Goed werkgeverschap loont!

18/03/2015

Dat hebben AH Voorhof (Andrew Vosselman), Hebo (Bob Jannink), Uchtman (Gert Hardeman), Farm Dairy (Janny Naber) en Micronic (Gijsbert van der Gaag) al ondervonden. Op het moment dat bij een werknemer financiële privé problemen werden gesignaleerd, is het Lelystadse bedrijf Activa Helpt ingeschakeld.

“Op flexibele en positieve wijze werd naar volle tevredenheid door Activa Helpt een problematische financiële privé situatie van één van onze medewerkers aangepakt. Gebrek aan inkomen werd hersteld, schulden werden opgepakt met als resultaat dat iemand weer een stuk beter in het leven staat. Dat is ons zeker veel waard en wij zullen niet twijfelen om dit bedrijf weer in te schakelen bij nieuwe gevallen”, aldus Andrew Vosselman.

Vaak werkt het prettig indien een externe partij uw medewerkers begeleidt in een dergelijke situatie. De werkgever-werknemer verhouding wordt niet verstoord. U wilt immers helemaal geen inzicht in de financiële situatie van uw medewerkers, maar wel een oplossing zodat deze medewerker zich weer volledig op het werk kan richten en concentreren. Het verzuim gaat omlaag en de kwaliteit van het werk gaat weer omhoog.

Naast het herstellen van problematische schuldsituaties bij en verzorgen van preventietrainingen voor uw medewerkers, geeft Activa Helpt onder het label Activa Leert ook preventieve lesprogramma’s voor jongeren. “Bij jongeren moet je denken aan jongeren in of net uit jeugdgevangenissen, jongeren in de laatste klas van basisscholen, praktijk- en middelbarescholen, ROC’s tot aan HBO- en WO-studenten. Kinderen krijgen vanuit het ouderlijk huis niet altijd het goede voorbeeld mee, waardoor het maken van schulden helaas te vaak een logisch gevolg wordt”, aldus Vincent Didden eigenaar Activa Helpt.

Heeft u zelf vragen over de aanpak voor uw medewerkers? Neem dan vrijblijvend en discreet contact op met Vincent via mail info@activa-helpt.nl of kijk op www.activa-helpt.nl

Hij kan u vertellen hoe u medewerkers met financiële problemen herkent, welke kosten u als werkgever kunt besparen en hoe het traject verloopt indien u als werkgever én werknemer actie wenst bij dit soort situaties. 

11 februari 2015 Diploma uitreiking Praktijkschool lesprogramma “Jongeren leren omgaan met geld”