Toename van vraag naar hoger opgeleide IT-ers in Lelystad door vestiging Mijndomein binnen MAC³PARK.

18/03/2015

Domein- en hostingprovider Mijndomein (bekend van de slogan 'iedereen een website') heeft er recentelijk voor gekozen om al haar activiteiten te verhuizen naar Lelystad. Voorheen had het bedrijf naast de vestiging op het bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad ook nog een vestiging in Gouda. Door volledig voor Lelystad te kiezen, kiest Mijndomein voor de vele voordelen die de regio te bieden heeft en profiteert het bedrijf van het gunstige vestigingsklimaat voor ondernemers binnen MAC³PARK op de Albert Einsteinweg 4. 

Peter Broer van MAC³PARK met eigenaar Mijndomein en wethouder Jop Fackeldey in het bedrijfsrestaurant van Puur op Smaak 

Voor de werkgelegenheid is de definitieve vestiging van Mijndomein in Lelystad eveneens gunstig. Zo is er een vrij constante behoefte aan hoger opgeleide IT medewerkers, zoals bijvoorbeeld PHP Developers en System Engineers. Hetgeen positief is voor de werkgelegenheid in de regio.

Ter kennismaking tussen de gemeente en Mijndomein bracht wethouder Jop Fackeldey op 26 februari jl. een bezoek aan het bedrijf. Tijdens dit bezoek informeerde het webhosting- bedrijf de wethouder over de toekomstplannen en de vraag naar hoger opgeleid technisch personeel. Als verrassing kreeg de wethouder de beschikking over zijn eigen domeinnaam (http://www.jopfackeldey.nl) welke nog niet geregistreerd was. Het bezoek eindigde met een lunch samen met senior accountmanager Peter Broer van MAC³PARK in het bedrijfsrestaurant van Puur op Smaak (onderdeel van Triade). Ook gevestigd op de Albert Einsteinweg 4.

Over Mijndomein
Mijndomein is de grootste onafhankelijke domeinspecialist in Nederland. Sinds de oprichting in 2003 heeft het bedrijf bijna 600.000 domeinen geregistreerd voor zo’n 200.000 klanten. Mijndomein behoort tot de drie grootste domein- en hostingproviders van Nederland. 96% van alle klanten beveelt Mijndomein aan. Ook is Mijndomein maatschappelijk betrokken en steunt het bedrijf veel goede doelen, onder andere door hen te voorzien in gratis webhosting. Als het aan Mijndomein ligt, heeft iedere Nederlander een eigen website.