Media gevestigd in het leuke verzamelgebouw aan De Schans 1802. Een goed moment om elkaar weer eens te spreken! Kom je ook? Extreme Media wil dat we ze uitdagen! Wat ons betreft om te zien met hoeveel BKL'ers we in hun pand passen....

  lees meer
 • Op initiatief van de Bedrijfskring Lelystad en in samenwerking met gemeente Lelystad, Enodes en DE-on Flevoland is op donderdag 2 februari een bijeenkomst over het BKL Zonnecollectief georganiseerd. De kennissessie vond plaats bij MC Zuiderzee en trok 30 geïnteresseerden; bij elkaar een potentieel van 39.000 m2 dakoppervlak voor zonnepanelen.

  lees meer
 • City Marketing Live nodigt alle BKL leden van harte uit voor hun City Marketing Live evenement op donderdag 23 maart (16 - 19u). Het eerste waar je aan denkt bij lucht? De meeste van jullie zeggen uiteraard 'Lelystad'. Maar onze lucht gaat verder dan alleen wat er in onze stad, op de grond gebeurd. Het onderwerp van deze City Marketing Live: Lelystad gaat de lucht in!

  lees meer
 • Voedselbank Lelystad voorziet een groot aantal Lelystadse gezinnen van eten. Een aantal BKL leden heeft in 2015 onderzocht hoe ook zij hier een bijdrage aan kunnen leveren en zo is Stichting Vrienden van de Voedselbank Lelystad geboren. De BKL is blij met de vele donaties. Zo heeft ook GSF Glasgroep tijdens haar 25 jarig bestaan een mooi bedrag bij elkaar gespaard; dit is gebruikt om de koelwagen van de Voedselbank mee te financieren.

  lees meer
 • Begin januari vond in Lelystad voor het vierde jaar op rij de Nationale Kartbeurs plaats. Dit keer was er opvallend veel pers aanwezig. Waarom? Er werd gezocht naar de nieuwe Max Verstappen!

  lees meer
 • Op donderdag 27 januari was er in het WTC Almere een bruisende startbijeenkomst van de ‘Floriade werkt challenge’. Rhode de Heer bezocht voor de BKL deze bijeenkomst. De challenge is één van de eerste initiatieven die de Floriade van 2022 tot een succes moeten maken. De challenge roept op om mee te denken over en helpen aan de toekomst van onze voeding. Omdat de prognose is dat in 2050 70% van de 9 miljard mensen op aarde in stedelijk gebied woont, is een grote vraag hoe we voor voldoende gezonde voeding zorgen.

  lees meer
 • Graag nodigen wij de BKL leden uit voor een kennissessie over ons zonnepanelenproject. We willen voor de tweede keer een collectief van ondernemers vormen die zonder eigen investering het dak van hun bedrijfspand van zonnepanelen willen laten voorzien. Het collectief zal gebruik maken van een rijkssubsidie. Daardoor is het aantrekkelijk om te participeren en schakelt je bedrijf over op duurzame energie voor de komende 25 jaar tegen een tarief dat concurrerend of lager is dan je huidige energietarief. In de eerste ronde is voor 9.000 panelen en 17.000 m2 dakoppervlak ingeschreven voor subsidie. Wij maken ons nu op voor de tweede subsidie-inschrijving.

  lees meer
 • De afdeling Luchtvaartdienstverlening van MBO College Lelystad organiseerde een speciale clinic voor de studenten van Luchtvaartdienstverlening en Toerisme & Recreatie. In zwembad ‘De Koploper’ in Lelystad kregen de toekomstige stewards, stewardessen en Frontoffice medewerkers te maken met een gesimuleerde noodlanding op het water (ook wel bekend onder de naam ditching). De bedoeling is om studenten voor te bereiden op een eventuele noodlanding op het water.

  lees meer
 • Sinds begin 2013 heeft de BKL een ledenpanel. Dit panel vertegenwoordigt de leden en dient als klankbordgroep voor de directeur. De leden van het panel nemen 1 jaar deel aan het ledenpanel, maar er kan in overleg worden besloten om dit met een jaar te verlengen. Neeske Abrahamse heeft het stokje overgegeven aan Tessa Diependaal. Voor Peter Moes wordt een opvolger gezocht, bekijk snel het profiel!

  lees meer
 • Op donderdag 19 januari heeft Leo Stoelinga van Inkoopplus een boeiende lezing verzorgd over het plezier van professionele inkoop. Er is een concrete aanpak geschetst hoe er meer voordeel te halen is uit de inkoopfunctie. Ongeacht aard en grootte van de organisatie. De geïnteresseerde BKL leden hebben gehoord op welke eenvoudige wijze geld te besparen is en hoezeer dit bijdraagt aan de groei van hun winst.

  lees meer
 • Dames en heren. Kenmerkend voor deze tijd is de behoefte aan transparantie. Die kan ver gaan. In het Zuigerplasbos staat een boom die de naam Bernhardboom heeft gekregen. Er staat een bordje bij met de tekst: “Prins Bernhard heeft tegen deze boom tijdens de jacht een plasje gedaan”. Aan deze informatie is, alsof er een verband is, toegevoegd: “Dikste boom van Lelystad”.

  lees meer
 • In december jl. organiseerde AbFlipse.nl een kennissessie over het onderwerp pensioen voor nieuwe en bestaande relaties van haar kantoor. Nu niet direct een onderwerp waar mensen kort voor de Kerst graag over nadenken, maar wel een belangrijk onderwerp om tijdig bij stil te staan. Deze sessie, met als spreker Ab Flipse en als gastspreker macro-econoom en schrijver Edin Mujagić, leverde veel positieve reacties en complimenten op.

  lees meer
 • Even voorstellen: Fokke van Velzen, de nieuwe Senior Account Manager MAC³PARK. "MAC³PARK biedt totaaloplossingen in de verhuur van kantoor- en bedrijfsruimte, de inrichting en de organisatie”, vertelt Fokke Velzen. “Onze missie is helder een eenvoudig: maatoplossingen bieden aan ondernemingen die ruimte met faciliteiten zoeken in Flevoland."

  lees meer
 • Vooraf weten waar jij als ondernemer aan toe bent als het om kantoorautomatisering gaat? Dat is wel zo prettig. Bij Justdata komen opdrachtgevers achteraf niet voor financiële en onaangename verrassingen te staan. Die werkwijze geldt voor het bouwen en onderhouden van een website, voor het verzorgen van systeem- en netwerkbeheer én voor het leveren van snelle internetverbindingen. Justdata is een full service ICT-leverancier die het belang van haar klanten centraal stelt en die het ontzorgen op ICT-gebied hoog in het vaandel heeft staan.

  lees meer
 • Het is jullie vast niet ontgaan: Loading Systems won afgelopen zaterdag de BKL Trofee. Een goed moment voor de BKL om meer over dit mooie bedrijf te vertellen! De tweelingbroers Ronald en Harald zijn sinds 2000 de Managing Directors van Loading Systems; een bedrijf dat zich bezighoudt met industriedeuren en het laden en lossen van vrachtwagens. Wat in 1965 begon als eenmanszaak van hun vader, is inmiddels uitgegroeid tot een multinational.

  lees meer
 • Met de Floriade Werkt! Challenge worden businessconcepten van wereldklasse gezocht. Met als doel om de wereldbevolking in 2050 duurzaam van gezonde voeding te voorzien. Help jij ook mee aan de toekomst van onze voeding? De challenge bestaat uit drie verschillende opgaven.

  lees meer
 • Tijdens het jaarlijkse BKL Gala afgelopen zaterdag heeft Loading Systems de prestigieuze BKL Trofee in ontvangst genomen. Daarmee liet het bedrijf Werkcon achter zich. Maar het was – zoals juryvoorzitter Hans Blom aangaf – een moeilijke keuze geweest. De Eetalage nam de BKL Award in ontvangst. De twee andere kandidaten voor de BKL Award waren International Security Partners en Kartcentrum Lelystad.

  lees meer
 • De afgelopen maanden heeft de SBBF (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland) een intensief offertetraject bewandeld om de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen binnen het werkgebied van de SBBF vanaf 1 januari 2017 te continueren. Doel hiervan was om alle deelnemers aan de collectieve beveiliging de beste dienstverlening voor de beste prijs aan te bieden. 

  lees meer
 • Kijk  hier naar de film van de drie BKL Award genomineerden! De Eetalage, International Security Partners en Kartcentrum Lelystad zijn dit jaar genomineerd. Wie gaat er op 14 januari met de felbegeerde BKL Award naar huis? Het ligt in jullie handen!

  lees meer
 • Op donderdag 19 januari 2017 wordt voor de leden van de BKL een inspirerende lezing verzorgd door Leo Stoelinga van Inkoopplus. Aan de hand van deze lezing wordt aangetoond welke voordelen bedrijven kunnen ondervinden van een professionele inkoopfunctie. Er wordt aandacht besteed aan directe kostenbesparingen, risicomijdend inkopen en actuele thema's als contractmanagement en circulair inkopen.

  lees meer
 • Op 16 november voerden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema het tweemaandelijks overleg met wethouder Jop Fackeldey, Carolien Gase en Tom Veldhuis van de afdeling economische zaken. Aan de orde kwamen onder andere het opleidingsaanbod voor ondernemers en de glasvezelvoorziening en bebording Bedrijventerrin Noordersluis.

  lees meer
 • Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de Ontwerp Nadere Regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 op 6 december 2016 vastgesteld. Zij nodigen onze gemeentebesturen, ondernemers en inwoners uit te reageren op deze ontwerp nadere regels. Dat kan tot en met 26 januari 2017. Dan sluit de termijn voor de terinzagelegging.

  lees meer
 • In 2017 vieren we dat Lelystad 50 jaar bestaat! Het startsein voor de festiviteiten wordt gegeven tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Gemeente Lelystad op 7 januari 2017. Van 11.00 tot 13.00 uur zijn alle BKL leden van harte welkom in het stadhuis! 

  lees meer
 • Met de Floriade Werkt! Challange worden businessconcepten van wereldklasse gezocht. Het doel? De wereldbevolking in 2050 van duurzame en gezonde voeding te voorzien! De startbijeenkomst is op 26 januari 2017, van 13.30 uur tot 17.00 uur in het WTC Almere.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft op 15 december 2016 een Aankondiging van Opdracht gepubliceerd inzake de aanbesteding “Warme Drankenvoorzieningen”. Deze Aankondiging van Opdracht is gepubliceerd op TenderNed met kenmerk 125091. Gemeente Lelystad is op zoek naar een leverancier voor de levering, plaatsing en service van apparatuur met betrekking tot warme drankenvoorziening inclusief bijbehorende ingrediënten.

  lees meer
 • Na een druk jaar, waarin veel aandacht uitging naar de verschillende aanbestedingen, zijn er nu op en rondom de Luchthaven de eerste stappen op weg naar de uitbreiding te zien. Aankomend jaar zullen er diverse activiteiten plaatsvinden waardoor men goed kan zien dat het nu echt gaat gebeuren. Veel infraprojecten op en rondom het gebied zal men kunnen waarnemen. Ook in de pers is het onderwerp Luchthaven Lelystad prominent aanwezig.

  lees meer
 • Heb jij een idee om mensen uit de stad het buitengebied van Flevoland te laten ervaren? Wil je inwoners uit jouw omgeving op een vernieuwende manier bij elkaar brengen? Of heb je een plan gericht op plattelandsrecreatie? Als jouw plan voldoet aan de criteria, is er vanuit Leader Flevoland geld beschikbaar om dat plan te ondersteunen.

  lees meer
 • Bedrijfsadviseurs Martien Rienks, Huib van Vliet en Ferdinand Zomerman hebben crowdfunding platform in2thecrowd opgericht. Het bedrijf wil goede ideeën van ondernemers verder brengen, zodat de regionale economie in Flevoland een extra boost krijgt. Het motto is ‘Financing the greatest ideas’. De eerste vijf aanvragers van kapitaal krijgen toetsing en plaatsing op in2thecrowd.nl t.w.v. 625 euro cadeau.

  lees meer
 • Op donderdag 1 december kwam de BKL Bedrijfskring Lelystad Foodgroup samen, dit keer bij de Voedselbank Lelystad. Diverse grote Lelystadse voedselproducerende bedrijven, denk aan Intersnack, Farm Dairy en Mc Cain, waren aanwezig. Na een korte presentatie over de werkwijze en het belang van de Voedselbank, kreeg Petra ter Voert-Arxhoek, beleidsadviseur Human Capital van de provincie Flevoland, het woord: “Als ondernemer moet je beschikken over goed personeel, hoe kunnen we dit met z’n allen realiseren?”

  lees meer
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) komt meer en meer op de agenda te staan van ondernemers. Deels doordat het steeds meer gevraagd wordt door opdrachtgevers (ook vanuit de CO² prestatieladder), maar ook omdat ondernemers steeds meer de kansen en winst van MVO zien. MVO is geen losstaand project meer, maar een visie en strategie op de toekomst. MVO handelen levert kostenbesparingen op, verhoogt de productiviteit en is beter voor het milieu; meervoudige winst.

  lees meer
 • De Bedrijfskring Lelystad vindt het onbegrijpelijk dat Luchtverkeersleiding Nederland de beoogde datum om de uitgebreide luchthaven in gebruik te nemen, niet haalt. Wij verwachten van de staatssecretaris dat ze haar uiterste best doet om deze tegenslag voor ondernemend Flevoland te compenseren. Deze regio heeft de economische impuls immers hard nodig.

  lees meer
 • Laat je bij Van Beek Mode inmeten voor een smoking en shirt op maat. Smoking + shirt + strik nu voor € 399! Voor € 50 extra kan je deze smoking-set upgraden met een John Miller shirt + zijden strik. Na het inmeten is de bestelling binnen 10 werkdagen gereed. Ideaal voor de feestdagen!

  lees meer
 • Voor ruim honderd betrokkenen sprak Esther Vergeer op het symposium van het Lelystad Akkoord. “Gewoon kunnen meedoen is het belangrijkste dat telt voor iedereen!” Esther deelde een compliment uit door te benadrukken hoe bijzonder het is hoe Lelystad werkt aan de inclusieve arbeidsmarkt. 

  lees meer
 • Op donderdag 24 en vrijdag 25 november hebben ruim 400 leerlingen van Lelystadse basisscholen op het Vakcollege Lelystad Kennis gemaakt met techniek. Er zijn steeds meer mensen nodig in de technische beroepen, dat lees je bijna dagelijks in de kranten. Het Vakcollege heeft de opdracht hiervoor kinderen te interesseren, voor de derde keer op rij werden hiervoor de Techniekdagen gehouden.

  lees meer
 • Goed nieuws! Werkbedrijf Lelystad heeft de ESF Award 2016 gewonnen omdat hun bedrijf bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Volgens de jury kwam Werkbedrijf Lelystad als overtuigende winnaar uit de bus. Het mede door dit bedrijf vormgegeven Lelystad Akkoord is een verlengde van het landelijke sociale akkoord waarin tevens alle partners uit de stad verenigd zijn. 

  lees meer
 • Almeerders Douwe Brouwer en Wouter Blokdijk zijn de winnaars van de IVIO Andries Greiner-Prijs 2016, een jaarlijkse verhalenwedstrijd. Ze kregen beiden een cheque van 1250 euro en een oorkonde.

  lees meer
 • Op woensdag 7 december vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde begane grond van het gebouw Kubus. Burgemeester Ina Adema is bereid gevonden de openingshandeling te verrichten. Kubus nodigt alle Lelystedelingen uit om kennis te maken met de vernieuwde begane grond en organiseert daarom een klein feestje op het eind van de middag. Live muziek, theater en dans begeleiden de openingsborrel, zoals je dat van Kubus mag verwachten.

  lees meer
 • Studenten HBO-ICT Information Engineerin gaan apps ontwikkelen op het thema onderwijsvernieuwing en digitaal leren. Dit doen ze samen met diverse ICT bedrijven. Gedurende AppRuption gaan studenten aan de slag om innovatieve apps te ontwikkelen met business potentie. Deze tweede editie van AppRuption staat in het teken van digitaal leren en onderwijs innovatie. Dit thema wordt ook wel Edtech genoemd in de industrie: Educational Technology.

  lees meer
 • Michael Top, ooit de jongste ondernemer van Nederland, besloot in 2000 zijn slag te slaan en startte schoonmaakbedrijf TOP & TOP. Van dagelijkse schoonmaak tot periodiek onderhoud; TOP & TOP Schoonmaak is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde naam op het gebied van schoonmaakdiensten. Ondertussen is Michael ook weer geruime tijd met zijn bedrijf lid van de BKL. “Ik vind dat elk bedrijf in Lelystad zich bij de BKL aan moet sluiten”, aldus Michael.

  lees meer
 • Het Lelystad Akkoord heeft het bevorderen van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt als belangrijk speerpunt. Het is als stad belangrijk te weten dat we studenten opleiden voor ons bedrijfsleven en dat het daarom van levensbelang is dat deze studenten waarde toevoegen aan het bedrijf. We zeggen het wel, maar doen we het ook? En waar valt nog winst te behalen?

  lees meer
 • Spint Lelystad te weinig garen bij de komst van Windesheim Flevoland? Een deel van politiek Lelystad leek eerder dit jaar deze vraag met 'ja' te beantwoorden, maar de hbo-instelling krijgt nu een steun in de rug van de BKL en diverse onderwijsverenigingen.

  lees meer
 • De Lelystadse arbeidsmarktintermediairs hebben zich binnen de BKL - Bedrijfskring Lelystad - samengevoegd tot de commissie “Arbeidsmarkt”. Deze commissie telt tien actieve leden die zich dagelijks bezighouden met de lokale en regionale arbeidsmarkt in Flevoland. 

  lees meer
 • Op 23 november vindt bij het MBO College Lelystad, Agorawagenplein 1 te Lelystad het symposium plaats. Tijdens dit symposium staat de inclusieve arbeidsmarkt centraal: hoe krijgen we het in Lelystad voor elkaar dat er in principe voor iedereen een baan is? Een belangrijke voorwaarde daarvoor is in elk geval dat onderwijs en bedrijfsleven goed aansluiten.

  lees meer
 • Op donderdag 24 november organiseert Reclame Sukses een Inspiratiedag. En alle BKL leden zijn uitgenodigd! Een mooie gelegenheid om de nieuwe machines van Reclame Sukses te bekijken en met het team bij te praten. In het fraaie pand van Reclame Sukses aan de Fahrenheitstraat 86 in Harderwijk, zijn van 14.30 uur tot 20.00 uur diverse demonstraties te zien.

  lees meer
 • Woonzorg Flevoland één van de vijf genomineerde verpleeghuizen voor de titel van de meest cliënt vriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016! De prijs voor deze categorie werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Deze categorie keert terug, want ook dit jaar moet er worden achterhaald hoe mensen de zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen ervaren. En welk verpleeg-/verzorgingshuis het meest cliëntvriendelijk is.

  lees meer
 • Krijgt de ui en de uiensector voldoende erkenning? Vele problemen in de teelt pakt de sector zelf aan. Maar zijn er nog vraagstukken die leven in de sector, waar ook kennispartijen een rol in kunnen spelen om ze op te lossen? Om deze vragen met elkaar te bespreken wordt in een worldcafé setting verschillende partijen aan elkaar verbonden. Zo gaan overheid, onderwijs en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek. De Flevo Campus heeft een netwerk van kennispartijen dus kan zij daar een rol in vervullen? En welke van deze vraagstukken leiden tot innovaties die relevant zijn voor de sector? Alle BKL leden zijn uitgenodigd om daarover mee te praten.

  lees meer
 • Technisch is 100 % duurzaam mogelijk, maar er zijn sociale, wettelijke en financiële barrières te overwinnen. De unieke situatie in Flevoland biedt een ideale kans om mogelijke oplossingen te verkennen en te testen. ACRRES fungeert hierbij als test- en ontwikkelcentrum voor duurzame energieoplossingen. Door het organiseren van dit symposium worden bedrijfsleven, wetenschap en overheden samengebracht om de innovaties en oplossingen te verkennen. Wageningen UR - ACRRES nodigt alle BKL leden van harte uit deel te nemen aan deze kennis- en netwerkmeeting.

  lees meer
 • Wonen & Ondernemen. Hoe regel je dat? Het Informatieplein Wonen & Ondernemen organiseert op maandag 14 november van 19.00 – 22.00 uur de Avond van de Ondernemer. Alle BKL leden zijn van harte uitgenodigd!

  lees meer
 • Het is op 5 januari 2017 precies 5 jaar geleden dat Smart Tenders werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het was een roerige tijd, midden in de crisis. Oprichter en eigenaar Roelf Houwing aan het woord: 'Als gevolg van aanhoudend slechte cijfers van mijn werkgever had ik begin november 2011 te horen gekregen dat ik op straat stond. Ik moest nog wat bakkeleien over mijn ontslagvergoeding, maar daar kreeg ik weinig energie van. Verder had ik gesprekken gevoerd bij een paar reïntegratiebureaus, maar die gaven me weinig hoop op een snelle transfer naar een nieuwe werkgever. Dus besloot ik de kans te wagen.

  lees meer
 • Dit jaar voor het eerst in het leven geroepen: de Positiviteits Prijs. Waar de Promotie Award wordt uitgereikt aan bedrijven en organisaties is het kleine zusje de Positiviteits Prijs voor individuele personen. Kanshebbers voor beide prijzen kunnen tot 25 november worden aangemeld via info@citymarketinglelystad.nl.

  lees meer
 • Fitland - Real Fitness Lelystad is gevestigd aan de Badweg tegenover zwembad de Koploper. De sportschool heeft zeer uitgebreide trainingsfaciliteiten en ruim voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur. Naast de veelzijdige vrije fitness ruimte biedt Fitland Lelystad een breed scala aan (Les Mills) groepslessen aan.

  lees meer
 • Theaterrestaurant Applaus in Lelystad is een van de drie Flevolandse restaurants met een vermelding in de Lekker500 2017. ‘We zijn heel blij dat we voor de zesde keer in de grootste restaurantgids van Nederland staan. We werken met passie en gaan voor de beste kwaliteit. Het geeft een ontzettend goed gevoel dat dit wordt gewaardeerd’, aldus eigenaar Barry de Troije.

  lees meer
 • Ken jij een Lelystadse onderneming die zich in positieve zin onderscheidt? Bijvoorbeeld door creativiteit, innovativiteit, mentaliteit, ondernemings- of handelsgeest? Laat dit dan vóór 3 november 2016 aan ons weten! Wie weet komt dit bedrijf dan wel in aanmerking voor de prestigieuze BKL Trofee of BKL Award! 

  lees meer
 • Onlangs is Werkbedrijf Lelystad genomineerd voor de ESF Award 2016. Werkbedrijf Lelystad heeft als taak zoveel mogelijk bijstandscliënten aan de slag te helpen bij een reguliere werkgever en wordt mede gefinancierd door het ESF. Op 23 november wordt bekend gemaakt wie de ESF Award 2016 mee naar huis mag nemen. Bekijk de video van Werkbedrijf Lelystad en stem!

  lees meer
 • WeMatch is uitgebreid. Dit jaar versterkte eigenaar Cindy Tijsmans haar team met Helen Riecker, een Lelystedeling met meer dan twintig jaar ervaring in de branche. 'Samenwerken blijkt een groot feest', zeggen de dames enthousiast 'We vullen elkaar aan, kunnen met elkaar lachen en zijn tegelijkertijd allebei serieus en gedreven met ons werk bezig.' Sinds dit jaar is WeMatch ook uitgebreid met een nieuw softwarepakket, speciaal voor de werving- en selectiebranche. 

  lees meer
 • De bedrijven die de aanbesteding voor Luchthaven Lelystad wonnen, staken vrijdagmiddag, 28 oktober, op een door de Bedrijfskring Lelystad bij AIS georganiseerde bijeenkomst, nadrukkelijk hun hand uit naar het Lelystadse/Flevolandse bedrijfsleven.

  lees meer
 • Om bedrijven en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar te brengen heeft de BKL er opnieuw voor gekozen om het Meeting Point (27 oktober 2016) te combineren met de Beursvloer Lelystad. Diverse Lelystadse bedrijven en organisaties hebben zich inmiddels aangemeld! We starten het BKL Meeting Point om 17 uur.

  lees meer
 • De Bedrijfskring Lelystad nodigt alle BKL leden namens VNO-NCW, de Maatschappij en de bedrijfskringen in Flevoland en Noordwest-Veluwe uit voor een informatiebijeenkomst op 28 oktober aanstaande in de hangar van luchtvaartmaatschappij AIS in Lelystad. Tijdens deze bijeenkomst staat informatie over Lelystad Airport centraal.

  lees meer
 • Time flies when you're having fun... En daarom zijn wij nu al bezig met de voorbereidingen voor het BKL Gala 2017! De BKL zal op 14 januari 2017 weer een fantastisch feest neer zetten voor ruim 700 gasten. Graag willen wij jullie attenderen op de mogelijkheid om in bijna iedere prijsklasse een sponsorpakket af te nemen. Hier krijg je onder andere uitgebreide publiciteit en extra kaarten voor terug.

  lees meer
 • In het sprookjesachtige decor van pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde kwamen op vrijdag 7 oktober ondernemers, bestuurders en andere beslissers van Flevoland en de Noord-Veluwe elkaar tegen. De bijeenkomst was georganiseerd door De Diamant van Midden-Nederland onder de naam 'View to Opportunities'. Oftewel: een uitzicht op de mogelijkheden om met elkaar economische kansen te verzilveren. 

  lees meer
 • UXEM is toeleverancier voor allerlei flexibele schuimen. “Wij zijn een echt productiebedrijf”, legt directeur Suzanne Berghuis uit “We hebben geen producten klaar liggen, maar maken alleen dat wat de klanten ons vragen.” En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Tegenwoordig opereert UXEM veelal internationaal. “Juist omdat we met andere landen (Duitsland, België e.d.) werken, blijven we graag aangesloten bij de BKL; zodat we ook lokaal betrokken zijn”, aldus Suzanne. 

  lees meer
 • Onlangs zijn bij Sportcomplex De Rietlanden 1400 zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wethouder John van den Heuvel nam de officiële handeling voor zijn rekening. “Om Lelystad ook voor toekomstige generaties leefbaar te maken heeft de gemeente samen met de stad een kadernota duurzaamheid opgesteld. Een van de speerpunten is om meer gebruik te maken van duurzame energie. Het Sportbedrijf laat met de installatie van de zonnepanelen zien dat zij, als maatschappelijke Lelystadse instelling, daar graag aan meewerken”, aldus Van den Heuvel. 

  lees meer
 • Van Campen Industries zoekt stemmers voor het mooie Fireproof & Acoustic Panels product. Deze is op 12 oktober genomineerd voor de Gouden Decibel Award in de categorie bedrijf/product/dienst. Op 8 november worden de winnaars bekend gemaakt. Om voor deze publieksprijs in aanmerking te komen vraagt Van Campen Industries alle BKL leden om op hun te stemmen.

  lees meer
 • Vorig jaar heeft ANSUL Brandbeveiliging tijdens de Beursvloer een match gehad met de Reddingsbrigade Lelystad. Zij hebben vanaf toen hun vergaderruimte beschikbaar gesteld voor vergaderingen en EHBO-trainingen van de Reddingsbrigade Lelystad. Dit jaar heeft de Reddingsbrigade hier al meerdere keren gebruik van gemaakt. Daarnaast leent ANSUL Brandbeveiliging een AED uit bij activiteiten waarbij de inzet van de Reddingsbrigade wordt gevraagd.

  lees meer
 • Op 14 oktober is er door Gemeente Lelystad een 'Aankondiging van Opdracht', TenderNed-kenmerk 118279, gepubliceerd. De naam van deze aanbesteding is 'Sanitaire voorzieningen'. Het doel van de aanbesteding is het aangaan van een raamovereenkomst met een gespecialiseerd bedrijf voor het leveren van sanitaire hygiënische voorzieningen. Omdat deze aanbesteding mogelijk interessant kan zijn voor BKL leden, brengen wij deze bij jullie onder de aandacht. Gemeente Lelystad ziet ook graag dat lokale partijen betrokken zijn in aanbestedingsprojecten. 

  lees meer
 • Met een goede opkomst was de eerste ochtendsessie op 13 oktober bij Hajé Restaurant Natuurpark een feit. Onder leiding van Renate Reijnders werden alle aanwezigen meegenomen door de diverse humorstijlen, waarbij gebruik werd gemaakt van filmpjes, cartoons en anekdotes. Ook werd de groep op een enthousiaste manier gestimuleerd om over de diverse facetten van humor na te denken. 

  lees meer
 • De herfstvakantie komt er aan, tijd om er op uit te gaan. Naast de vaste presentaties over het wonder van het ontstaan van Flevoland, biedt Nieuw Land tijdens deze vakantie tal van activiteiten met als centraal thema ‘leven op de grens van land en water’. Schooltv-ster Flip de Beer is aanwezig, er kan gebouwd worden met LEGO-steentjes® én er wordt een groot waterschilderij gemaakt. De herfstvakantie begint met de Nationale Archeologiedagen.

  lees meer
 • Nedfilter werd op 4 oktober verrast met een prachtige taart van directeur Onno Vermooten van Werkbedrijf Lelystad. Dit om de 100e plaatsing van een kandidaat via het Werkbedrijf te vieren, in de persoon van een zeer gemotiveerde servicemonteur Timothy bij Nedfilter.

  lees meer
 • Heb je een idee of een plan om Lelystad mooier, groener, socialer en/of veiliger te maken? Dan is de Motiemarkt hét moment om dit onder de aandacht te brengen! De gemeenteraad nodigt alle BKL leden van harte uit voor de eerste Motiemarkt van Lelystad op dinsdagavond 25 oktober, van 18.30 tot 21.00 uur in het Stadshuis.

  lees meer
 • Van Peperzeel Lelystad staat al lange tijd bekend als nationaal sorteercentrum voor álle in Nederland ingezamelde consumentenbatterijen. Daarnaast is de onderneming in toenemende mate Europees bekend als expertisecentrum m.b.t. de nieuwe generatie batterijen, met name Li-Ion; die gebruikt worden in hybride- en volledig elektrische voertuigen. De sterke toename van het aantal elektrische auto’s en E-bikes op de wegen, heeft een probleem blootgelegd waarvoor nog geen adequate oplossing was. Van Peperzeel brengt hier verandering in.

  lees meer
 • Ruim 135 werkzoekenden bezochten dinsdag 21 september goed voorbereid een zestal stands van personeelsintermediairs uit Lelystad in het Stadhuis. De intermediairs gaven werkzoekenden advies over hun cv, opleiding en toekomstige banen/vacatures en dat zorgde voor rijen bij de intermediairs. Met grote trots kunnen wij melden dat inmiddels vier bezoekers van het event een baan hebben gevonden via de deelnemende partijen. Samenwerking werkt!

  lees meer
 • Vanaf 1 oktober gaan Toomba en Extreme Media samenwerken. Extreme Media heeft namelijk de beste vakidioten in dienst op het gebied van design en front-end werkzaamheden en Toomba is weer sterk op het gebied van backend developers. Een goede combi!

  lees meer
 • Brood- en banketbakkerij Prins: een begrip in Lelystad en Dronten. Van de zoetste gebakjes tot de allerbeste broden… Kleine kans dat je hier nog nooit iets lekkers hebt gehaald. Dat het vers is, is niet gek; de producten worden tenslotte dagelijks gemaakt. De broodbakker begint om 23.00 uur ’s avonds en de banketbakker stapt om 6.00 uur ’s ochtends binnen. We zijn continu aan het werk”, aldus Joost Prins, zoon van de oprichter.

  lees meer
 • Afgelopen 14 september overlegden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema met wethouder Jop Fackeldey en gemeentelijk medewerkers Carolien Gase en Tom Veldhuis. Van de Meet & Greet Lelystad Airport op 28 oktober en het Meeting Point op 27 oktober, tot aan het nieuwe economisch programma van de provincie; alles kwam ter sprake.

  lees meer
 • Nu de ochtendsessie 'Begin de dag met een lach' van 13 oktober steeds dichterbij komt, hebben we organisatoren Linda van Kemenade (Van Campen Industries) en Joyce Oostweegel (3UP Office Supplies) onlangs geïnterviewd. "Je hoeft natuurlijk niet de hele dag dubbel te liggen, maar soms kan een luchtige, humorvolle kijk op de zaak een ander licht werpen. Oók op de werkvloer", aldus de dames.

  lees meer
 • De Miljoenennotabijeenkomst van de BKL op 27 september was een doorslaand succes. Zo'n honderd leden waren naar Giant gekomen om te luisteren naar Otto Brands (MTH). Hij fileerde op zijn vertrouwde wijze de Miljoenennota door ondernemersogen. Zijn laatste dia toonde een knallende champagnefles: de accijns op wijn wordt verlaagd! Ronduit meeslepend en inspirerend was de uiteenzetting van prof. Arnoud Boot, bekend van vele televisieoptredens. Kern ervan was dat Nederland en daarmee ook Flevoland een sterke uitgangspositie heeft.

  lees meer
 • Nederland heeft veel in huis. Maar om een beter Nederland te kunnen bouwen – welvarend, duurzaam en met kansen voor iedereen – is er méér nodig. Daarvoor zullen we onze bedrijven, onze instituties en onze economie naar een volgend niveau moeten brengen. Onder de noemer NL Next Level presenteert Hans de Boer woensdag 19 oktober in Lelystad een uitgewerkte toekomstvisie, inclusief een brede investeringsagenda voor Nederland en Flevoland. En alle BKL leden zijn welkom!

  lees meer
 • Begin dit jaar is de Regieraad Techniek Flevoland opgericht met als doel om ervoor te zorgen dat de Flevolandse arbeidsmarkt ook in 2025 nog beschikt over voldoende en goed opgeleid personeel in de technische sector. Om duidelijk in beeld te krijgen waar het Flevolandse bedrijfsleven behoefte aan heeft, voert TNO momenteel het onderzoek Branche Innovatie Agenda (BIA) Techniek uit. In een werksessie op dinsdag 11 oktober van 16.00 tot 18.00 uur worden met circa 20 deelnemers de eerste globale resultaten van het onderzoek getoetst.

  lees meer
 • Delibugs bestaat vijf jaar en dat wil moederbedrijf Insect Europe B.V. vieren door een gezellige en informatieve open dag te organiseren op 26 september 2016. Linksom of rechtsom zullen eetbare insecten een belangrijke rol gaan spelen in de wereldwijde behoefte aan duurzame eiwitbronnen. Naast allerlei plantaardige opties is de ontwikkeling van deze dierlijke voedselbron niet meer te stoppen.

  lees meer
 • Op dinsdag 27 september organiseert de BKL de traditionele Miljoenennotabijeenkomst. Elke vierde dinsdag van het jaar komen we bij elkaar om na te gaan wat nu in die nota van betekenis voor ondernemers is. Dat doen we dit jaar ook, maar het programma wordt sterk veranderd; meer interactie en met een grote naam als spreker.

  lees meer
 • Na Runway to Opportunities (R2O) door Bedrijfskring Lelystad in 2014, volgde Maintenance to Opportunities (M2O) door Ondernemersvereniging de Driehoek (OVDD) in 2015. Dit jaar neemt de Diamant van Midden Nederland het stokje over; zij organiseren op 7 oktober 2016 View to Opportunities!

  lees meer
 • Het in Lelystad gevestigde URETEK, specialist in funderingsherstel, heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt om de activiteiten voor België, Nederland en Luxemburg te bundelen in één nieuwe, sterke organisatie: URETEK Benelux. Dit was meteen aanleiding voor een nieuwe huisstijl en website.

  lees meer
 • LOKO (Gildenveld 6, Zeewolde) organiseert regelmatig ontbijtsessies voor bedrijven met vijf of meer werkplekken. Deze sessies vinden steevast op een donderdag plaats. De volgende zes ontbijtsessies staan al gepland: 6 oktober 2016, 13 oktober 2016, 3 november 2016, 10 november 2016, 17 november 2016 en 8 december 2016.

  lees meer
 • Op donderdagochtend 3 november organiseert CMO Flevoland/Zowelwerk in samenwerking met Aon Risk Solutions een bijeenkomst over werk en mantelzorg. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Apollo Hotel in Lelystad en is bedoeld voor alle werkgevers in Flevoland. Er wordt die ochtend een presentatie gegeven over de resultaten van het onderzoek Werk en Mantelzorg, waar werkgevers ook aan mee kunnen doen.

  lees meer
 • Voor de studenten Bedrijfseconomie zoeken van Windesheim Flevoland (hbo) worden binnen bedrijven zogenoemde comaker plekken gezocht. Hier moeten de studenten het komende half jaar een comakership kunnen lopen; dit is een zelfstandige opdracht die uitgevoerd moet worden door een groepje van drie of vier studenten. Het is belangrijk dat de 2e jaars studenten zo snel mogelijk kunnen starten. 

  lees meer
 • Waarde toevoegen aan de industrie en aan de bouw; dát is Vlint. Na dik 20 jaar in Almere te hebben gezeten, is het bedrijf een paar jaar terug naar Lelystad vertrokken. Het mooie pand aan de A6 telt ruim 130 medewerkers en is niet van plan om te stoppen met groeien. Ook heeft directeur Jan Hannink zijn bedrijf 2 jaar terug aangemeld bij de BKL: “Het bevalt ons erg goed bij deze dynamische club”, aldus Jan Hannink. 

  lees meer
 • Onderzoekers van Windesheim Flevoland gaan in samenwerking met TNO en ModernWorkx de komende twee jaar een instrument ontwikkelen waarmee mkb-bedrijven onderbouwde keuzes kunnen maken voor het flexibel inzetten van personeel, met het behoud van vakmanschap. Hiervoor is €300.000,- RAAK-mkb subsidie ontvangen van SiA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek. Elf Flevolandse bedrijven doen actief mee. 

  lees meer
 • Shield Security & Services B.V. (lid van de BKL) lanceert vandaag als eerste Nederlands beveiligingsbedrijf een eigen merk bodycam: de I Witness. Met deze bodycam kunnen bijvoorbeeld bij evenementen incidenten worden vastgelegd. Het product is bedoeld voor de professionele markt en biedt vooral een preventieve oplossing bij dreigende escalaties of incidenten.

  lees meer
 • Het NFFS nodigt alle BKL leden van harte uit om (een deel van) de festivaldag op maandag 19 september bij te wonen. 

  lees meer
 • Nu de zogenaamde Luchthaventafel, waarin overheid en bedrijfsleven spraken over de uitbreiding van luchthaven Lelystad, zich bezint op haar plaats en functie bij de ontwikkeling van die luchthaven, hebben VNO-NCW Flevoland en de Bedrijfskring Lelystad aandacht gevraagd voor de onderwerpen die huns inziens op de agenda moeten komen.

  lees meer
 • COACHING at the office & SPARKLE. at the office organiseert van 12 t/m 22 september a.s. de Boost je werkplezier 9-daagse plaats. En je kunt je nu inschrijven! Laat je 9 werkdagen lang inspireren met leuke opdrachten om, alleen of samen met je team/collega's/afdeling, van iedere werkdag een feestje te maken. Want dat wordt het!

  lees meer
 • City Marketing Lelystad nodigt alle BKL leden uit voor City Marketing Live op donderdag 22 september, 16.00 - 19.00 uur. Deze bijeenkomst staat in het teken van de Metropool Regio Amsterdam en haar economische ontwikkelingen, een onderwerp waar wethouder Jop Fackeldey veel over kan vertellen! 

  lees meer
 • Op dinsdagmiddag 20 september heeft Syscon een informatiesessie op de planning staan. Een landelijk opererend consultancy en trainingsbureau schakelde Syscon in voor vergaande automatisering van hun workflow. Wat Syscon hier vervolgens heeft gedaan, kan ook interessant zijn voor andere bedrijven die met tijdrovende administratieve processen worden geconfronteerd. 

  lees meer
 • In het boek 'Winnen met aanbestedingen en offertes' schrijft Roelf Houwing onder andere over de voorwaarden om offertes en inschrijvingen op aanbestedingen succesvol te maken en over het vaststellen van de juiste prijs. Kortom: alles wat je moet weten over het maken van een winnende offerte.

  lees meer
 • Van 31 augustus tot 3 september, vlak na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zullen de beste zeilers onder 23 jaar ter wereld naar Lelystad komen voor de '2016 Junior World Championships 49er/49erFX', oftewel het Jeugd WK zeilen in de klassen 49er en 49erFX. De snelle en relatief jonge 49er klasse is een lust voor het oog om naar te kijken.

  lees meer
 • Donderdag 1 september 2016 van 16:00-18:00 uur Locatie: Hanzeborg Lelystad, Koningsbergenstraat 201A, Lelystad 

  lees meer
 • Minisymposium LHBT en werk op dinsdag 11 oktober om 14.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek aan de Promesse in Lelystad.

  lees meer
 • Van de Burgwal is het enige aanhangwagenbedrijf in Lelystad, gevestigd aan de Vaartweg 71. Naast de verkoop en verhuur van aanhangwagens, is Van de Burgwal ook officieel RDW erkend fabrikant van kentekenplaten en richten ze bedrijfsauto’s in. Om nog maar niet te beginnen over hun website alurijplaten.nl: waar je topkwaliteit aluminium oprijplaten kunt kopen. Kortom, een dynamisch bedrijf!

  lees meer
 • Soleij Lelystad aan de Ketelmeerstraat gaat uitbreiden! Naast een zonnestudio met acht cabines, een collageenbank voor huidverjonging- en verbetering, diverse zonneproducten, Natural TanningSpray van Marc Inbane, een kapsalon en een tandenbleekstudio, is er vanaf augustus ook een nagelstudio! En om dat te vieren heeft Soleij een interessante aanbieding voor alle BKL leden samengesteld. 

  lees meer
 • Op 22 juli werd het nieuwe restaurant van Hajé in het Natuurpark Lelystad geopend. Op deze bijzondere locatie, midden in de natuur, biedt het team van Hajé een uitstekende ontmoetingsplek. Gelijktijdig werd stilgestaan bij het dertigjarig jubileum van het bedrijf met inmiddels acht vestigingen.

  lees meer
 • Dinsdag 13 september aanstaande zal in een openbare raadsvergadering de nieuwe burgemeester van de gemeente Lelystad, mevrouw Ina Adema, worden beëdigd. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Aansluitend aan de raadsvergadering zal een openbare receptie plaatsvinden.

  lees meer
 • Op donderdag 1 september 2016 gaat de Lelystadse Uitdaging officieel van start. De Lelystadse Uitdaging verbindt het lokale bedrijfsleven, stichtingen, verenigingen, overheid en onderwijs om de samenleving te versterken.

  lees meer
 • Bodis Hosted Services en Tyax zijn op zoek naar een jonge sales- en marketingprofessional die zijn of haar tanden gaat zetten in de verkoop van hun producten. Zij hebben eigen, zelfgemaakte producten en ze richten zich daarmee op middelgrote en grote ondernemingen.

  lees meer
 • In het persbericht van april 2015 heeft het bestuur van SBBF de deelnemers aan de collectieve preventieve surveillance in Flevoland, bedrijfskringen, gemeenten en andere belanghebbenden aangegeven de overname van Fair Bewaking door G4S nauwlettend te zullen volgen. De oorspronkelijke raamovereenkomst collectieve beveiliging tussen SBBF en G4S liep in maart 2016 ten einde. Het bestuur van SBBF heeft besloten de raamovereenkomst met G4S eenmalig te verlengen tot eind 2016.

  lees meer
 • Op 13 juli overlegden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema met wethouder Jop Fackeldey en medewerker economische zaken Ton Veldhuis. Aan de orde kwamen onder andere de toekomst van de Luchthaventafel, de positie van het Werkbedrijf en de beoogde samenhang tussen de bedrijven op Flevopoort.

  lees meer
 • Nu de zogenaamde 'Luchthaventafel', waarin overheid en bedrijfsleven spraken over de uitbreiding van luchthaven Lelystad, zich bezint op haar plaats en functie bij de ontwikkeling van de luchthaven Lelystad, hebben wij samen met VNO-NCW Flevoland aandacht gevraagd voor onderwerpen die volgens ons op de agenda moeten komen.

  lees meer
 • Eind juni heeft een enthousiaste groep ondernemers de reeks miniMasters voor Groeiende Ondernemers succesvol afgerond. Thirza, mede-eigenaar van fresh focus, was een van de deelnemers. ‘Ik heb me aangemeld voor de miniMasters, omdat ik zelf meer houvast wilde krijgen op gebieden waarmee je als startende ondernemer te maken krijgt’, vertelt Thirza.

  lees meer
 • De Werkgroep Arbeidsmarkt is nu tweemaal bijeen geweest. De laatste bijeenkomst is besloten met de Werkgroep door te gaan. Er blijken voldoende aanknopingspunten te zijn die een zinvolle gezamenlijke agenda mogelijk maken.

  lees meer
 • De BKL heeft in haar Algemene Leden Vergadering op 28 juni een spectaculair plan voor een grootschalig zonne-energieproject in Lelystad gepresenteerd. Het gaat om het benutten van de daken van Lelystadse ondernemingen die aangesloten zijn bij de BKL.

  lees meer
 • De Algemene Leden Vergadering van 28 juni was een succes! Een mooi aantal betrokkenen verzamelden zich bij de nieuwste vestiging van Hajé in het Natuurpark, alweer de 4e Hajé vestiging in Flevoland. Tijdens de vergadering werd besproken wat er het afgelopen jaar is gerealiseerd en wat de plannen voor het volgende verenigingsjaar (juli 2016 – juni 2017) zijn.

  lees meer
 • Direct na de Algemene Leden Vergadering op 28 juni vond de kennissessie van René van Amersfoort (vABC) en Remco Rijsenbrij (directeur operations bij Johma) plaats. Dit was een interactieve sessie waarin alle aanwezigen veel vragen hebben gesteld. Ook René en Remco zijn bijzonder enthousiast en hebben verschillende contacten gelegd.

  lees meer
 • Na een oproep in de nieuwsbrief en enkele persoonlijke uitnodigingen, blijkt een aantal ondernemers geïnteresseerd te zijn om samen een kennisgroep te vormen. Bindende factor: maakindustrie. Heynen Systems, Werkcon, Uxem, Artiplast en Axflow Systems nemen in eerste instantie al deel aan de groep.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft onlangs een Vooraankondiging gedaan inzake de aanbesteding 'Waardering Onroerende Zaken'. Op 4 juli is er vervolgens een 'Aankondiging van Opdracht' gepubliceerd. In het kader van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) moet er per 1 januari 2017 een nieuwe overeenkomst worden afgesloten met een partij die de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van deze wet uitvoert.

  lees meer
 • Vanuit de BKL Food groep zijn we in gesprek geraakt met René van Amersfoort, oprichter en partner/directeur van vABC B.V. Een consultancy adviesbureau gespecialiseerd in verbetermethodieken, opleidingen en maatwerk oplossingen binnen de voedingsmiddelen industrie. Met het toepassen van de tijdsbesparings methodiek TWI (Training Within Industry) hebben ze onder andere bij Johma grote succesen weten te boeken.

  lees meer
 • Na de eerste succesvolle meeting op 2 juni, heeft op initiatief van de BKL afgelopen dinsdagmiddag de tweede meeting plaatsgevonden. Aanleiding van de eerste bijeenkomst was het gesprek met Jack Schoone en Jan Hannink. Dit gesprek ging destijds over de naamgeving van Flevopoort en de kans om mee te liften op de komst van Lelystad Airport. Tijdens de tweede bijeenkomst is wederom een klein comité samen gekomen om te spreken over de naamgeving van het terrein, de gezamenlijke faciliteiten op het terrein en de bereikbaarheid van en naar het terrein.

  lees meer
 • Dinsdag 21 juni heeft een enthousiaste groep ondernemers de reeks miniMasters voor Groeiende Ondernemers succesvol afgerond. De miniMasters gingen elke week over een ander onderwerp, zoals financiën, HRM, marketing etc. en leidde bij de ondernemers tot andere inzichten. Kennis ophalen, delen en van elkaar leren door anders naar je bedrijf te kijken, was de rode draad in het programma.

  lees meer
 • Op 16 juni vond de BKL Golf Cup plaats. Op deze dag konden BKL leden (en hun eventuele introducé) die in het bezit waren van een golfvaardigheidsbewijs meedoen aan de Golf Cup. Ook leden die nog geen golfvaardigheidsbewijs in hun bezit hadden, konden een balletje slaan via de Golf Clinic. Het was een groot succes! De eerste foto's staan al online.

  lees meer
 • Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2016 vindt de tweede editie van Eventing Emmeloord plaats. Eventing is een van de snelst groeiende paardensportdisciplines in de wereld en bestaat uit de onderdelen dressuur, springen en cross-country. Het internationale event vindt plaats in het prachtige natuurgebied Kuinderbos in de Noordoostpolder en is gratis toegankelijk. 

  lees meer
 • Het empowermentprogramma van Concern voor Werk heeft een prijs gewonnen als een van de vier meest innovatieve projecten in 2016. De prijs is toegekend door Detanet, de brancheorganisatie van samenwerkende SW-bedrijven. Het empowermentprogramma wordt gegeven aan deelnemers die lange tijd niet aan het arbeidsproces hebben deelgenomen en bestaat uit acht dagdelen.

  lees meer
 • Speciaal voor de BKL leden: bezoek op 14 juli het theaterspektakel EXIT van Theatergezelschap Vis à Vis. 

  lees meer
 • Wil je inzage hebben in hoe jouw bedrijf is georganiseerd en waar verbeteringen mogelijk zijn? Linsen Management & Advies werkt met een speciaal ontwikkeld managementmodel dat bedrijven en organisaties ondersteunt bij het vergroten van hun kwaliteit. Hoe? Door middel van een interview. Dit duurt maximaal één dagdeel met als eindresultaat een rapport met advies. Goed nieuws: BKL leden profiteren tot 1 november van een bijzonder tarief, namelijk gratis!

  lees meer
 • Veel warme harten en vrienden van het Lelystad Akkoord

  lees meer
 • SAS Pro Incasso & Creditmanagement is binnen Lelystad verhuisd naar Kempenaar 03-25: boven Bakker Prins, bij de AH. Een vertrouwd adres. Jarenlang heeft namelijk Groenendaal & Van Krijl Gerechtsdeurwaarders aan de Kempenaar 03-25 gezeten.

  lees meer
 • Verbinden en versterken zijn twee belangrijke pijlers in de doelstellingen van Bedrijfskring Lelystad. Met het verbinden zit het wel goed. De leden versterken, door middel van het delen van kennis, bleef echter wat onderbelicht in de ogen van Andries Greiner, voorzitter van BKL. Zelf afkomstig uit het onderwijs wilde hij deze hoofddoelstelling van BKL graag concrete invulling geven.

  lees meer
 • Op 29 en 30 juli vindt de tweede editie van Eventing Emmeloord plaats. CM&P nodigt de BKL leden uit om op woensdag 15 juni aanwezig te zijn tijdens de kick-off van dit unieke paardensportevenement. 

  lees meer
 • Delibugs bestaat 5 jaar en daarom organiseren zij op 26 september een gezellige en informele open dag. Lezingen, rondleidingen en proeverijen... Tijdens de open dag worden er diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe het er aan toe gaat in deze nieuwe sector.

  lees meer
 • De dienstverlening van gemeente Lelystad over wonen, ondernemen en vergunningen vindt vanaf woensdag 1 juni 2016 plaats vanuit het Informatieplein Wonen & Ondernemen in de hal van het stadshuis. Je vindt het plein in de hal bij de westelijke ingang (bij de bibliotheek).

  lees meer
 • De Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen gaat begin juni een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. Ook gaat deze weg dicht op zaterdagavond 2 juli voor het houden van een ploegentijdrit voor wielrenners.

  lees meer
 • In 1999 is Karin Bouwmeester gestart met het fullservice-evenementenburo. Nu, 17 jaar later: pieken gevierd en dalen overwonnen. Altijd consistent doorgegaan, meegebogen met de economie en gebouwd aan het bedrijf. Inmiddels een team van 4 topvrouwen die bruisen van ideeën en energie. Ooit gestart als collega's en inmiddels familie geworden en door het gezamenlijke succes zelfs zakelijke partners.

  lees meer
 • Gemiddeld melden zich jaarlijks zo'n 25 nieuwe leden aan bij de BKL. Daar zijn we erg blij mee! Onlangs hebben we besloten om de vervolgstappen nadat een nieuw lid zich heeft aangemeld, te veranderen. Het doel hiervan is een nieuw lid al direct te laten profiteren van het grote netwerk van BKL.

  lees meer
 • Zeven innovatieve prototype apps zijn het resultaat van de tweedaagse hackathon AppRuption die vorige week plaatsvond. Studenten HBO-ICT van hogeschool Windesheim Flevoland en Flevolandse IT-professionals werkten samen aan nieuwe business ideeën rond het thema ‘de duurzame en gezonde stad’.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad vervangt op reguliere basis componenten uit haar ICT infrastructuur. Vanaf 2016 staat de vervanging van actieve HP-switch en HP-wireless componenten op de planning, waarbij Gemeente Lelystad een partnership met de netwerkleverancier aan wil gaan voor een periode van 5 tot 7 jaar.

  lees meer
 • Er is een Landelijk Sociaal Akkoord waarin afgesproken is dat werkgevers extra banen moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor de regio Flevoland betreffen het 400 banen voor het einde van 2017. Binnen Lelystad hebben we dat georganiseerd in het Lelystad Akkoord.

  lees meer
 • Sportieve BKL leden hebben genoten van de Padel bedrijvencompetitie! De organisatie blikt tevreden terug!

  lees meer
 • Drie avonden streden de teams om deze titel. Flevopost won en Brasserie de Houtrib werd 2e.

  lees meer
 • De luchthavenbijeenkomst die gepland stond voor 3 juni 2016 wordt verplaatst naar september 2016. De voorbereidingstijd is te kort gebleken. Daarbij komt dat door ziekte van een bestuurslid de capaciteit tijdelijk ontoereikend is. De BKL wil uiteraard een bijeenkomst organiseren die van toegevoegde waarde is. Nu kunnen we dat niet borgen. 

  lees meer
 • Na maandenlange onderhandelingen heeft clouddienstverlener Syscon uit Lelystad de prestigieuze partnerrechten voor de Duitse bedrijfssoftware myfactory verworven. myfactory ontwikkelt en levert al sinds 2002 betaalbare en gebruiksvriendelijke software op het gebied van CRM, ERP, PPS, boekhouding en e-commerce. Deze cloudoplossing is speciaal voor het midden- en kleinbedrijf ontwikkeld.

  lees meer
 • Op zondag 19 juni a.s. wordt door het KNRM reddingstation Lelystad de eerste Nationale Historische Reddingbootdag georganiseerd.

  lees meer
 • Op 4 mei zijn tien leden van de BKL, alle actief op het gebied van arbeidsbemiddeling, in het gebouw van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bijeengekomen om met elkaar van gedachten te wisselen over eventuele mogelijkheden voor samenwerking.

  lees meer
 • BKL-voorzitter Andries Greiner heeft 10 mei op een informele bijeenkomst de gemeenteraad laten weten dat het VMBO in Lelystad te versnipperd is. Zozeer zelfs dat het nauwelijks een gesprekspartner voor het bedrijfsleven is.

  lees meer
 • De plannen voor de bouw van een nieuw Van der Valk Hotel Lelystad langs de A6 bij Lelystad Airport zijn rond. Het familiebedrijf krijgt er een nieuwe vestiging bij. Het college van de gemeente Lelystad en de directie van Van der Valk Investments tekenden woensdag 11 mei de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan het Larserplein langs de A6.

  lees meer
 • Na het plotselinge overlijden van Hans Minses in januari dit jaar hebben de erven van Hans Minses ervoor gekozen het assurantiebedrijf onder te brengen bij Omnis Financieel Adviesgroep BV. Hierdoor blijven de clienten van Trajectum gewaarborgd van hoogwaardig advies. 

  lees meer
 • Met veel plezier melden wij dat we zijn verhuisd naar een creatieve locatie gelegen op De Schans 18-02. Deze locatie sluit beter aan bij onze ambities als front-end development specialist en biedt ons de mogelijkheid om verder te groeien.

  lees meer
 • In maart 2015 organiseerde de BKL bij de Rabobank een bijeenkomst waarin coureur Tom Coronel en de initiatiefnemers hun plan voor een Nationaal Soort- en Evenementenpark met een Formule 1 circuit toelichtten. Direct ontstond een levendig gesprek met de ruim 40 aanwezigen over de kansen en haalbaarheid van dit interessante project.

  lees meer
 • Flevoland is een echte watersportprovincie. Afwisselende vaargebieden, talrijke binnenwateren en brede stranden maken Flevoland bijzonder geschikt om allerlei watersporten te beoefenen. Ga de uitdaging aan en leer waterskiën, wakeboarden, zeilen of surfen.

  lees meer
 • Nieuw Land Erfgoedcentrum en Toerisme Flevoland nodigen alle BKL-leden uit voor de Inspiratiebijeenkomst 'Maand van de Geschiedenis' op donderdag 19 mei bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. 

  lees meer
 • Afgelopen vrijdag 22 april opende Rabobank Flevoland haar nieuwe, tijdelijke Woonwinkel aan Dukaatplein 14 in Lelystad. De opening van de Woonwinkel loopt parallel aan de landelijke hypotheekcampagne van Rabobank: “Hypotheek binnen een week”. Daarmee maakt de bank duidelijk waar klanten op kunnen rekenen: snel zekerheid of je het huis van je dromen kunt kopen. Bovendien kan men zonder afspraak terecht bij de financieel adviseurs in de woonwinkel.

  lees meer
 • Summer’s Cool is een avontuurlijke week voor jongens en meiden van 10 tot en met 14 jaar uit Lelystad die niet op vakantie kunnen gaan vanwege onder andere financiële redenen. In deze week maken de kinderen/jongeren kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. 

  lees meer
 • Vliegveld Lelystad wordt een vakantievliegveld en gaat vanaf 2018 fors groeien. De provincie Flevoland beoordeelt hoe het groeiende verkeer straks in goede banen geleid kan worden. Daarvoor heeft ze DTV Consultants gevraagd een haalbaarheidsstudie uit te voeren.

  lees meer
 • Ondernemers overhandigen een cheque van €10.000 aan de voedselbank

  lees meer
 • Donderdag 21 april was het BKL Meeting Point op een bijzondere locatie, namelijk bij Voedselbank de Korenaar. Deze plek was niet zomaar gekozen: de Voedselbank stond centraal.

  lees meer
 • Er is binnen Flevoland veel vraag naar goed geschoolde, flexibel inzetbare medewerkers. Deze vraag neemt in de toekomst – o.a. door de komst van lijnvluchten op Lelystad Airport in april 2018 – alleen maar toe. Samen met het bedrijfsleven zal MBO College Lelystad daarom in september starten met de opleiding Servicemedewerker niveau 2. 

  lees meer
 • Gemeente Lelystad roept mensen die kunnen reanimeren op zich aan te melden bij HartslagNu. De inzet van burgerhulpverleners via dit alarmeringssysteem is van groot belang om de overlevingskans bij hartstilstanden te vergroten. Op woensdagmiddag 20 april 2016 was een startbijeenkomst met demonstraties en informatie over HartslagNu.

  lees meer
 • JCI Flevoland, vroeger; Junior kamer Oostelijk Flevoland, een netwerkorganisatie voor mensen tot 40 jaar, houdt op maandag 25 April van 17:00 tot 21.30 uur een leuke bijeenkomst op Lelystad Airport. 

  lees meer
 • Vanaf vrijdag 22 april is er een nieuwe mogelijkheid om gemakkelijk en snel antwoord te krijgen op woonvragen: Rabobank Flevoland opent een tijdelijke Woonwinkel aan het Dukaatplein 14 in Lelystad (in de bankwinkel tegenover het station).

  lees meer
 • De Vereniging Bedrijfskring Almere gaat haar leden en andere ondernemers in de regio naar hun mening vragen over de Floriade. Later in het jaar organiseert de vereniging een informatiebijeenkomst.

  lees meer
 • BKL lid Marfo BV is verkozen tot Toponderneming 2016 van Flevoland. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte de Flevopenning Toponderneming vrijdag 8 april aan een dolgelukkige Arnold Zuidgeest, directeur van Marfo, uit. 

  lees meer
 • Tot en met gisteren, donderdag 31 maart was het mogelijk om kandidaten aan te melden voor de Lelystadse Leerwerkverkiezing 2015. Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten organiseert gemeente Lelystad deze Leerwerkverkiezing. Op woensdag 13 april 2016 zet de gemeente het beste leerwerkbedrijf en beste talent van Lelystad van 2015 in het zonnetje.

  lees meer
 • Online marketing, je kunt er niet meer omheen. Het is een onderdeel van de crossmedia mix. Maar welk medium spreekt het best aan bij welk publiek? Waar bevindt onze doelgroep zich? En sluit het gebruik van online media de traditionele media, zoals print en drukwerk, uit?

  lees meer
 • Vanaf nu kunnen Flevolandse inwoners en organisaties terecht op www.leaderflevoland.nl voor alle praktische informatie over het subsidieprogramma LEADER Flevoland. De lancering van de website is onderdeel van het LEADER-programma Flevoland 2015-2020.

  lees meer
 • BKL start samen met LTVL een padel bedrijvencompetitie. Omdat nog weinig mensen bekend zijn met deze nieuwe tak van sport is op donderdag 7 april een workshop en demo van het spel gegeven.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil graag de verduurzaming van de stad versnellen. Ook op het gebied van voedsel. Samen met bedrijven en organisaties wil Lelystad werken aan gezond voedsel en minder verspilling, dichter bij de gebruikers. En aan een visie over andere activiteiten op agrarische gronden, zoals energie, slimme verwerking van afval en innovatief ondernemen.

  lees meer
 • Vanaf nu gaat advies- en ingenieursbureau Grontmij Nederland, na ruim 100 jaar, verder onder de naam Sweco Nederland. ‘We waren al onderdeel van de Sweco familie en zijn er trots op dat we nu ook de naam dragen’, zegt Ton de Jong, directeur van Grontmij Nederland.

  lees meer
 • De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) nodigt de leden van Bedrijfskring Lelystad uit voor een bijzondere bijeenkomst op 12 april a.s. Aanvang 17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst willen we een brug slaan tussen het voorgezet onderwijs van de toekomst en het lokale bedrijfsleven.

  lees meer
 • Het MBO College Lelystad ligt in het midden van Lelystad. Vanuit alle kanten van het gebouw vliegen stagiairs in en uit. ‘In’ aan het einde van de stage, ‘uit’ aan het begin ervan. Het uitvliegen is voor sommige heel moeilijk. Die zijn autistisch.

  lees meer
 • Rijkswaterstaat voert van vrijdag 8 april 2016 22:00 uur tot en met zondag 10 april 05:00 uur reparaties uit aan de brug van het Krabbersgatcomplex en de westelijke brug van het Houtribcomplex. De werkzaamheden bestaan uit het inspecteren en herstellen van schade aan de bruggen. Dit is nodig om het complex in de toekomst veilig te blijven gebruiken en storingen te voorkomen.

  lees meer
 • Op 2 februari 2016 heeft de Eerste Kamer de "Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie" (WDBA) aangenomen. Als gevolg van deze wet komt de VAR met ingang van 1 mei 2016 te vervallen. Dit leidt tot veel (on)gewenste gevolgen waarvan u absoluut op de hoogte moet (willen) zijn!

  lees meer
 • Op woensdag 23 maart overlegden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema met wethouder Jop Fackeldey. Het betrof het tweemaandelijks vast overleg.

  lees meer
 • Al die folders en flyers die elke week in de brievenbus vallen, of de krant die papa en mama elke dag lezen, zelfs de mok waar je ’s ochtends je melk uit drinkt valt onder drukwerk. Maar wat houdt dat werk dan in en hoe wordt het precies gemaakt? Multicopy Lelystad heeft schoolkinderen op dinsdag 15 maart in het kort laten zien wat er allemaal komt kijken bij het opmaken en produceren van drukwerk. 

  lees meer
 • Stadmakerij; Lelystads inspiratieplek voor vernieuwing en verandering in stad en samenleving. De plek in Lelystad waar we elkaar spreken over stad en samenleving en elkaar uitdagen vorm te geven aan verandering en vernieuwing. Kernmerken daarvan zijn;

  lees meer
 • In de categorie Flevopenning Innovatief 2016 heeft de vakjury de drie genomineerden bekend gemaakt. Het gaat om AxFlow Systems (Lelystad), Ace Pharmaceuticals (Zeewolde) en VABO Composites (Emmeloord). De winnaars van de vier Flevopenningen, Toponderneming, Participatie, Comakership en Innovatie, worden bekend gemaakt tijdens het 12e Flevopenningen Ondernemersgala dat 8 april in het Werkbedrijf Lelystad wordt gehouden.

  lees meer
 • Windesheim Flevoland gaat samenwerken met Burger Support, een bureau voor HRM-advies, Interim Management en Werving & Selectie uit Lelystad.

  lees meer
 • Deelname aan de Internationale Tourismus-Börse Berlin, de grootste toeristische vakbeurs ter wereld, is zeer positief geweest voor Flevoland. De beurs is een vooraanstaand ontmoetingspunt en informatiemarkt voor de internationale reisindustrie. En dé plek voor toeristisch Flevoland om relaties te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen en business te genereren. Flevoland nam deel aan het Holland-paviljoen van NBTC Holland Marketing.

  lees meer
 • Dinsdag 8 maart was de aftrap van de reeks MiniMasters, georganiseerd door de BKL en Rabobank Flevoland. Deze keer stond Marketing Management, gegeven door Paul Turken op het menu. Het was een grote opkomst van ondernemers, die met wisselende motivaties deelnamen aan de miniMaster.

  lees meer
 • De subsidieregeling FLOO, waarmee ondernemers tegen een gereduceerd tarief deskundigheid van onafhankelijke adviseurs kunnen inkopen, is door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv succesvol in de markt gezet. De ruim 170 adviestrajecten die vanaf 2008 met financiële ondersteuning zijn doorlopen, hebben niet alleen het Flevolandse midden- en kleinbedrijf meer kennis opgeleverd, maar ook geresulteerd in harde banen. Desgevraagd geven MKB-ers aan dat deze laagdrempelige regeling in een behoefte voorziet van deskundig advies in een vroege ontwikkelingsfase. Ook in 2016 kunnen Flevolandse mkb’ers gebruik maken van deze regeling.

  lees meer
 • In de afgelopen maanden is door verschillende groepen van bedrijven binnen het directienetwerk Platform 036, waarin de BKL in de persoon van Ineke Mastenbroek is vertegenwoordigd, hard gewerkt aan een aantal Floriade onderwerpen.

  lees meer
 • Afgelopen donderdag 18 februari 2016 kregen BKL leden voorafgaand aan het maandelijkse BKL Meeting Point de mogelijkheid zich uitgebreid te informeren over de aangescherpte privacywetgeving, ook wel bekend als de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Maarten IJssel - directeur/eigenaar van Syscon lichtte de belangrijkste elementen van deze wet toe, welke verantwoordelijkheden waar liggen en hoe Syscon als cloud service provider hier invulling aan geeft.

  lees meer
 • Gebr. van der Lee aannemers heeft van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland de opdracht gekregen voor de aanleg van de overslaghaven Flevokust. Directeur T.H. van der Lee van Gebr. van der Lee en gedeputeerde Jan-Nico Appelman hebben vandaag de contracten ondertekend. De nieuwe haven bij Lelystad is hierdoor weer een stap dichterbij gekomen.

  lees meer
 • Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor een nieuwe onderscheiding: de Participatiepenning. De organisaties Daklapack Europe (Lelystad), Werckpost (Urk), CleanShopping (Emmeloord), CM Packaging (Dronten), De With Pallets (Zeewolde) en Flevoziekenhuis (Almere) zijn door hun gemeente voorgedragen als maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet.

  lees meer
 • Afgelopen week zijn we voor de tweede keer bijeen gekomen. Bob Jannink van Hebo heeft ons, samen met zijn vrouw Jaqueline, zeer gastvrij ontvangen. Tijdens deze tweede meeting hebben we gebrainstormd over een concrete campagne die we vanuit de BKL kunnen gaan starten. Naast de initiele groep heeft freshfocus zich gemeld om het project te ondersteunen met een nieuwe website. Daar zijn wij, en natuurlijk ook de Voedselbank, heel blij mee! Momenteel wordt er hard gewerkt aan het  concreet maken van de campagne. Half maart hoor je meer van ons. Reserveer alvast 21 april om 17 uur in jullie agenda! We zijn die middag te gast bij de Voedselbank.

  lees meer
 • Aanvraag subsidie eerste ronde tot 22 maart mogelijk

  lees meer
 • Hierbij nodigen we alle BKL leden van harte uit voor City Marketing Live op vrijdag 18 maart van 15.00 tot 18.00 uur in het Agora Theater. Deze bijeenkomst staat volledig in het teken van innovatie en vooruit kijken. Brainstorm mee met de trendwatchers van Fountainheads, Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen. 

  lees meer
 • Op 30 maart organiseert Rabobank Flevoland, samen met een aantal andere lokale Rabobanken, een Rabo Meet & Grow event. Dit is een nieuw concept waarbij (innovatieve) ondernemers in contact worden gebracht met allerlei financiers. Een soort marktplaats voor ondernemers en financiers, waarbij verder wordt gekeken dan alleen een bancair krediet.  

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil in het kader van de ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’ (Wmo) een overeenkomst aangaan met een partij voor het (laten) uitvoeren van verschillende bouwkundige aanpassingen aan woningen. De werkzaamheden variëren van het installeren van een traplift tot het plaatsen van een handgreep in de doucheruimte en/of toilet. Wij brengen deze aanbesteding graag onder de aandacht bij de BKL leden.

  lees meer
 • Technofonds Flevoland start 2016 met een extra participatiekapitaal van € 1,5 miljoen. Deze extra gelden zijn het resultaat van een tweede aanvullende aanvraag van Technofonds Flevoland, in het kader van het Programma Kansen van West I eind 2015. Dit programma is mogelijk gemaakt met steun van de Europese unie. De extra middelen betekenen een flinke impuls voor de Flevolandse economie en werkgelegenheid.

  lees meer
 • Op vrijdag 19 februari wordt de Hanzelijn Monitor 2015: ‘De derde staat van de Hanzelijn’ in het Agora Theater in Lelystad gepresenteerd. Op verzoek van gemeente Lelystad nodigen wij alle BKL leden hiervoor uit.

  lees meer
 • Naar het voorbeeld van de Foodgroep wil de BKL graag een groep samenstellen van bedrijven die actief zijn in de maakindustrie. De bedoeling is drie a vier keer per jaar bijeen te komen, gecombineerd met een bedrijfsbezoek, om elkaar bij te praten over de ontwikkelingen van ieders bedrijf. En na te gaan of er raakvlakken zijn waaraan wederzijdse voordelen zijn te behalen.

  lees meer
 • Woensdag 27 januari vond opnieuw overleg met de gemeente Lelystad – in de persoon van wethouder Jop Fackeldey met van ambtelijke zijde Carolien Gase en Tom Veldhuis – plaats. De BKL werd vertegenwoordigd door directeur Irene Medema en voorzitter Andries Greiner.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad wil de uitvoering van het contractbeheer en de afhandeling van aanvragen leerlingenvervoer laten verzorgen door een hierin gespecialiseerde organisatie. Omdat deze aanbesteding mogelijk de belangstelling kan hebben van leden van de BKL brengen wij het via deze nieuwsbrief onder de aandacht.

  lees meer
 • Toch wel spannend met alle berichtgeving in de media. Wat gebeurt er nu op dit moment bij de luchthaven? Het eerste perceel binnen de aanbesteding is aanbesteed aan Dura Vermeer. De volgende percelen zijn het bouwen van de terminal en de serviceverlening en afhandeling daarna.

  lees meer
 • Ook dit jaar is het BKL Ledenpanel weer actief binnen de BKL! Het ledenpanel is drie jaar geleden in het leven geroepen als klankbordgroep voor Irene Medema (directeur BKL). Zo heeft het ledenpanel de afgelopen jaren meegedacht over het BKL Gala, ledenbinding en ledenwerving. Een mooi resultaat is het neerzetten van de BKL Award.

  lees meer
 • Afgelopen vrijdag was de kickoff van het BKL project ‘Voedselbank'. Een prima ochtend om een goede indruk te krijgen van de geoliede machine, bestaande uit een mooie groep vrijwilligers. Die zicht stortten op een voorraad voedsel, bestemd voor honderden gezinnen in Lelystad. Iedere vrijdag is het een soort heksenketel. Tafels vol voedsel wordt verdeeld.

  lees meer
 • Op een prachtige winterse dag rij ik in mijn Fiatje via de Knardijk naar Buitengewoon Lekker bij de Oostvaardersplassen. Onderweg spot ik de eerste twee schaatsers van het jaar die over 2 nachten ijs gaan. Later begrijp ik dat ze door de boswachters van het ijs zijn geplukt.

  lees meer
 • Foto's van het BKL Gala 2016

  bedrijfskring Lelystad

  De foto's van het BKL gala staan op onze site! 

  lees meer
 • Hans Blom (vice voozitter BKL): "Omdat onze voorzitter Andries Greiner nog herstellende is van een operatie, heeft hij mij verzocht vanavond zijn tekst voor te dragen":

  lees meer
 • Tijdens het jaarlijkse BKL Gala in theater Agora in Lelystad heeft Marfo BV de prestigieuze BKL Trofee 2015 in ontvangst genomen. Daarmee liet het bedrijf de twee andere genomineerden, Toomba BV en Vlint, achter zich. Vader en zoon Van de Burgwal, van het gelijknamige Aanhangwagenbedrijf namen de BKL Award 2015 in ontvangst. De twee andere prachtige kandidaten voor de BKL Award waren Jim Bouwmeester Vloeren en Syscon.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad is risicodrager voor de WW. Om de kans voor een duurzame plaatsing van ex-medewerkers te vergroten en de WW-lasten voor Gemeente Lelystad te verlagen, willen we actief case-management gaan voeren. Omdat externe oriëntatie de kans op het vinden van werk vergroot wil Gemeente Lelystad dit graag overlaten aan een extern bureau. Gemeente Lelystad wil graag de betrokkenheid van lokale partijen bij aanbestedingen vergroten. Vandaar dat deze aanvraag via de BKL wordt gepubliceerd. Mocht uw organisatie zich bezighouden met re-integratie werkzaamheden en denkt u dat uw organisatie in bovenstaande een rol kan spelen, dan vernemen wij dat graag.

  lees meer
 • Lelystad gaat de komende maanden aan de slag om een maatschappelijke alliantie te smeden van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen die gezamenlijk gaan werken aan een zogenoemde ‘inclusieve arbeidsmarkt’.  Daarin blijft niemand aan de kant staan en is er ruimte op de arbeidsmarkt voor ieders talent. Dat vraagt om een goed opgeleide beroepsbevolking, om een adequaat onderwijsaanbod dat aansluit op de behoeften van het bedrijfsleven. Zorg voor mensen die uitvallen of bescherming nodig hebben hoort daar ook bij.

  lees meer
 • De drie genomineerden voor de BKL Award,  Aanhangwagenbedrijf Van de Burgwal, Jim Bouwmeester Vloeren en Syscon B.V. worden tijdens het BKL Gala nader aan u voorgesteld. Uiteraard kunt u zich in de aanloop naar het gala al verdiepen in de genomineerde bedrijven op www.bklfeest.nl.

  lees meer
 • Er is weer gezorgd voor een afwisselend programma. Aanvang: 20.00 uur. U kunt de gehele avond tot ca 23.00 uur u laten fotograferen in uw feestoutfit. Fotostudio Wierd zal vlak na de entree voor u klaarstaan. Aansluitend, om 20.30 uur gaat de zaal open voor het officiële gedeelte. Dit duurt tot ongeveer 21.30 uur.

  lees meer
 • lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft het voornemen om een aanbesteding te starten op het gebied van schoonmaak van gebouwen. Vooruitlopend op deze aanbesteding willen wij met geïnteresseerde lokale partijen mogelijkheden onderzoeken op welke manier wij deze partijen kunnen betrekken bij onze uitvraag.

  lees meer
 • De teams van Claassen, Moolenbeek & Partners uit Flevoland en Zwolle hebben hun samenwerking geïntensiveerd. De vijf experts reiken nu in beide gebieden hun eigen specialismen aan. CM&P geeft ondernemers in het midden- en kleinbedrijf onder meer advies op het gebied van bedrijfsstrategie, overnames en alternatieve financieringsvormen.

  lees meer
 • Tijdens het Comakership Meetingpoint dat 8 december plaatsvond bij hogeschool Windesheim Flevoland speeddaten studenten met organisaties voor praktijkopdrachten. Met een slag op de gong was de beursvloer geopend en werd er volop genetwerkt. Ruim veertig organisaties legden studenten uiteenlopende vraagstukken voor.

  lees meer
 • Op verzoek van het COA en gemeente Lelystad initieert Rode Kruis een Welkom Winkel in Lelystad waar vluchtelingen op vertoon van een voucher na aankomst in de noodopvang een kledingpakket kunnen ophalen.  Het COA is op zoek naar een locatie waar deze pakketten kunnen worden uitgedeeld. 

  lees meer
 • Binnenkort komen er vluchtelingen naar Lelystad die worden gehuisvest op twee locaties in Lelystad. Deze vluchtelingen zitten nog niet in de asielprocedure maar verblijven tijdelijk in de noodopvang.  Na een paar weken verhuizen ze naar een AZC voor de start van de asielprocedure. Dus na een paar weken komt er weer een nieuwe groep. In de periode dat ze hier zijn verzorgt het COA de zogenaamde Bed, Bad en Brood voorzieningen. Deze vluchtelingen ontvangen ook geen vergoeding van de overheid. Voor kleding zijn zij afhankelijk van charitatieve instellingen zoals het Rode Kruis en het Leger des Heils.

  lees meer
 • Muziek, tapas, matches en netwerken: dat vond donderdag 19 november plaats in het Apollo Hotel, waar het Lelystadse bedrijfsleven het Lelystads maatschappelijk veld ontmoette. De Bedrijfskring Lelystad liet haar maandelijkse BKL Meeting Point samenvallen met de Beursvloer Lelystad. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Janneke Sparreboom.

  lees meer
 • Tijdens de themabijeenkomst ‘Energieneutraal ondernemen’ op 23 november 2015 hebben de leden van VNO-NCW Flevoland Hajé de Jager benoemd tot nieuwe voorzitter van de regio. De Jager neemt het voorzitterschap over van Casper Swaan, die jarenlang bestuurslid is geweest, waarvan de laatste twee jaar voorzitter.

  lees meer
 • Afgelopen donderdag zaten 200 relaties in de Van Wijnen zaal van de Agora.

  lees meer
 • Als groeiende ondernemer staat u voor grote uitdagingen om uw dromen en ambities te realiseren en de groei die uw onderneming doormaakt te beheersen. De huidige marktomstandigheden vragen veel van uw ondernemerschap. Om u hierbij te ondersteunen hebben wij samen met Rabobank Flevoland en de Coöperatie Fabriek een hoogwaardig miniMaster programma voor groeiende ondernemers ontwikkeld. In acht bijeenkomsten over de meeste relevante bedrijfsthema’s spart u met gelijken en doet u nieuwe inzichten en inspiratie op. Wat u leert, kunt u direct in de praktijk toepassen. U weet welke koers de juiste is voor uw bedrijf, op welke trends u het beste kunt inspelen en hoe u zorgt voor financiële continuïteit en groei. Ik nodig u van harte uit deel te nemen aan dit inspirerende programma.

  lees meer
 • Op het jaarlijkse BKL Gala op 9 januari 2016 in het Agoratheater - strijden Marfo B.V., Toomba B.V. en Vlint om de prestigieuze BKL Trofee van het jaar 2015. Aanhangwagenbedrijf Van de Burgwal, Jim Bouwmeester Vloeren en Syscon B.V. maken dit jaar kans op de ondernemersprijs: de BKL Award.

  lees meer
 • Met medewerking van de Bedrijfskring Lelystad en de Economic Development Board Almere (EDBA) is door marktonderzoekbureau KiekendiefPerspectief  een onderzoek uitgevoerd naar de positie van de ZZP’er, de zelfstandige ondernemer zonder personeel. In de veranderende economie neemt het aantal ZZP’ers ook in Flevoland toe. Wat heeft hij/zij te bieden en kan een toekomstige ZZP-pool dat inzichtelijk maken? Het onderzoek was gericht op het opzetten van een degelijke digitale infrastructuur om de aansluiting tussen vraag en aanbod in Flevoland voor ondernemers en kleine zelfstandigen te verbeteren.

  lees meer
 • BKL project: Voedselbank campagne

  Bedrijfskring Lelystad

  Ieder jaar steunt de Bedrijfskring een lokaal goed doel. Bedrijfskring Lelystad heeft dit jaar de Voedselbank Lelystad als goede doel omarmt. Op het BKL Meeting Point van september, waar we bij het Kartcentrum Lelystad te gast waren, is dit goede doel al warm onthaald en gesteund door alle aanwezigen. Spontaan is een prachtig bedrag van € 1.600,00 gedoneerd door Berrico, Kam & Bronotte en Flipse Advies.

  lees meer
 • Voor tweede keer BKL Award

  Bedrijfskring Lelystad

  Bedrijfskring Lelystad komt voor het tweede jaar op rij met twee ondernemersprijzen: de vertrouwde BKL Trofee voor de ondernemer van het jaar en de BKL Award. De Award is speciaal voor bedrijven met maximaal 15 medewerkers in dienst en wordt door leden gekozen. Op deze manier is de ondernemersprijs ook voor de kleinere bedrijven beter bereikbaar. Vorig jaar heeft Brasserie de Houtrib deze prijs in de wacht gesleept en won Hebo BV de BKL Trofee.

  lees meer
 • Van Campen bedankt alle stemmers voor het winnen van de Publieksprijs bij de Gouden Decibel Award. Hierbij willen wij iedereen hartelijk bedanken die op ons heeft gestemd. Dankzij jullie zijn wij de winnaar geworden van de Gouden Decibel Award Publieksprijs. Met 40% van alle stemmen werden wij met het Geluidsscherm A2 te Eindhoven verkozen boven de overige inzendingen. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens het GTL congres in het Expo te Hoevelaken en werd ontvangen uit handen van de heer Maxime Verhagen.

  lees meer
 • Tijdens de bijeenkomst op 23 november zal de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Flevoland officieel worden benoemd. Casper Swaan zal de voorzittershamer overdragen aan Hajé de Jager, algemeen directeur Hajé Holding BV (hotels en restaurants).

  lees meer
 • Wat een energie heeft Frans Groot, bedenker van de ‘Bitsing-methode’! Afgelopen 3 november was de BKL te gast bij Van Campen Industries. In de mooie ontvangsthal zaten meer dan 40 leden aandachtig te luisteren naar de, hoe hij het zelf zegt, rebelse Frans de Groot. Hij nam ons mee in zijn methode om aan meer omzet te komen. Zeg nu eerlijk, dat wil toch iedereen? 

  lees meer
 • Bataviawerf heeft haar zakelijk netwerk ook betrokken bij het jubileum. Hiervoor waren BKL ondernemers uitgenodigd op Bataviawerf voor een ‘verjaardagsborrel’ op dinsdag 27 oktober. 

  lees meer
 • Extreme omstandigheden zijn niet voorbehouden aan onze krijgsmacht. Ook leiders in het bedrijfsleven kregen tijdens de economische crisis het nodige voor hun kiezen. Hoe was het om een team te blijven motiveren, terwijl collega's gedwongen moesten vertrekken? Hoe voelde die kant van het leiderschap? Inmiddels zijn we weer aan het opbouwen, maar ook nu is het cruciaal dat in het team alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Marco Kroon geeft u een verfrissend inzicht in leiderschap en kameraadschap; een indrukwekkende lezing vanuit een nieuw perspectief. World Trade Center Almere nodigt u graag persoonlijk uit voor de Meet & Greet Marco Kroon van maandag 16 november a.s. U bent welkom vanaf 18:00 uur. Graag tot ziens in Almere. 

  lees meer
 • Dankzij het versterken van de Houtribdijk krijgt de Lelystadse kust nieuwe recreatieve voorzieningen. Zo worden de mogelijkheden onderzocht voor de aanleg van een surfstrand en uitbreiding van het Mountaindijk-parcours en wordt een Waterwandelroute gerealiseerd.

  lees meer
 • De aanleg van de ontsluitingsroute rondom Lelystad Airport en het aangrenzende bedrijventerrein OMALA start volgend jaar.

  lees meer
 • Full-service internetbureau Toomba behoort wederom tot de 500 snelst groeiende bedrijven in Nederland en tot de top 3 van Flevoland. Dit werd vandaag bekend na een telefoontje van Het Financiële Dagblad. Toomba is, net als vorig jaar, blij verrast door deze nominatie voor de FD Gazellen Awards.

  lees meer
 • De hele maand oktober heeft de Bataviawerf in het teken gestaan van het 30-jarig jubileum. Met een succesvolle netwerkbijeenkomst is de jubileummaand op passende wijze afgesloten.

  lees meer
 • Het is een wedstrijd tussen duizenden badeendjes in de Batavia Haven van Lelystad tijdens de Intocht van Sinterklaas op zaterdag 14 november 2015. De eendjes worden massaal te water gelaten en de eindstreep ligt 300 meter verderop, waarbij de eendjes het gehele parcours op eigen kracht moeten afleggen. De enige 'hulp' die is toegestaan zijn de luide toejuichingen van de supporters aan de kade.

  lees meer
 • U herkent het vast. Piepend geluid, vragen uit de zaal die niemand kan verstaan, PowerPoint presentaties die teveel tekst bevatten en filmpjes die niet willen starten. Wat ’n ellende! Tegen de tijd dat de dingen wel gaan zoals ze waren bedoeld, is uw doelgroep afgeleid door smartphone en gedachten over wat ons zoal bezig houdt.

  lees meer
 • Meer groen gas van hogere kwaliteit tegen een lagere kostprijs en een groter fiancieel rendement. Met deze uitdaging is de groen gas keten volop bezig. Op de testsite van ACRRES - Wageningen UR in Lelystad wordt een aantal innovaties op praktijkschaal onderzocht en getoetst. De tussentijdse resultaten worden gepresenteerd en kunt u in de praktijk zien tijden een speciale netwerkmeeting. 

  lees meer
 • Op 19 november 2015 zal het maandelijkse BKL Meeting Point worden gecombineerd met de lokale Beursvloer. 

  lees meer
 • lees meer
 • Van Campen Industries, een prachtig Lelystads bedrijf en tevens lid van de bedrijfskring Lelystad, is op 10 oktober jl. genomineerd voor de Gouden Decibel Award in de categorie bedrijf/product/dienst! Om voor de publieksprijs in aanmerking te komen willen wij iedereen vragen op ze te stemmen.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad heeft het voornemen om een aanbesteding te starten op het gebied van (standaard)kantoorartikelen. Voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt lees meer over de te volgen procedure willen wij onderzoeken of er lokale of regionale (in Provincie Flevoland) partijen  zijn die hier belangstelling voor hebben.

  lees meer
 • Overleg gemeentebestuur

  Bedrijfskring Lelystad

  7 oktober jl. voerden voorzitter Andries Greiner en directeur Irene Medema regulier overleg met de gemeente in de persoon van wethouder economische zaken, Jop Fackeldey. De BKL vroeg naar de betrokkenheid van de gemeente bij de Floriade 2022 in Almere. De wethouder vertelde dat de gemeente in de oriënterende fase is. Een voordehandliggend thema lijkt water te zijn. Mw. Renée Geling is de contactambtenaar.

  lees meer
 • Floriade

  Bedrijfskring Lelystad

  De BKL neemt samen met de andere Flevolandse bedrijfskringen en andere organisaties deel aan de Chartergroep Floriade. In een eerdere nieuwsbrief vroegen we personen die de BKL in de vergaderingen van de groep willen vertegenwoordigen zich te melden. De uitkomst is dat Ineke Mastenbroek, directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, die rol op zich zal nemen. Zij rapporteert aan het BKL-bestuur, maar beschikt ook over een ‘volggroep’. Daarin nemen Sylvain Ligtenberg (Enodes), Jerry Hekken (PLaces4you) en Maarten IJssel (Syscon) plaats.

  lees meer
 • Lokale Educatieve Agenda

  Bedrijfskring Lelystad

  De gemeente Lelystad heeft een zogenaamde Lokale Educatieve Agenda ontwikkeld. Het betreft een aantal thema’s, waaraan overheid, onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken. Een van die thema’s is de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt. Voor dat onderwerp functioneert een werkgroep, waaraan de BKL deelneemt. Tot voor kort nam Marcel van Dongen (Sportbedrijf) die rol op zich, maar hem ontbreekt momenteel daarvoor de tijd. Zijn plaats wordt ingenomen door Marcel Burger (Burger Support) en Yorick Lindeman (Hanzewerk).

  lees meer
 • BKL Bedrijfsbezoek Woonzorg Flevoland

  Irene Medema, Bedrijfskring Lelystad

  Het BKL Bedrijfsbezoek aan Woonzorg Flevoland was een heel druk bezochte meeting. Met ruim 50 deelnemers was het gezellig druk in het Grand Cafe van Hanzeborg, een prachtig gebouw voorzien van alle faciliteiten. Niet voor niets was het druk. Je krijgt immers niet zomaar een kijkje achter de schermen bij dit soort organisaties. Na een welkomstdrankje  heette Irene Medema (directeur Bedrijfskring Lelystad) alle BKL ondernemers van harte welkom op het bedrijfsbezoek. Aansluitend presenteerde John Bos (raad van Bestuur) de plannen en hoge ambities van Woonzorg Flevoland. Tijdens deze presentatie was er volop gelegenheid voor interactie waardoor er een hele mooie kennisuitwisseling tussen Woonzorg Flevoland en de expertise van de aanwezige ondernemers kon plaatsvinden. Woonzorg streeft, naast het woongenot van haar bewoners, naar optimalisatie van de processen en budgetbeheersing. Hier zijn concrete vervolgcontacten gelegd tussen BKL leden en Woonzorg; een mooie verbinding!

  lees meer
 • Op 13 november organiseert de Bedrijfskring Lelystad een netwerkbijeenkomst met ls thema “Commissie luchthaven in beweging” Doelstelling is consortiumvorming voor aanbesteding perceel 3 te verkennen.

  lees meer
 • Op 19 november 2015 zal het maandelijkse BKL Meeting Point worden gecombineerd met de lokale Beursvloer. De Beursvloer heeft als doel het bedrijfsleven samen te brengen met maatschappelijke organisaties om te komen tot matches waarbij bedrijven hun kennis, kunde, netwerk en spullen aanbieden. Samen bedenkt men een tegenprestatie.

  lees meer
 • De Lelystadse afdeling van de VVD organiseert op 28 oktober aanstaande een Politiek Café. Het Politiek Café van 28 oktober heeft als thema “Een levend(ig) Stadshart”. Hiervoor nodigt zij winkeliers en vastgoedeigenaren uit, maar ook horecaondernemers en vertegenwoordigers van uit het culturele leven in Lelystad.

  lees meer
 • Uitnodiging ING Roadshow

  Nancy Carter, Relatiemanager Flevoland & Weesp

  Geachte BKL Leden,   Is uw onderneming ‘future proof’? In hoeverre bent u in staat om mee te bewegen met de huidige digitale, technologische en economische ontwikkelingen? Om met uw onderneming toekomstbestendig te blijven, is dit hèt moment om vooruit te kijken. Daarom nodig ik u graag uit voor de ING Roadshow op donderdag 22 oktober 2015 in Aviodrome, Pelikaanweg 50 te Lelystad.

  lees meer
 • ten behoeve van leden Bedrijfskring Lelystad Hierbij nodig ik u en uw leden van harte uit voor onderstaand evenement.

  lees meer
 • Alle ondernemers zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de traditionele Stadslezing, georganiseerd door gemeente Lelystad.

  lees meer
 • ACRRES onderzoekt

  Andrea Terbijhe

  ACRRES onderzoekt of overschotten aan windenergie opgeslagen kunnen worden in de vriezers van MARFO en McCain. De Lelystadse voedingsmiddelenbedrijven MARFO en McCain willen weten of het interessant is om de windenergie van Wageningen UR direct te koppelen aan de productie van respectievelijk diepvriesmaaltijden en friet. ACRRES gaat samen met Sparkling projects een haalbaarheidsstudie uitvoeren waaruit blijkt of directe koppeling met windenergie interessant is. Daarnaast wordt onderzocht of de opvang van pieken in windenergie (via de onbalans markt) bij MARFO in warmte- of koudeopslag haalbaar is. Hiermee werkt ACRRES aan smart grids, de elektriciteitsvoorziening van de toekomst.

  lees meer
 • Voor u georganiseerd de WORKSHOP: TRANSITIEVERGOEDING op 29 oktober door Burger Support De transitievergoeding: Hoe zit het nou precies? Alle regels en méér op een rij! Lees meer

  lees meer
 • Namens onze gedeputeerde Arie Stuivenberg, hierbij het verzoek 26 november a.s. vanaf 14.00 uur in uw agenda te reserveren voor een interessante netwerkbijeenkomst voor professionals in relatie tot windenergie. 

  lees meer
 • lees meer
 • U bent van harte uitgenodigd om volgende week donderdag aanwezig te zijn op het BKL Meeting Point!  Na onze aanwezigheid op het Flevo Zakenfestival en het BKL Bedrijfsbezoek aan Woonzorg Flevoland staat volgende week donderdag alweer de gezellige BKL Meeting Point op de agenda! Het BKL Meeting Point is de maandelijkse informele bijeenkomst van de vereniging. Hierbij biedt de Bedrijfskring haar leden de gelegenheid om elkaar in een gezellige ongedwongen sfeer te ontmoeten. Deze maand zijn we te gast bij Aan ut Water. Een prachtige locatie aan het Lelystadse water. 

  lees meer
 • Graag vragen we uw aandacht voor bijgaand bericht dat we ontvingen over de ontwikkelingen met betrekking tot de rechtbank in Lelystad.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad gaat binnenkort starten met een aanbesteding “Bedrijfsgezondheidsdiensten” en “WMO Hulpmiddelen”. Gemeente Lelystad streeft goede werkomstandigheden na voor iedereen die bij de gemeente werkt lees meer en is daarom op zoek naar een organisatie die op basis van detachering een gekwalificeerde bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werker kan leveren.

  lees meer
 • De BKL Miljoenennota, volgens traditie op de 4e dinsdag in september, werd voor de tweede keer in gehouden in de Flevomeer Bibliotheek met als gastheer Henk van Strien (vestigingsdirecteur). Een leuke groep ondernemers vormde het klankbord voor de sprekers Otto Brand van MTH Accountants & Adviseurs en  Philip Bokeloh , Economist bij ABN AMRO Bank. Lees meer Na de heldere presentatie van de highlights uit de Miljoenennota, ontstonden er leuke discussies onder de aanwezigen. Na afloop waren we getuige van een demo van de recyclestraat en stond het aan het einde van deze demo een lekker hapje en drankje klaar zodat we gezellig konden napraten. Andries Greiner heeft deze Miljoenennota voorgezeten.

  lees meer
 • BKL kon natuurlijk niet ontbreken op het Flevozaken Festival! Dus waren we de afgelopen week present op de Catalinahangaar op Lelystad Airport. Samen met Amber van Campen, Mariella Hermus en André Opdam heb ik de BKL twee dagen vertegenwoordigd in onze prachtige stand.

  lees meer
 • Donderdag 22 september was het regen, regen en regen. Toch maar even bellen met Christiaan Snoek van Kartcentrum Lelystad…..Eigenlijk wist ik het antwoord al toe ik hem vroeg of het karten die middag door zou gaan. “Ja zeker, het wordt rond 4 uur droog”. Als echte optimist hoopte ik op dit antwoord, maar had niet anders verwacht van Christiaan als zeer gedreven persoon en ras ondernemer.

  lees meer
 • In het voorjaar van 2016 zal de BKL samen met LTVL een padel bedrijven competitie organiseren. Padel is de snelst groeiende sport in de wereld en nog vrij nieuw in Nederland. 

  lees meer
 • Ons doel is om een goede match te maken tussen werkgevers en werkzoekenden. Hiervoor adviseren en ontzorgen wij de werkgevers en begeleiden en stimuleren wij de werkzoekenden. 

  lees meer
 • U wordt van harte uitgenodigd voor onderstaand evenement.

  lees meer
 • Alle ondernemers zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de traditionele Stadslezing, georganiseerd door gemeente Lelystad.

  lees meer
 • Al veel werkgevers uit Lelystad boden een kans aan bijstandsgerechtigde stadsgenoten door ze mee te laten draaien in hun bedrijf. Deze ondernemers maken zich sterk voor een groeiende regionale economie. 

  lees meer
 • We hebben in Lelystad een bijzonder product: de Lelypas. De Lelypas is een unieke combinatie van een loyalty- en een cadeaukaart.

  lees meer
 • Bedrijfsbezoek Woonzorg Flevoland De ouder wordende mens als doelgroep  We zijn allemaal ouder wordend, maar wanneer komt het moment dat we hulp nodig hebben bij het dagelijks leven? Een situatie waar we niet altijd bij stilstaan. Hoe zit het met de ouder wordende mens als klant? Welke diensten en producten gaan er om in de ouderenzorg?

  lees meer
 • De Bedrijfskring Lelystad wordt veelvuldig gevraagd mee te denken en te doen in verschillende externe overleggroepen. Maar ook nemen we zelf het initiatief om bijvoorbeeld sectoraal bedrijven bijeen te brengen om zo een zo toegespitst mogelijke belangenbehartiging te realiseren. Een voorbeeld ervan is de recent gevormde bedrijvengroep, actief in de voedselproductie.

  lees meer
 • Op initiatief van Farm Dairy is binnen de BKL een groep gevormd van bedrijven die te maken hebben met voedselproductie. Doel van de groep is naast kennisuitwisseling het ontwikkelen van een agenda voor belangenbehartiging. Onderwerpen die zich in de eerste bijeenkomst al aandienden, zijn onder meer: Floriade en personeelsvoorziening. Van de groep maken - naast Farm Dairy - Marfo, Berrico, McCain, Tanis Food, Slagerij Klaver, IB Trade, Intersnack, Delibug en Bakkerij Prins deel uit. Waarschijnlijk zullen nog enkele bedrijven zich aansluiten. Mariella Hermus is vanuit het bestuur de contactpersoon van de groep (hermusmariella@gmail.com) 

  lees meer
 • Als groeiende ondernemer staat u voor grote uitdagingen om uw dromen en ambities te realiseren en de groei die uw onderneming doormaakt te beheersen.

  lees meer
 • Op de vierde dinsdag in september organiseert de Bedrijfskring Lelystad traditiegetrouw, in samenwerking met MTH Accountants & Adviseurs en ABN AMRO Bank, een bijeenkomst waarin wij voor u de highlights van de miljoenennota analyseren. Naast de analyse wordt gekeken naar de gevolgen voor het al gevoerde beleid. Klik hier om u meteen aan te melden.

  lees meer
 • Een partij koper gevonden

  Platform Noordersluis en Bedrijfskring Lelystad

  Beste medeondernemer,  Sandra de Graaf van de Politie Midden-Nederland heeft contact met mij opgenomen over een partij koper waarvan zij sterk het vermoeden hebben dat dit gestolen is.   Zij vroeg mij om dit uit te zetten bij de bedrijven in Lelystad om te achterhalen waar het koper vandaan komt.

  lees meer
 • Het weer was prachtig, de hal van het Mechanisch Erfgoed Centrum meer dan inspirerend en ruim 330 ondernemers in de zaal, en allemaal muisstil…..

  lees meer
 • Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) organiseert een festivaldag in Lelystad voor vijfhonderd scholieren en hun docenten uit het hele land. Op die dag kijken ze hun zelfgemaakte films en doen verschillende workshops. Op 14 september 2015 vindt de elfde editie plaats. Daarnaast organiseert het NFFS ook scholingsdagen voor docenten, regelt het bezoek van NFFS-ers aan internationale en Nederlandse filmfestivals en organiseert activiteiten die film en beeldtaal in het onderwijs bevorderen.

  lees meer
 • GreenshootHR nodigt u uit voor een bijeenkomst op 21 september waarin ingegaan wordt op talentidentificatie en benutting en ontwikkeling van talent gericht op het leveren van topprestaties van individuele mensen en teams.  Bij het leveren van topprestaties proberen leiding gevenden het maximale te halen uit zichzelf en hun team. Bij de samenstelling van een team gaat het niet alleen om de identificatie van het talent, maar nog meer om de benutting en ontwikkeling van dat talent.

  lees meer
 • De overheid zegt dat we samen aan een inclusieve samenleving moeten werken.

  lees meer
 • Communicatiebureau fresh focus doneert ansichtkaarten aan zorginstellingen Lelystad

  lees meer
 • 500 sporters beklimmen deze week de Mont Ventoux

  lees meer
 • Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de golfsport hebben wij het zogenaamde “ kennismakingspakket”

  lees meer
 • BKL lid, en tevens slachtoffer van factuurfraude, wil alle ondernemers waarschuwen en zijn ervaring delen. Gisteren ontving ik een telefoontje van een van onze BKL leden. Deze ondernemer belde mij vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk. Niet om te vertellen dat hij lekker aan het genieten was van zijn vakantie, maar om mij op de hoogte te stellen van factuurfraude waar zijn bedrijf slachtoffer van is geworden.

  lees meer
 • Bedrijfskring Lelystad komt voor het tweede jaar op rij met twee ondernemersprijzen: de vertrouwde BKL Trofee voor de ondernemer van het jaar en de BKL Award. De Award is speciaal voor bedrijven met maximaal 15 medewerkers in dienst en wordt door leden gekozen. Op deze manier is de ondernemersprijs ook voor de kleinere bedrijven beter bereikbaar. Vorig jaar heeft Brasserie de Houtrib deze prijs in de wacht gesleept en won Hebo BV de BKL Trofee.

  lees meer
 • lees meer
 • Voor het programma “Wist je dat?” van RTL4 is K&W Transmissies benaderd en inmiddels is er een complete aflevering gemaakt dat in teken staat van “Een kijkje nemen bij”, welke o.a. zal gaan over het maken van kettingen en kettingwielen en alles wat daar bij komt kijken. Rondom dit item waren bij de redactie van het programma nogal wat kijkersvragen binnengekomen.  Het programma is al op 15 augustus bij RTL4 om 9:30 uur in een aflevering van "Wist je dat” uitgezonden, maar de herhaling vindt plaats op 22/8 om 16:30 uur bij RTL5, 3/10 om 14:00 uur bij RTL4 en 10/10 om 16:30 uur bij RTL5.

  lees meer
 • Helaas heeft Het Vergunningenhis besloten de meeting niet door te laten gaan vanwege grote drukte op projecten! 

  lees meer
 • Onbeperkt genieten van overheerlijke Zeeuwse mosselen op traditionele wijze bereidt. Reserveren uitsluitend via telefoon of mail.

  lees meer
 • Een delegatie van IBM heeft onlangs internetbureau Toomba bezocht. Eigenaar Sander Bruinsma van Toomba: “IBM was met 6 man sterk in ons pand; nieuwsgierig hoe wij zo uit konden groeien, en de FD Gazelle Award konden winnen.”

  lees meer
 • Ruim een week geleden vond de zeer gezellige en geslaagde BKL Golf Cup plaats. 

  lees meer
 • De SVOL is op zoek naar ondernemers die zich willen uitspreken over hun dromen, ambities en plannen met en voor Lelystad. We zoeken ondernemers die zich verbonden voelen met de gemeente, het onderwijs en die hun visie op de toekomst willen delen.

  lees meer
 • Op 18 juni jl. is bij het Paviljoen de Verbeelding te Zeewolde de publicatie Economie en Arbeidsmarkt Flevoland 2014-2015 gepresenteerd. Lees meer

  lees meer
 • De CAH Almere zoekt stage opdrachten voor (binnenlandse) halfjaar stage voor de Biologie, Voeding en Gezondheid studenten. 

  lees meer
 • Flevoland - JCI Flevoland helpt jongeren tussen de 21 en 27 jaar bij hun zoektocht naar een baan. Jongeren volgen in een kosteloos traject van drie maanden verschillende workshops en trainingen. Lees meer De eerste bijeenkomst van het 1000 kansen project vindt plaats op zaterdag 10 oktober en wordt gehouden in Lelystad. Aanmelden kan vanaf eind juni.

  lees meer
 • En hoe zit het eigenlijk met uw medewerkers? Zijn zij flexibel en klaar voor de toekomst? Hebben zij de juiste competenties? Hoe komt u nu en in de toekomst aan de juiste vakmensen?

  lees meer
 • Om meer bekendheid te geven aan de duurzame mogelijkheden op en rond de Maxima-centrale hebben we deze video ontwikkeld. Kijkt u mee naar onze ambities.   Als u samen met ons vorm wilt geven aan deze ambitie, dan nodig ik u uit om ons te bellen!  

  lees meer
 • Met luchthavendirecteur Erik Lagerweij is inmiddels regulier overleg afgesproken. De commissie bestaat uit: Peter Broer (Mac3Park), Erna Doedens (Inspec Nederland), Rien de Jong (Theo Pouw Groep), Gert Klein (Fairgroep), Geert-Jan Pastoor (Pastoor Consult), Peter Schouten (Vario Beveiliging) en Wim Voerman (Voerman Garantiemakelaars). Voorzitter is Jack Schoone (JaLo Interim-solutions, p.a. jack@Jalo-interimsolutions.nl. Erna Doedens vertegenwoordigt de BKL-commissie tevens in het overleg mobiliteitsmanagement luchthaven Lelystad van en met de provincie en de gemeente.

  lees meer
 • Omdat deze aanbesteding mogelijk de belangstelling kan hebben van de bij u aangesloten leden en Gemeente Lelystad graag ziet dat lokale partijen betrokken zijn in aanbestedingsprojecten, brengen wij u deze aanbesteding onder uw aandacht. Er is inmiddels een Vooraankondiging op TenderNed gepubliceerd.

  lees meer
 • De Bedrijfskring Lelystad organiseerde donderdag 25 mei een kennissessie over aanbestedingen. Onder de titel ‘Tenderness of samenwerken’ werden ondernemers bijgepraat en voorgelicht. En gestimuleerd tot samenwerken. Andre Opdam van de BKL licht toe. ‘Het is een boeiende wereld, die van de aanbestedingen. Een wereld die omgeven is van wetten en regelgeving. Veel lokale ondernemers denken, ten onrechte, dat zij daar geen kans maken en maken er dus geen gebruik van. Wij willen hen juist stimuleren dat wel te doen.’

  lees meer
 • Met een moderne en eigentijdse redactieformule sluit het magazine FlevoPost zaken aan op de behoeften van ondernemend Flevoland. Zes keer per jaar valt het magazine op de mat bij 10.000 bedrijven. FlevoPost zaken bevat nieuwsfeiten, wetenswaardigheden, columns en tips voor en door ondernemers. Daarnaast vormen advertenties en profielpagina’s voor startende, maar ook bestaande bedrijven een podium met commerciële kansen. Bekijk hier de editie van april.

  lees meer
 • In het tweemaandelijks overleg met het gemeentebestuur, in de personen van wethouder Jop Fackeldey en ambtenaar Caroline Gase, kwam – naast enkele individuele ondernemersonderwerpen - aan de orde:

  lees meer
 • Op 11 juni zijn wij met BKL leden te gast bij K&W Transmissies. Een prachtig bedrijf gerund door Hans Ketelaar en Diana Hoolwerf. Ze zullen hun ervaringen in het ondernemen in Lelystad delen, alles vertellen over hun producten, hun maatschappelijke betrokkenheid en nog veel meer. Uiteraard krijgen we een rondleiding door zijn bedrijf! Meld u voor 8 juni aan via deze link info@bedrijfskring.nl Geef hier de naam van uw bedrijf door en naam van de deelnemer.

  lees meer
 • Op donderdag 28 mei vond de interactieve kennissessie plaats over aanbestedingsbeleid van gemeente Lelystad, Provincie Flevoland en Waterschap.

  lees meer
 • Op 25 juni zal om 15 uur de Algemene Ledenvergadering worden gehouden bij Het Goed. Aansluitend vindt het bedrijfsbezoek bij Het Goed plaats.

  lees meer
 • Op 6 & 7 juni hebben we een groots evenement op de Bataviawerf, het weekend van de Gouden Eeuw.

  lees meer
 • Tijdens het regionale evenement “Flevoland Werkt”  bespreken wij graag met u de kansen van de banenafspraak! Onder de bevlogen leiding van dagvoorzitter Hans Etman,  de aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma,  de best practices van werkgevers en de inspirerende bijdragen van Ton Heerts (voorzitter FNV) en Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) belooft de middag een informatieve inspiratiemiddag te worden. 

  lees meer
 • Het netwerk organiseert jaarlijks de Verkiezingen Flevolandse Zakenvrouw. Een jury beoordeelt de bedrijven van de voorgedragen genomineerden op oa. financiële positie, bedrijfsvoering, maatschappelijke betrokkenheid maar ook op hun marketing- en communicatiebeleid en toekomstperspectief. 

  lees meer
 • Het bestuur van Stichting Batavialand in Lelystad heeft Hans Maris per direct benoemd tot directeur van de stichting. De BKL feliciteert Hans Maris met zijn nieuwe functie! 

  lees meer
 • Jacqueline Jannink, vrouw van Hebo directeur Bob Jannink,  gaat op 21 juni 2015 zwemmen in the Hudson River te New York voor A L S.

  lees meer
 • Medidis is werd genomineerd voor de Nationale Business Succes Award. Deze nominatie is tot stand gekomen omdat Medidis door de jury van de Nationale Business Succes Award wordt gezien als het meest innoverende- en servicegerichte bedrijf met kennis van zaken binnen de medische gassenbranche. 

  lees meer
 • De Ontdekhoek Nederland, met haar hoofdkantoor op industrieterrein Noordersluis zoekt per 1 juli een nieuwe directeur wegen het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige directeur. Ontdekhoek probeert jeugd te interesseren voor techniek en doet dit in een viertal Ontdekhoeken in Nederland. 

  lees meer
 • Fullservice internetbureau Toomba uit Lelystad is de hoofdsponsor geworden van het tennistoernooi van Lawn Tennis Vereniging Lelystad (LTVL), wat nu de naam draagt ‘Toomba Open / NRt***’.  Pieter Hermus is verantwoordelijk voor de sponsorcontracten van de LTVL: “Dankzij Toomba kan onze tennisvereniging ons jaarlijkse open toernooi en het Nationaal Ranglijsttoernooi organiseren. Daar zijn we heel blij mee!”

  lees meer
 • In 2022 is Almere het toneel voor de wereldtentoonstelling Floriade. Deze zevende editie staat in het teken van de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector. 
Download het Masterplan Floriade Almere 2022 – Go Greener! via http://floriade.almere.nl/fileadmin/files/floriade/BL_I._Floriade_2022_masterplan_2022.pdf.

  lees meer
 • Graag nodigt de Dutch Match Cup alle ondernemers in Lelystad van harte uit te participeren in de Dutch Match Cup van dit jaar. Er zijn wat dat betreft veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld door met je bedrijf deel te nemen in de DMC Business Race op donderdag 24 september. Of door je bedrijf te presenteren in het speciale PromoDorp dat deel uitmaakt van het evenemententerrein. 

  lees meer
 • door International Security Partners BV en Okkerse & Schop Advocaten  Fraude in uw bedrijf? Wat nu? We hoeven de krant maar open te slaan en we lezen dagelijks voorbeelden van en  over  fraude. Wat is fraude eigenlijk en hoe ga ik hier als ondernemer mee om, als ik hiermee wordt geconfronteerd?

  lees meer
 • De bijeenkomst geeft ondernemers inzicht in de nieuwe uitgangspunten van aanbesteden en tips. Geeft ondernemers een voorsprong door inzage in projecten die er aankomen. Geeft aanwezigen ook inzicht en kennis van capaciteiten van andere aanwezigen. 

  lees meer
 • Dit jaar bestaat BKL 40 jaar! Dat vieren we tijdens het extra feestelijke Meeting Point in de Meeuwenhoeve. Komt u ook? U dient zich voor deze Meeting Point aan te melden vanwege de reservering van de catering. We starten om 17 uur in De Meeuwenhoeve!

  lees meer
 • Het managen van een organisatie, afdeling, proces of activiteit vraagt om focus en aandacht. De mate waarin men hier succesvol in is hangt af van verschillende factoren. Competentie-niveau van mensen, kennis, cultuur en ondersteunende middelen zijn enkele voorbeelden die invloed uitoefenen op dat succes. Onder het genot van een ontbijt zouden wij graag op donderdag 4 juni 2015 met u ervaringen willen delen over de beheersing en digitalisering van processen. Lees meer

  lees meer
 • In 2018 zullen de eerste passagiersvluchten op Lelystad Airport landen. Hoe bereiden we ons hier op voor? Onder andere met behulp van  Stichting Campus Amsterdam Lelystad Airport (SCALA Flevoland).

  lees meer
 • Op 23 & 24 september 2015 krijgen zzp’ers de kans om zichzelf en hun onderneming  te presenteren op het Community Plein van het Flevo Zakenfestival. Lees meer

  lees meer
 • Het Flevo Zakenfestival dat op 23 en 24 september plaatsvindt in de Catalinahangaar op Lelystad Airport biedt leden van de BKL 10% korting op de standhuur.

  lees meer
 • In 2018 zullen de eerste passagiersvluchten op Lelystad Airport landen. Hoe bereiden we ons hier op voor? Onder andere met behulp van  Stichting Campus Amsterdam Lelystad Airport (SCALA Flevoland).

  lees meer
 • Op 23 april is de “Aankondiging van Opdracht” gepubliceerd inzake bovenstaande Europese Openbare aanbesteding. Deze aanbesteding is nieuw nadat een eerdere aanbesteding met  TenderNed-kenmerk 56547 over dit onderwerp voortijdig is afgebroken.

  lees meer
 • In Lelystad wordt door ACRRES onderzoek gedaan naar de productie van algen. Algen hebben veel potentie als grondstof maar ook als brandstof. In een Europees project Energetic Algae wordt onderzoek naar diverse facetten van algen gedaan. Nieuwsgierig? Kom de algenproductie bekijken op 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur op de Runderweg 6 in Lelystad. 

  lees meer
 • De uitreiking van de lintjes vond vrijdagochtend 24 april plaats in de Agora van Lelystad. In totaal werden zes mensen gedecoreerd. Onze BKL voorzitter Andries Greiner is dit jaar als enige Lelystedeling is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! 

  lees meer
 • De verkiezing van de winnaar van de BKL Award tijdens het Nieuwsjaarsgala is niet goed verlopen. Notaris J. van der Weele heeft het bestuur van de BKL daarop geattendeerd. Gebleken is dat niet alle stemmen uit het Agoratheater afkomstig waren. Het bestuur heeft de kandidaten voor de Award over een en ander geïnformeerd en laten weten dat het de gang van zaken betreurt. Gelijktijdig is besloten de verkiezing voor de BKL Award 2016 via een procedure te laten verlopen die alle twijfel over de uitslag uitsluit.

  lees meer
 • Het Flevo Zakenfestival dat op 23 en 24 september plaatsvindt in de Catalinahangaar op Lelystad Airport  biedt leden van de BKL 10% korting op de standhuur. 

  lees meer
 • Vanaf 19 mei kunnen innovatieve mkb’ers subsidie aanvragen voor de MIT-regeling. Het kabinet en regio’s stellen gezamenlijk 50 miljoen euro beschikbaar. Lees meer Door deze samenwerking wordt innovatiesteun voor een ondernemer eenvoudiger en de slagingskans hoger. Naar verwachting krijgen 2.600 mkb’ers – 1.000 meer dan vorig jaar – steun voor instrumenten uit de regeling.

  lees meer
 • Bedrijven kunnen vanaf 16 april hun projectideeën voor kennis en innovatie indienen bij Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen(T&U). Lees meer  Daarbij moet het gaan om ideeën voor projecten die samen met kennispartijen vanaf 2016 kunnen worden uitgevoerd in een publiek-private samenwerking (PPS). Vanuit de Topsector T&U is 3 miljoen euro beschikbaar.

  lees meer
 • Op vrijdag 17 april werd de overeenkomst ondertekend door voorzitter Henk ten Hulscher en Peter Broer van MAC³PARK.

  lees meer
 • De leerlingen van klas vier zitten midden in hun examens, een deel heeft het praktijkgedeelte achter de rug, wat ik gezien heb stemt me hoopvol voor de einduitslagen. Natuurlijk moeten in mei de theorie examens, het centraal schriftelijk, nog gedaan worden dat is voor sommigen nog wel spannend. We wachten het dus maar af. 

  lees meer
 • Windesheim heeft de Instellingstoets Kwaliteitszorg van de Nederlands - Vlaamse Accreditatie Organisatie behaald. Dit heeft het NVAO-bestuur op 14 april 2015 aan de instelling laten weten. 

  lees meer
 • Op 1 april 2015 is Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) verhuisd naar de Larserpoortweg (Mac3Park) in Lelystad.

  lees meer
 • Sinds lange tijd heeft de SBBF Fair Bewaking BV uit Lelystad gecontracteerd als uitvoerend beveiligingsbedrijf verantwoordelijk voor de collectieve preventieve surveillances, alarmopvolging, keyholding e.d. De collectieve diensten van de SBBF worden aangeboden in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde. 

  lees meer
 • De gemeente heeft de afgelopen jaren de verkiezing “Beste Leerwerkbedrijf en Talent” georganiseerd. Hiermee willen we op een positieve manier aandacht besteden aan de leerwerkbedrijven die hiermee goed werk verrichten en de talenten die daar tot bloei komen. Elk jaar is het lastig om hiervoor voldoende aanmeldingen te krijgen. De vraag is dan ook of er wel behoefte is aan deze verkiezing vanuit het bedrijfsleven. Zou het misschien een andere vorm moeten krijgen, en zo ja, hoe zou dat eruit moeten zien? U kunt uw reactie mailen aan D.Bontenbal@Lelystad.nl

  lees meer
 • Een van onze leden heeft de suggestie gedaan een groep te vormen van bedrijven die actief zijn in de foodsector. De bedoeling is elkaar te ontmoeten om kennis en ervaring uit te wisselen. Mogelijke thema’s zijn organisatie/management, duurzaamheid (verpakking!), personeelsvoorziening, subsidies e.d. In eerste instantie denken we aan een groep van vijf a zes bedrijven en aan even zoveel bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken. Mariella Hermus, bestuurslid van de BKL, treedt op als contactpersoon/facilitator. Wie belangstelling voor deelname aan de groep heeft, kan contact met haar opnemen: mhhermus@gmail.com of 0654362660.

  lees meer
 • Mede dankzij de succesvolle lobby van de commissie BKL-commissie Airport is het luchthavenbesluit definitief genomen en wordt de luchthaven daadwerkelijk uitgebreid Nu kunnen we ons voorbereiden op de belangrijke economische ontwikkeling die we ervan verwachten. De commissie Airport krijgt dan ook een nieuwe naam en een nieuw perspectief: commissie Airportontwikkeling. De nieuwe focus is: hoe kunnen de Lelystadse bedrijven effectief inspelen op de uitbreiding van de luchthaven zelf en hoe we kunnen we gelijktijdig en vervolgens als lokaal bedrijfsleven meebewegen en profiteren van de economische spin off.

  lees meer
 • In de bestuursvergadering van 9 april is Mariella Hermus benoemd als bestuurslid van de Bedrijfskring. Zij treedt in de vacature van Wim Biesterveld. 

  lees meer
 • De bijeenkomst geeft ondernemers inzicht in de nieuwe uitgangspunten van aanbesteden en tips. Geeft ondernemers een voorsprong door inzage in projecten die er aankomen. Geeft aanwezigen ook inzicht en kennis van capaciteiten van andere aanwezigen. 

  lees meer
 • Sinds lange tijd heeft de SBBF Fair Bewaking BV uit Lelystad gecontracteerd als uitvoerend beveiligingsbedrijf verantwoordelijk voor de collectieve preventieve surveillances, alarmopvolging, keyholding e.d. De collectieve diensten van de SBBF worden aangeboden in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde.​

  lees meer
 • Op donderdag 16 april tussen 17 en 19 uur is de BKL te gast bij Georg Fromm in Bataviahaven. We hopen op mooi weer zodat onze leden kunnen genieten van het heerlijke terras en het prachtige uitzicht over de haven.

  lees meer
 • Op 30 april zijn wij met een aantal BKL leden te gast bij KSP Kunstgras B.V. Een prachtig bedrijf gerund door jonge ondernemer Joost Sweep. Hij gaat ons zijn ervaringen in het  ondernemen in Lelystad, door hem aangelegde Cruyff Courts, maatschappelijke betrokkenheid en nog veel meer. Uiteraard geeft Joost ons een rondleiding door zijn bedrijf!

  lees meer
 • lees meer
 • Afgelopen vrijdag vond bij ProbinTelder Lelystad de prijsuitreiking plaats een actie gehouden tijdens de laatste bouwbeurs Utrecht. De prijs bestaande uit gereedschap ter waarde van €5.000,- aan Hitachi gereedschappen mocht hierbij worden overhandigd. Aanwezigen bij dit heugelijke feit waren vestigingsmanager Teun Oosten namens Probin Telder, Gert Lamberts en Ruurd van der Vegt namens Hitachi Powertools én uiteraard de uitgelaten prijswinnaars, Het Leger des Heils uit Lelystad.

  lees meer
 • Het Flevo Zakenfestival dat op 23 en 24 september plaatsvindt in de Catalinahangaar op Lelystad Airport  biedt leden van de BKL 10% korting op de standhuur.

  lees meer
 • Op donderdag 16 april van 19.30-21.30 uur wordt de workshop digitale nieuwsbrief gegeven in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website www.flevomeerbibliotheek.nl/ondernemers. Deze workshop is geschikt voor iedereen die zelf een digitale nieuwsbrief wil maken en versturen.

  lees meer
 • Evenementen voor medewerkers met een zakelijk, inhoudelijk en/of trainingsdoeleinde én een verplicht karakter vallen buiten de WKR. Evenals feestelijke evenementen vanuit een personeelsvereniging.

  lees meer
 • Dit jaar bestaat de Bataviawerf 30 jaar en dit wordt gevierd met volop activiteiten en evenementen het hele jaar door. De aftrap van dit feestjaar is tijdens het Paasweekend met leuke activiteiten voor jong en oud.

  lees meer
 • Op 20 maart jl. heeft Irene Medema, directeur van de Bedrijfskring Lelystad jonge ondernemers van het project “Pak je kans” alles verteld over: de  rol van de BKL, hoe kun je netwerken en hoe presteer je je als ondernemer? 

  lees meer
 • Door de samenwerking tussen Installatiebedrijf Breedveld & Schroder, Jalo Interim Solutions, Scala Flevoland, Installatiewerk Oost-Flevoland en MBO College Almere is een uitzonderlijke opleiding tot stand gekomen. Deze opleiding biedt mbo-studenten een “state of the art “ leerwerkplek op het gebied van digitale besturingssystemen die gebruikt worden in de techniek van morgen. 

  lees meer
 • Commissie Airport op weg naar nieuwe fase

  Jack Schoone en Andries Greiner

  De Bedrijfskring Lelystad heeft zich altijd krachtig ingezet voor de  uitbreiding van de luchthaven Lelystad, aanvankelijk tot een business  airport en later tot de twin airport van Schiphol. Na 20 jaar is  eindelijk het definitieve positieve besluit gevallen! Mensen als Elly Jonkman, Cor van de Adel, Max Wijnschenk en nog enkele  BKL-leden hebben stevig gelobbyd om de status te verkrijgen die nu de  Staatssecretaris aan de luchthaven Lelystad heeft gegeven. Diverse  bestuurlijke beloftes en velerlei inspanningen brachten ons al vaker  dichtbij een besluit, maar nu is het er! Door samenwerking met  anderen, de vroegere Kamer van Koophandel, diverse commissies en  platforms is de lobby geslaagd. Apart noem ik de inzet van veel  individuele ondernemers die een pluim verdienen voor hun volharding in het geloof van de Luchthaven.

  lees meer
 • In opdracht van de provincie Flevoland heeft fresh focus een animatie gemaakt over Provinciale Staten Flevoland. In deze tijd van verkiezingen een actueel onderwerp. Wat doen Provinciale Staten precies? En over welke onderwerpen beslissen zij? Het filmpje geeft daarop het antwoord.

  lees meer
 • Michel Keller stagier bij Het Vergunningenhuis zoekt bedrijven die mee willen doen aan zijn onderzoek over het onderwerp ISO-certificering en het effect hiervan op bedrijfsprocessen.

  lees meer
 • Met het online zetten van de website www.flevozakenfestival.nl op 5 maart j.l. is de verkoop van standruimte officieel gestart.

  lees meer
 • Windesheim Flevoland is partner geworden van het Flevopenningengala en reikt een Windesheim Flevopenning uit voor de categorie Beste Comakership.

  lees meer
 • Rijkswaterstaat start in het voorjaar van 2015 met de renovatie van de A27 Flevoland, van de Stichtse Brug tot en met Knooppunt Almere.

  lees meer
 • De Batavia heeft afgelopen 4 jaar weer en wind getrotseerd mede dankzij de verven van Herfst en Helder. Deze Verf- en Vernisfabriek is sinds 2011 sponsor van de Bataviawerf en begin 2015 hebben zij het sponsorcontract verlengd met drie jaar, dus ook de komende jaren zit de Batavia weer goed in de verf!

  lees meer
 • Domein- en hostingprovider Mijndomein (bekend van de slogan 'iedereen een website') heeft er recentelijk voor gekozen om al haar activiteiten te verhuizen naar Lelystad. Voorheen had het bedrijf naast de vestiging op het bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad ook nog een vestiging in Gouda. Door volledig voor Lelystad te kiezen, kiest Mijndomein voor de vele voordelen die de regio te bieden heeft en profiteert het bedrijf van het gunstige vestigingsklimaat voor ondernemers binnen MAC³PARK op de Albert Einsteinweg 4. 

  lees meer
 • Dat hebben AH Voorhof (Andrew Vosselman), Hebo (Bob Jannink), Uchtman (Gert Hardeman), Farm Dairy (Janny Naber) en Micronic (Gijsbert van der Gaag) al ondervonden. Op het moment dat bij een werknemer financiële privé problemen werden gesignaleerd, is het Lelystadse bedrijf Activa Helpt ingeschakeld.

  lees meer
 • Een kennis- en informatiemarkt voor startende ondernemers. U wordt voorgelicht over mogelijkheden, do’s en don’ts van het ondernemen. Er zijn stands en/of presentaties van o.a. Zelfstandigenloket Flevoland, MKB Doorstart, Rabobank, Kamer van Koophandel, ondernemersverenigingen, de Startersacademie, het Ondernemersklankbord, etc. De toegang is gratis.

  lees meer
 • Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Lelystad in congrescentrum De Pijler. De avond begint met een vraaggesprek met prof. Zoeteman over de duurzaamheidsbenchmark Lelystad.

  lees meer
 • BKL draagt bedrijven voor voor ronde tafel

  lees meer
 • BKL legt contacten tussen Technasium en bedrijfsleven

  lees meer
 • 11 maart jl. voerden Andries Greiner en Irene Medema weer regulier overleg met wethouder Jop Fackeldey en hoofd ez/vastgoedontwikkeling GertJan Put.

  lees meer
 • Die vraag krijg ik regelmatig. Afgelopen maandagochtend kreeg ik via LinkedIn een reactie op de BKL LinkedIn groep. De dame in kwestie vroeg zich af waarom haar nieuwsitem niet getoond werd binnen deze groep. Ik heb meteen de telefoon gepakt en kreeg haar, na een kleine online zoektocht, aan de lijn. Na mijn uitleg dat het een besloten groep voor leden is, volgde een heel leuk gesprek. Het bleek een dame met ambitie te zijn en een bedrijf te runnen op een hoog kennisniveau en opdrachtgevers in heel Nederland. 

  lees meer
 • Op 11 februari start in Lelystad de City Challenge.  Met deze prijsvraag daagt de gemeente Lelystad haar inwoners uit met een onderscheidend idee te komen hoe in de toekomst de Lelystadse parken, plantsoenen, wegen, straten en pleinen met minder geld, maar met minimaal dezelfde kwaliteit onderhouden kunnen worden.

  lees meer
 • SNS Bank Lelystad verhuist per 20 maart naar De Wissel 25-27

  lees meer
 • Voor de vierde achtereenvolgende keer organiseert het netwerk ook dit jaar de verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2015. Wie nog kandidaten wil voordragen voor de verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2015 heeft tot 13 april 2015 de tijd. 

  lees meer
 • Op 23 en 24 september 2015 organiseert EvenementenbureauFlevoland.nl een zakenfestival, dat zich richt op de gehele Provincie Flevoland en de Westzoom van de Veluwe. 

  lees meer
 • Onlangs presenteerde het Catalaanse Applus IDIADA samen met de gebiedsontwikkelaar OMALA aan Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) de plannen om een internationaal testcentrum te openen in Lelystad.

  lees meer
 • De onlangs doorgevoerde vernieuwing van de website van de Bataviahaven Lelystad is meer dan een cosmetische ingreep. Met ingang van dit jaar richt de Bataviahaven zich met een zo volledig mogelijk overzicht van het toeristisch recreatieve aanbod van Lelystad tot zijn bezoekers. 

  lees meer
 • Op donderdag 5 maart is er om 15.30 uur in het provinciehuis in Lelystad een startbijeenkomst voor alle geïnteresseerden die (mogelijk) een projectaanvraag willen indienen in het kader van het programma Kansen voor Flevoland 2014-2020

  lees meer
 • In de categorie Flevopenning toponderneming 2015 zijn de genomineerden inmiddels bekend. En dit zijn 4 “ondernemers van het jaar” die door hun bedrijfskringen gekozen zijn: 

  lees meer
 • lees meer
 • Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert Platform Noordersluis samen met meer dan 45 collega-bedrijven van Bedrijventerrein Noordersluis voor de derde keer alweer een open dag.

  lees meer
 • De tweede Meeting Point van dit jaar zal plaatsvinden op donderdag 19 maart tussen 17 en 19 uur bij de Rabobank aan het Ravelijn in Lelystad. Nieuwe leden zoals de Bikeshop, iClicks, Namco, KLEI, Justdata en Toomba zullen gaan pitchen. Alle leden van de BKL zijn hier van harte welkom en het is een mooie gelegenheid om een groot aantal ondernemers te spreken en zien!

  lees meer
 • Op woensdag 25 februari bezochten een aantal leden van de BKL en OVDD het Waterschapshuis in Lelystad. Heemraad Jan Nieuwenhuis nam ons mee in de wereld van de Flevolandse waterhuishouding en liet ons de impact is van een dijkdoorbraak zien. BKL heeft een vervolgafspraak gemaakt om te kijken naar de samenwerking tussen het Waterschap en locale en regionale ondernemers. 

  lees meer
 • Werkgevers werken samen aan goed werkgeverschap

  lees meer
 • Inmiddels is de nieuwe website van de BKL in gebruik genomen. Alle leden hebben inmiddels een accountnaam en bijbehorende inlogcode ontvangen. Een aantal leden is meteen aan de slag gegaan, van hen hebben wij positieve reacties ontvangen en een aantal wensen en bevindingen. Bij een aantal ging het inloggen niet meteen vlekkeloos maar dat probleem is inmiddels verholpen. Per bedrijf is er één  gebruikersnaam met bijbehorende wachtwoord beschikbaar waarmee ingelogd kan worden op het afgeschermde gedeelte van de website. 

  lees meer
 • Gemeente Lelystad staat aan de vooravond van een mogelijke aanbesteding voor het leveren, plaatsen en onderhouden van Openbare Verlichting. Globaal bestaat een dergelijke opdracht uit leveren het van materiaal en inzet van mensen.

  lees meer
 • Op donderdag 5 maart is er om 15.30 uur in het provinciehuis in Lelystad een startbijeenkomst voor alle geïnteresseerden die (mogelijk) een projectaanvraag willen indienen in het kader van het programma Kansen voor Flevoland 2014-2020.

  lees meer
 • Wethouder Toerisme en Recreatie Ed Rentenaar feliciteert namens het college van Lelystad, Amsterdam Marketing voor het behalen van de prestigieuze Ulysses Award van UNWTO, het officiële toeristisch agentschap van de Verenigde Naties.

  lees meer
 • In totaal brachten 12.310 mensen, verdeeld over vijf dagen, een bezoek aan het evenement Dutch Match Cup in september 2014.

  lees meer
 • Op donderdag 26 februari viert Nieuw Land Erfgoedcentrum dat zij al 10 jaar open is voor publiek! Deze feestelijke dag wordt gevierd met gratis entree voor alle bezoekers. 

  lees meer
 • In de categorie Flevopenning toponderneming 2015 zijn de genomineerden inmiddels bekend. En dit zijn 4 “ondernemers van het jaar” die door hun bedrijfskringen gekozen zijn: 

  lees meer
 • Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert Platform Noordersluis samen met meer dan 45 collega-bedrijven van Bedrijventerrein Noordersluis voor de derde keer alweer een open dag.

  lees meer
 • Vijf bedrijven (Vlint, Feramo, K & W Transmissies, Hakbijl, ASF Fischer) gaan binnenkort van start met een bijzonder programma. 

  lees meer
 • De nieuwe website voor de BKL is in de lucht! Het doel van deze nieuwe website is leden gemakkelijker bij elkaar te brengen en te informeren. 

  lees meer
 • Bob Jannink, directeur van Hebo Verhuur BV, heeft samen met zijn vrouw Jacqueline afgelopen donderdag een donatie gedaan aan de voedselbank in Lelystad. "Als winnaar van de BKL Trofee heb ik ook een maatschappelijke verantwoording en mede hierdoor vind ik de voedselbank een goed initiatief om te ondersteunen." Bob Jannink vind het niet acceptable dat er nog dagelijks vele (ook Lelystadse) gezinnen geen geld hebben om te kunnen eten. Zomaar geld doneren aan de voedselbank vond hij geen goed idee en heeft om die reden in overleg met de voedselbank, producten aangeschaft waar behoefte aan is. Deze producten (2520 artikelen) zijn door Hebo Verhuur BV aangeschaft bij AH Voorhof (ook lid van de BKL)  en donderdag 12 februari overhandigd aan voedselbank de Korenaar te Lelystad. 

  lees meer
 • Gemeente Lelystad organiseert de verkiezing van het beste leerwerkbedrijf en het talent van 2014. Op 11 maart 2015 worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis het beste leerwerkbedrijf van Lelystad en het talent van Lelystad van 2014 bekendgemaakt. Hans van Breukelen geeft tijdens deze bijeenkomst een lezing. Beoogde leerwerkbedrijven en talenten kunnen tot uiterlijk 23 februari 2015 opgegeven worden.

  lees meer
 • Van 11 tot en met 13 februari 2015 organiseert Urgenda i.s.m het bedrijfsleven, de provincie Flevoland en diverse andere partijen uit Flevoland de Urgenda Regiotour Flevoland. 

  lees meer
 • Op vrijdag 24 april 2015 zal voor de 11e keer de toponderneming en het meest innovatieve bedrijf van 2014 bekend gemaakt worden tijdens het Flevopenningengala in het Mechanisch Erfgoed Centrum (MEC) te Dronten. Ook dit jaar kunnen bijzondere of onderscheidende bedrijven uit Flevoland kans maken om een Flevopenning te winnen. 

  lees meer
 • Op woensdag 25 februari zijn de leden van de Flevolandse Bedrijfskringen van harte welkom in het Waterschapshuis in Lelystad.

  lees meer
 • A.S.F. Fischer BV, de Lelystadse importeur van bevestigingsmaterialen, breidt opnieuw uit. Na de afgelopen jaren diverse malen te zijn uitgebreid ging maandag 5 januari opnieuw een eerste paal de grond in voor een uitbreiding van ruim 1100m2.

  lees meer
 • Wethouder economische zaken, Jop Fackeldey, begint in 2015  een wekelijks spreekuur voor ondernemers. Elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur is wethouder Fackeldey te vinden en aanspreekbaar in het Ondernemersplein. Het spreekuur past in het streven van de gemeente om een optimaal ondernemersklimaat te creëren. 

  lees meer
 • 12 januari kwam de ondernemersgroep die het Vakcollege - technisch onderwijs voor jongeren van 12 - 18 jaar - bijeen om de plannen voor het komend jaar in Scholengemeenschap Arcus te bespreken.

  lees meer
 • Voor leerlingen van het MBO wordt het steeds moeilijker een stageplek te vinden. Veel bedrijven willen geen MBO’ers want: ze weten niet veel, ze hebben geen beroepshouding, ze zijn niet gemotiveerd.

  lees meer
 • Hier onder kunt u de bedrijfsfilms bekijken van de drie genomineerde bedrijven voor de BKL Trofee. 

  lees meer
 • Tijdens het jaarlijkse BKL Gala in theater Agora in Lelystad heeft Hebo Verhuur  de prestigieuze BKL Trofee 2014 in ontvangst genomen. Hebo Verhuur won uiteindelijk van K&W Transmissies en Uxem. De eigenaren van Brasserie de Houtrib namen de nieuwe prijs, de BKL Award 2014 in ontvangst. Na een pitch van de drie genomineerden voor de BKL Award verkoos het aanwezige publiek hen boven Delifrance en Burger Support.

  lees meer
 • Jaarlijks worden er in Lelystad duizenden euro’s uitgegeven aan VVV bonnen, pluimen en andere cadeaubonnen. Deze zijn vaak nationaal te besteden en de kans dat het geld Lelystad uitvloeit is zeer groot. City Marketing Lelystad vindt dit een gemiste kans voor ondernemers. En waar een gemiste kans is, zijn automatisch ook mogelijkheden. Deze bundelen zich tot één oplossing: de Lelypas.

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb