Prijsuitreiking BKL Trofee & Award 2021

Op zondag 13 maart 2022 organiseerde Bedrijfskring Lelystad (BKL) een alternatieve prijsuitreiking van de BKL Trofee en BKL Award. Het jaarlijkse ondernemersgala kon in januari niet doorgaan door corona. Met een feestelijke dresscode en dankzij de sponsoren werden de gasten nu alsnog ontvangen in het Agora Theater. Met deze alternatieve prijsuitreiking hebben de genomineerden toch een waardevolle herinnering aan deze eervolle erkenning.

Imkerij de Traay en Flow Media winnen BKL Award en BKL Trofee 2021

De feestelijke uitreiking van de BKL Trofee en Award is hier terug te kijken.

Feestelijke prijsuitreiking

De genomineerden werden met een klein aantal genodigden getrakteerd op een feestelijke lunch van Restaurant Applaus. Onder de genodigden waren burgemeester Mieke Baltus, gedeputeerde Jan Nico Appelman, wethouder economische zaken Adam Elzakalai, het BKL bestuur, een aantal sponsoren en genodigden van de genomineerden.

Burgemeester Mieke Baltus vertelde op het podium over haar indruk van de pioniersgeest en flexibiliteit van Lelystad en haar ondernemers. Baltus: “De genomineerden laten dat ook zien. Het zijn inspirerende voorbeelden van hoe mooi je kunt ondernemen.”

 
Foto v.l.n.r.: burgemeester Mieke Baltus en BKL directeur Sandra Kamp © FotostudioWierd

In zijn speech ging BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn in op de huidige uitdagingen in de wereld, de gemeentelijke verkiezingen en de nieuwe BKL app die klaar staat voor lancering in de komende weken. Verdoorn sloot af met een oproep aan de gemeentelijke politiek: “Ik hoop op een nieuw college wat deze stad met ambitie en een uit te voeren plan gaat helpen zich verder te ontwikkelen. Een stad waar de mensen lokaal kunnen werken, met goed bereikbare en veilige bedrijfsterreinen en waar de gemeente het goede voorbeeld geeft door lokaal in te kopen.” Na de toespraken maakte de jury vervolgens de winnaars van de BKL Trofee en BKL Award 2021 bekend.


Foto: BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn © FotostudioWierd

Jury kiest Imkerij de Traay B.V. als winnaar BKL Trofee

De winnaar van de BKL Trofee 2021 is Imkerij de Traay B.V.. De twee andere genomineerden waren Ekris Flevoland en Instral B.V. Doorslaggevend was de veelzijdigheid van het bedrijf. De Traay is als een kleine Unilever betrokken bij de inkoop, de productie en het vermarkten van hun producten. CEO directeur Wilco Schets: “Afgelopen jaren waren spannend en we hebben heel innovatief moeten zijn. Maar we doen het samen en het is een fantastisch team.” Bij hun keuze kijkt de BKL Trofee Commissie naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid. Hoewel alle genomineerde bedrijven op deze drie punten sterk ondernemen, kon de prijs maar naar één winnaar gaan.


Foto v.l.n.r.:, voorzitter jury Arnoud Booij, oud-eigenaar Wouter Vuijk en CEO Wilco Schets van Imkerij De Traay winnaar BKL Trofee, genomineerde Floris Kruijsifix van Ekris Flevoland en BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn © FotostudioWierd

Flow Media wint de BKL Award publieksprijs

De BKL Award werd gewonnen door Flow Media. Corinne Groenenberg: “Ik ben mijn topteam heel dankbaar. Hartstikke leuk!” Andere genomineerden voor deze publieksprijs waren Onze Kas en Roy Oostweegel Entertainment. Afgelopen weken konden alle BKL leden online stemmen wie volgens hen mocht winnen. De stemmen werden nauwkeurig geteld door Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen.


Foto v.l.n.r.: BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn, genomineerden Roy Oostweegel van Roy Oostweegel Entertainment en Patrick Kok van Onze Kas, Corinne Groenenberg van Flow Media winnaar BKL Award en burgemeester Mieke Baltus. © FotostudioWierd

Bekijk het fotoalbum

Sponsoren

De alternatieve prijsuitreiking werd mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Dank voor jullie bijdragen!

VIP sponsors

Special sponsors