Bedrijfsbezoek KSP op 30 april om 16 uur

10/04/2015

Op 30 april zijn wij met een aantal BKL leden te gast bij KSP Kunstgras B.V. Een prachtig bedrijf gerund door jonge ondernemer Joost Sweep. Hij gaat ons zijn ervaringen in het  ondernemen in Lelystad, door hem aangelegde Cruyff Courts, maatschappelijke betrokkenheid en nog veel meer. Uiteraard geeft Joost ons een rondleiding door zijn bedrijf!

Meld u aan via deze link info@bedrijfskring.nl Geef hier de naam van uw bedrijf door en naam van de deelnemer.

Programma

16.00 uur ontvangst bij KSP
16.15 uur presentatie door Joost Sweep, eigenaar KSP
16.35 uur rondleiding door het bedrijf
17.00 uur drankje en napraten
17.30 uur einde bedrijfsbezoek
 

Over KSP Kunstgras

De ondernemer
De bestuurder - enig aandeelhouder van KSP Kunstgras B.V., Joost Sweep, is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij en heeft daar de mentaliteit meegekregen dat wat af moet worden gemaakt ook daadwerkelijk af wordt gemaakt. Daar is het gehele bedrijf met alle werknemers (12 werknemers in normale tijden en circa 25 werknemers in drukke tijden) van doordrongen.

Historie
De afkorting KSP stond oorspronkelijk voor Kunstgras Service Particulieren. Inmiddels levert KSP Kunstgras haar producten en diensten al lang niet meer uitsluitend aan particulieren, maar ook aan overheden, bedrijven en organisaties. Na een Hbo-opleiding commerciële economie is Joost Sweep in mei 2007 zijn eigen bedrijf begonnen. Al snel kreeg hij de gemeente Lelystad als belangrijke zakelijke cliënt. Om deze klant in de wacht te slepen heeft Joost Sweep een belangrijke investering gedaan in de certificering van ondergronden voor speeltoestellen. Na een eerst tot tevredenheid uitgevoerde opdracht voor de Gemeente Lelystad werd de gemeente als het ware de ambassadeur voor KSP Kunstgras bij producenten van speelgoedtoestellen.

Klanten bovenkant van de markt
KSP Kunstgras bedient de bovenkant van de markt. Het product van KSP Kunstgras blijft niet beperkt tot het leveren van kunstgras. Niet alleen wordt er een groot scala aan andere ondergronden geleverd maar eigenlijk levert KSP Kunstgras een totaalpakket waarmee de opdrachtgever wordt ontzorgd. Er wordt een pakket geleverd met verschillende componenten aan producten en diensten. Niet alleen legt KSP Kunstgras de verschillende ondergronden aan, ook verricht zij al de daar om heen bestaande werkzaamheden, zoals bestrating en het eventueel verwijderen van de oude ondergrond.

Maatschappelijk verantwoord en betrokken
De maatschappelijke betrokkenheid van KSP Kunstgras blijkt onder andere uit de betrokkenheid van KSP Kunstgras bij de Cruyff Courts. Ondertussen zijn de eerste voetbalveldjes aan renovatie toe. KSP Kunstgras heeft een eerste opdracht voor de renovatie van 50 van dergelijke courts in de wacht gesleept.

De maatschappelijke betrokkenheid van KSP Kunstgras blijkt onder andere uit het sponsoren van een watertappunt Join the pipe. Op die wijze levert KSP Kunstgras een bijdrage aan het financieren van schoondrinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Een voorbeeld van ontwikkeling van een nieuw productie is onder andere de ontwikkeling van een verplaatsbaar veld. Dat veld zal met name tijdens evenementen zijn nut kunnen bewijzen. Van het aanboren van een nieuwe markt is de samenwerking die zij samen met een kunstgrasproducten is aangegaan met Praxis.

KSP Kunstgras wenst in de komende vijf jaar haar omzet aanzienlijk te verhogen. Zij denkt dat onder andere te kunnen doen met de renovatie van sportvelden. In dat verband heeft KSP Kunstgras een machine ontwikkeld waarmee bestaande kunstgrasvelden kunnen worden verwijderd en na bepaalde handelingen opnieuw kunnen worden gebruikt. KSP Kunstgras heeft dus ook voor de milieuaspecten.

Met de door KSP Kunstgras ontwikkelde machine kunnen kunstgrasvelden worden verwijderd, uitgeklopt, waarna de korrels kunnen worden hergebruikt en de in kunstgras verwerkte vezels kunnen worden hergebruikt voor de productie van bijvoorbeeld bermpaaltjes.

De werkvloer
Een belangrijk aspect in het personeelsbeleid is de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Dat is voor Joost Sweep het moment om geluiden van de werkvloer mee te krijgen en signalen op te pikken. Er wordt gewerkt in vaste ploegen, waarbij de ene ploeg zich meer thuis voelt op de particuliere markt en de andere ploeg de voorkeur geeft aan het bedienen van de zakelijke markt.

De werknemers van KSP Kunstgras krijgen de nodige trainingen en zijn als het ware de ambassadeurs voor hun bedrijf.

Lelystad

KSP Kunstgras is succesvol geweest in de introductie van de combinatie van een product en daarmee samenhangende diensten alsook het aanboren van nieuwe markten. Door een landelijke bekendheid binnen de branche draagt KSP Kunstgras bij aan een positief imago van Lelystad.

Contactgegevens

Vijzelweg 16
8243 PM  Lelystad

Telefoon: 0320-214145
Fax: 0320-746010

E-mail: info@ksp-kunstgras.nl
www: http://www.ksp-kunstgras.nl