BKL Compact

Binnen de BKL biedt BKL Compact een podium voor kleinschalige lokale bedrijven, die groot denken en doen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de vraag hoe de BKL de groep ZZP’ers en bedrijven met 1-5 medewerkers specifiek kan ondersteunen. Een brainstorm tussen BKL en een enthousiaste groep ondernemers heeft geleid tot de Commissie BKL Compact, die zich richt op onderlinge verbinding, ondernemerschap, zichtbaarheid en het vergroten van het netwerk.

BKL Compact is een integraal onderdeel van BKL en staat daarom in nauw contact met het bestuur.  Op deze manier kunnen gezamenlijk initiatieven worden ontplooid waar kleinschalige ondernemingen in Lelystad baat bij hebben. Enkele keren per jaar zal er een Compact Café worden georganiseerd waar onderwerpen aan bod komen die jou als kleinschalige ondernemer op een diversiteit aan vlakken kunnen ondersteunen. De invulling en organisatie daarvan komt voort uit drie werkgroepen:

 1. Evenementen en initiatieven 
  Focust op de aansluiting van compacte ondernemingen bij bestaande evenementen en initiatieven van BKL.
  * Marc Linsen (contactpersoon) * Chantal Kleijheeg * Margriet van Oosten * Erna Ruijne
 2. Kennis en netwerken
  Draagt bij aan het vergroten van kennis en het netwerk tussen compacte ondernemingen onderling en binnen BKL als geheel.
  *Alex Boerman (contactpersoon) * Aleid Overbeek * Sandra van Son
 3. Ondernemerschap
  Ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van marketing, financiële zaken, bedrijfsvoering, social media en meer. Voor starters en reeds gevestigde bedrijven.
  * Leo Stoelinga (contactpersoon), * Christi-Anne Bolsenbroek, * Nicole van der Gugten

Kick-off BKL Compact Café
Op dinsdag 19 november was de kick-off van het ‘BKL Compact Café’; een bijeenkomst voor BKL leden met 1 tot 5 medewerkers. De bijeenkomst wordt elk kwartaal georganiseerd. Bekijk hier de terugblik van de kick-off.

Eerste BKL Compact Café
Woensdag 5 februari 2020 was het eerste BKL Compact Café met ongeveer twintig ondernemers en drie nieuwe BKL leden. Bekijk hier de terugblik.

Meer weten of meedoen?
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor het eerstvolgende Compact Café. Houd de website, nieuwsbrief en BKL Agenda dus in de gaten. Ben je zelf een compacte ondernemer en wil je meedenken met één van de werkgroepen? Of heb je een vraag of aanvullende ideeën rondom de thema’s? Stuur je vraag of suggestie dan naar sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Vanuit BKL wordt vervolgens gekeken welk Commissielid jou het beste kan helpen bij je vraag.

Download de flyer door op onderstaande afbeelding te klikken