BKL Compact

Leden met 0 tot 5 medewerkers zijn een belangrijk onderdeel van het ledenbestand. De BKL faciliteert deze groep actief in hun wensen en verwachtingen.

Binnen de BKL biedt BKL Compact een podium voor kleinschalige lokale bedrijven, die groot denken en doen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de vraag hoe de BKL de groep ZZP’ers en bedrijven met 1-5 medewerkers specifiek kan ondersteunen. Een brainstorm tussen BKL en een enthousiaste groep ondernemers heeft geleid tot de Commissie BKL Compact, die zich richt op onderlinge verbinding, ondernemerschap, zichtbaarheid en het vergroten van het netwerk.

BKL Compact is een integraal onderdeel van BKL en staat daarom in nauw contact met het bestuur.  Op deze manier kunnen gezamenlijk initiatieven worden ontplooid waar kleinschalige ondernemingen in Lelystad baat bij hebben. Enkele keren per jaar zal er een Compact Café worden georganiseerd waar onderwerpen aan bod komen die jou als kleinschalige ondernemer op een diversiteit aan vlakken kunnen ondersteunen. De invulling en organisatie daarvan komt voort uit drie werkgroepen:

 1. Evenementen en initiatieven 
  Focust op de aansluiting van compacte ondernemingen bij bestaande evenementen en initiatieven van BKL.
  * Marc Linsen * Margriet van Oosten
 2. Kennis en netwerken
  Draagt bij aan het vergroten van kennis en het netwerk tussen compacte ondernemingen onderling en binnen BKL als geheel.
  * Christi-Anne Bolsenbroek * Thom Laagkemper * Lisette Rodenhuis
 3. Ondernemerschap
  Ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van marketing, financiële zaken, bedrijfsvoering, social media en meer. Voor starters en reeds gevestigde bedrijven.
  * Nicole van der Gugten
   

BKL Compact Café
Op dinsdag 19 november was de kick-off van het ‘BKL Compact Café’; een bijeenkomst voor BKL leden met 1 tot 5 medewerkers. De bijeenkomst wordt elk kwartaal georganiseerd. Daarna zijn er meerdere fysieke en online bijeenkomsten georganiseeerd voor de BKL Compacters. Je vindt de terugblikken in de nieuwsitems

Meer weten of meedoen?
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor het eerstvolgende Compact Café. Houd de nieuwsbrief en BKL Agenda dus in de gaten. Ben je zelf een compacte ondernemer en wil je meedenken met één van de werkgroepen? Of heb je een vraag of aanvullende ideeën rondom de thema’s? Stuur je vraag of suggestie dan naar sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Vanuit BKL wordt vervolgens gekeken welk Commissielid jou het beste kan helpen bij je vraag.

Download de flyer door op onderstaande afbeelding te klikken